American Bully

Levensduur11-13 jaar
GewichtMannelijk:30-70 kgVrouwelijk:27-60 kg
HoogteMannelijk:36-57 cmVrouwelijk:33-54 cm
Stamboomnee
Kenmerken
Maat
Benodigde beweging
Makkelijk te trainen
Hoeveelheid verharing
Benodigde verzorging
Goed met kinderen
Gezondheid van het ras
Kosten om te houden
Kan alleen zijn
Intelligentie

Introductie van de American Bully

American Bullies zijn ontwikkeld om een metgezel te zijn en hoewel American Pit Bull Terriers oorspronkelijk werden gebruikt in fokprogramma's, worden de huidige American Bullies erkend als een volledig andere en aparte ras. Ze hebben een zeer vergelijkbare "look" en "bouw", maar het wordt nu erkend dat American Bullies vrij uniek zijn in die zin dat hun temperamenten veel kalmer en ontspannener zijn dan hun Pitbull-tegenhangers dankzij het gebruik van American Bulldogs, Engelse Bulldogs en Olde English Bulldogges in hun fokprogramma.

American Bullies worden niet erkend door een van de belangrijkste internationale hondenverenigingen, waaronder de UK Kennel Club. Het ras wordt echter erkend door de United Kennel Club en verschillende andere hondenregisters over de hele wereld.

Geschiedenis van de American Bully

American Bullies verschenen voor het eerst op het toneel in de VS tijdens de jaren 1990 toen fokkers besloten om een gezelschaps- en showhond te ontwikkelen door American Pitbull Terriers te kruisen met American Staffordshire Terriers. De reden voor het ontwikkelen van American Bullies was om een ras te creëren dat niet de hoge "drive en hondagressie" van de Pitbull had, maar wel hun uiterlijk en bouw behield. Niemand weet echt of de bedoelingen van de fokkers waren om een "nieuw ras" te creëren of dat hun doel was om een hond te ontwikkelen met een ander temperament dan dat van een Pitbull. Het eindresultaat was echter dat er een nieuw ras werd gecreëerd, namelijk de American Bully. Tientallen fokkers overal in de Verenigde Staten begonnen deze honden te ontwikkelen, of ze nu contact met elkaar hadden of niet.

De belangrijkste regio's in de VS waar American Bullies werden ontwikkeld waren Virginia en Zuid-Californië, maar het nieuws van hun inspanningen verspreidde zich al snel naar andere delen van de VS.

Met dit gezegd werden er andere rassen geïntroduceerd in het fokprogramma, waaronder Amerikaanse Bulldogs Engelse Bulldogs Olde English Bulldogges Bullmastiffs Bull Terriers Rottweilers en zelfs andere kruisingen. Het is vermeldenswaard dat omdat zoveel Amerikaanse fokkers betrokken waren bij het ontwikkelen van het ras, American Bullies er heel anders uit kunnen zien en van grootte kunnen verschillen, waarbij sommige honden veel kleiner zijn dan andere in vergelijking met American Pitbulls. Vachtkleuren en patronen variëren ook sterk. Wat betreft lichaamsstructuur kunnen American Bullies behoorlijk verschillend van vorm zijn, maar over het algemeen zijn ze stevig gebouwd, gedrongen en extreem gespierd.

Hoe de naam van het ras tot stand kwam en wanneer American Bullies voor het eerst werden erkend als een "nieuw ras" blijft onduidelijk, maar liefhebbers waren er rond de eeuwwisseling. Vanaf dat moment hebben American Bullies een grote fanbase gevonden in de Verenigde Staten en elders in de wereld, waaronder het Verenigd Koninkrijk. Het is vermeldenswaard dat de meerderheid van goed gefokte American Bullies uitstekende "pedigrees" hebben, wat bewijst dat ze geen American Pitbull Terriers zijn en daarom niet worden beschouwd als een "verboden gevaarlijk ras" in het Verenigd Koninkrijk.

Interessante feiten over het ras

 • Is de American Bully een kwetsbaar ras? Nee, ze worden snel een populair ras in het Verenigd Koninkrijk en in andere landen van de wereld, inclusief hun geboorteland Amerika
 • American Bullies werden specifiek gefokt om gezelschaps- en showhonden te zijn
 • Zij excelleren in veel hondensporten
 • Er zijn 4 soorten American Bullies - pocket standaard extra-groot extreem en klassiek
 • American Bullies hebben een atletische bouw, zijn gespierd en goed gedefinieerd, tonen veel kracht en behendigheid
 • Het ras wordt erkend door de UKC ABKC ACA BBC DRA EBKC en de UCA
 • American Bullies werden voor het eerst erkend door de United Kennel Club (UKC) in 2013

