Australian Shepherd

Levensduur13 - 15 jaar
GewichtMannelijk:23 - 29kgVrouwelijk:23 - 29kg
HoogteMannelijk:51 - 58cmVrouwelijk: 46 - 53cm
Stamboomja
Kenmerken
Maat
Benodigde beweging
Makkelijk te trainen
Hoeveelheid verharing
Benodigde verzorging
Goed met kinderen
Gezondheid van het ras
Kosten om te houden
Intelligentie
Kan alleen zijn
Bent u op zoek naar dit ras?Bekijk actuele advertenties of deel dit artikel met uw vrienden!

Introductie van de Australian Shepherd

De Australische herder is een hondenras dat afkomstig is uit de VS. De oorsprong ligt in Noord-Amerika, waar fokkers Europese en Australische honden kruisten. Tegelijkertijd werden vanuit Europa Merinoschapen eerst naar Australië en later naar de VS geëxporteerd. De herders kregen dus de verwarrende naam Australian shepherd door de schapen. De opvatting dat dit ras, net als de Australische veedrijvershond, is ontstaan uit een kruising met een dingo is, is fout.

Een eerste fokboek werd voor de Australian shepherd pas rond 1970 opgestart. In 1971 werd de officiële registratie van de honden door de in 1957 in Arizona gestichte Australian Shepherd Club of America (ASCA) overgenomen. De rasstandaard van het ASCA werd 1977 van kracht. Sinds de jaren 1990 voert de American Kennel Club (AKC) ook een fokboek voor Australian shepherds en heeft een eigen rasstandaard ontwikkeld, die sinds 1993 van kracht is. Pas sinds 1996 is de Australian shepherd een door het Fédération Cynologique Internationale (FCI) erkend ras.

Uiterlijk:

De Australian shepherd is een middelgrote hond met afgewogen proporties. De vacht is halflang en licht kruis. Op de kop, de buitenzijde van de oren en de voorkant van de voorpoten is de vacht glad. De vacht heeft een krachtige en wisselvallige kleur. Ze gaat van blue-merle of red-merle tot eenkleurig zwart (black) of bruin (red). Variaties zijn koperkleurige (copper) en/of witte (white) aftekeningen. Bij alle kleurslagen is de kleur rond de ogen meestal wit. De ogen hebben de vorm van amandelen en zijn middelgroot. De kleur is aan variaties onderworpen en gaat van blauw tot bruin en amberkleurig. Er is een combinatie van deze kleuren mogelijk door vlekjes en marmering. De schofthoogte van teven is 45 tot 52 centimeter en die van reuen 52 tot 58 centimeter, het gewicht is 20 tot 30 kilogram.

Karakter:

Het ras werd voor hard herderswerk gefokt. De honden zijn zeer actief en behoren in handen van actieve baasjes. Enkel fysieke inspanningen zijn voor deze honden niet voldoende. Opdat de hond niet het slachtoffer van verveling wordt, wordt er aangeraden met deze hond een hondensport te beoefenen zoals agility. De honden zijn zeer waakzaam en hebben een goed herdersinstinct. Desalniettemin is het geen klassieke waakhond, maar wordt hij door de overheid vaak als zoekhond gebruikt (drugs e.a.). De honden zijn in het algemeen vriendelijk.

Gerelateerde advertenties

Toon alles
Australian Shepherd pups te koop in Cranendonck - Advertentie 1
9
1 dag

Mooie Australian shepherd Australische herder pups

€ 1.250
Australian ShepherdLeeftijd: 3 weken8 Vrouwelijk
Blij met een mooi nestje(raszuivere)Australische herder pups van onze Stella (moeder black-tri) en Rex (vader stamboom blue-merle)zie foto’s.
Jan D.
Budel
Particulier
Australian Shepherd pups te koop in 5527, Hapert - Advertentie 2
2
2 dagen

Australian Shepherd reu

€ 650
Australian ShepherdLeeftijd: 8 maanden1 Mannelijk
Deze lieve Reu is nog op zoek naar zijn nieuwe thuis! Hij is super enthousiast en houd van uitdagingen. Ben jij op zoek naar een leuk maatje kom dan eens kennis maken met deze schat. stuur gerust een
Karin M.
Hapert
Particulier
Australian Shepherd pups te koop in 5113, Ulicoten - Advertentie 3
9
6 dagen

Mini American Shepherd - mini aussie

€ 1.500
Australian ShepherdLeeftijd: 7 weken2 Mannelijk / 1 Vrouwelijk
Op onze boerderij werden deze prachtige Mini American Shepherds geboren. In tegenstelling tot de Austrilian Shepherd worden de Mini American shepherds maar rond de 30cm en 45cm. Zowel de ouders als pu
Elien S.
Ulicoten
Particulier