Home Pups Dekreuen Penningen Waakbord Tips Rassen

Portugese Waterhond

Groep: Retrievers, spaniels en waterhonden
Subgroep: Waterhonden
Land van herkomst: Portugal
Hoogte: reu 50-57 cm, teef 43-52 cm
Gewicht: reu 19-25 kilo, teef 16-22 kilo
WeinigVeel

Opvoeding:

Verzorging:

Beweging:

Waaks:


Informatie over de Portugese Waterhond

De Portugese waterhond is een van oorsprong door de Portugezen gefokt hondenras, dat als doel had vissers bij de visvangst te vergezellen. Ze zijn doorgaans zwart, maar kunnen ook bruin of wit zijn.

Uiterlijk:
Het haar van de Portugese waterhond kan zowel in een "retrieversnit" als een "leeuwensnit" geknipt worden. In de leeuwensnit wordt het achterwerk, snuit en de aanzet van de staart geschoren en wordt het haar op de rest van het lichaam ongerept gelaten. Deze snit werd van oorsprong bij de Portugese vissershonden gebruikt om hun lichaam warm te houden, maar tegelijkertijd een optimale bewegingsvrijheid voor de achterpoten te bewerkstelligen. De staart werd op volle lengte gehouden omdat in die dagen sommige vissers niet konden zwemmen. De Portugese waterhond kon zijn baas dan eventueel in veiligheid brengen met zijn staart. De retrieversnit bestaat eruit dat al het lichaamshaar op circa 2,5 centimeter wordt geknipt, waarbij sommige eigenaren de snuit en/of de aanzet van de staart verder bijknippen. Deze snit is moderner en komt vooral omdat fokkers het ras er minder ongewoon uit wilden laten zien voor potentiƫle kopers.

Karakter en opvoeding:
De Portugese Waterhond is snel van begrip en is erg leergierig, er dient wel veel zorg te worden besteed aan de opvoeding. De hond heeft een consequente redelijk strenge opvoeding nodig anders heeft de hond de neiging om zelf de leiding over te nemen. Het is van belang om de hond op jonge leeftijd te socialiseren. Tegen bekenden is de hond vriendelijk, tegen vreemden mensen en honden in zijn territorium is de hond waaks maar niet agressief.

Verzorging:
De vacht dient regelmatig getrimd te worden en verliest weinig haar. Als showhond vergt de vacht uiteraard veel meer verzorging.


Bron: Wikipedia

Teckel langhaar Lees meer
Weimarse Staande Hond langhaar Lees meer
Mastino Napoletano Lees meer
Teckel korthaar Lees meer
Lhasa Apso Lees meer
Groenendaeler Lees meer
Poedel Toy Lees meer
Bolognezer Lees meer
Populaire zoekopdrachten:
Chihuahua pups
Boomer pups
Shih tzu pups
Golden retriever pups
Beagle pups
Pitbull pups
Franse Bulldog pups
Adverteren op Puppyplaats:
Een advertentie plaatsen op Puppyplaats is eenvoudig, dus heeft u (of verwacht u) een nestje pups ? Plaats dan gerust een advertentie op Puppyplaats.nl

Plaats een advertentie

Over Puppyplaats:
Puppyplaats.nl is de website die zich richt op alle hondenliefhebbers. In korte tijd is Puppyplaats.nl uitgegroeid tot een van de populairste hondenwebsites van Nederland. Het is de plek waar hondenliefhebbers rondkijken, zich verdiepen in de hondenwereld en op zoek gaan naar een leuke pup .
© 2013 - 2022 Puppyplaats.nl
Algemene voorwaarden Cookie instellingen Cookiebeleid Site map