Uiterlijk van de American Bully

Hoogte bij de schoft: Reuen 33 - 53 cm Teven 33 - 53 cm

Gemiddeld gewicht: Reuen 31 - 120+ kg Teven 31 - 120+ kg

American Bullies zijn indrukwekkende honden met extreem gespierde lichamen. Ze hebben uniek gevormde koppen, wat een van de belangrijkste kenmerken van het ras is. De koppen zijn breed en zeer groot zonder ooit uit verhouding te zijn met de rest van het lichaam. Ze hebben matig diepe, goed gedefinieerde stops en lippen die diep en schoon zijn. American Bullies hebben goed gespierde wangen die vrij zijn van rimpels en vrij prominent zijn.

De snuiten zijn breed enigszins vierkant of "blokkerig" met de lengte korter dan de lengte van de schedel van een hond en de bovenkant van de snuiten is recht. Onderkaken zijn zeer goed ontwikkeld, diep en breed met de algehele structuur van de kaak van een hond, hun snuiten en schedelvlakken lijken erg op die van de Engelse Bulldog.

American Bullies hebben grote neuzen met goed geopende neusgaten en alle neuspigmentaties zijn acceptabel maar zijn meestal in overeenstemming met de vachtkleur van een hond. Ze hebben perfecte schaarbeet. Ogen zijn matig van formaat, ovaal of licht afgerond, goed uit elkaar geplaatst en vrij laag op de schedel van een hond. Alle oogkleuren zijn acceptabel, met uitzondering van blauw. Hun oren zijn hoog geplaatst op het hoofd van een hond.

Zij hebben matig lange en goed gespierde nekken die licht gebogen zijn bij de schoft. Hun nekken worden geleidelijk breder bij de goed geplaatste schouders van een hond. Ze hebben compacte lichamen met diepe brede borstkassen en mooi gewelfde ribben. Borstkassen kunnen breder zijn dan dat ze diep zijn, maar nooit overdreven. American Bullies hebben brede sterke en stevige ruggen en hun bovenlijnen zijn recht en vlak. De kruizen hellen een beetje naar beneden naar de basis van de staart van een hond. Lendenen zijn kort en breed.

American Bullies hebben lange gespierde en brede schouderbladen die goed naar achteren liggen. Hun voorpoten zijn gespierd en sterk met een lichte draai in het onderbeen. Ellebogen zijn dicht bij elkaar geplaatst of net een beetje van het lichaam van een hond af. Wanneer gezien vanaf de voorkant staan de voorpoten van een hond matig uit elkaar en zijn loodrecht op de grond geplaatst. Voormiddenvoeten zijn krachtig, kort, flexibel en een beetje schuin geplaatst.

De achterhand is gespierd, breed en krachtig met honden die goed gevulde en diepe achterhanden hebben. Dijen zijn goed ontwikkeld en gespierd en wanneer gezien van opzij zijn de spronggewrichten mooi gebogen met de voormiddenvoeten goed naar beneden loodrecht op de grond geplaatst. Wanneer gezien van achteren zijn de achtermiddenvoeten parallel aan elkaar.

Voeten zijn rond, strak en goed in verhouding tot de algehele grootte van een hond. Staarten worden vaak beschreven als "pompstok" of "zwengelstaarten", hoewel sommige American Bullies rechte staarten hebben, wat acceptabel is volgens de UKC-standaard. Hun staarten zijn een natuurlijke verlenging van de bovenlijn van een hond en lopen taps toe naar de punt. American Bullies dragen hun staarten op gelijke hoogte met hun bovenlijnen, hoewel ze deze bij opwinding iets hoger kunnen dragen.

Wat betreft de vacht van een American Bully, deze is glad, dicht en glanzend en voelt enigszins stijf aan. Ze komen in alle kleuren voor, met uitzondering van merle.

Gang/beweging

Als een American Bully beweegt, doen ze dat op een zelfverzekerde, kwieke manier, altijd de indruk wekkend van opgewonden en alert te zijn.

Fouten

Wat betreft fouten in het ras zoals erkend door de United Kennel Club, zijn deze als volgt:

 • Overmatig groot of klein
 • Overdreven groot
 • Dwerggroei
 • Overdrijving in de structuur van een hond
 • Overdreven groot zwaar hoofd dat niet in verhouding is met het lichaam
 • Snuit te kort en stomp die normaal ademen belemmert
 • Spitse snuiten
 • Zwakke onderkaak
 • Overmatige lippen
 • Snuit iets omhoog bij neusgaten
 • Ondervoorbeet
 • Scheve beet
 • Overdreven gebogen voorpoten
 • Overdreven brede borstkassen
 • Spreidvoeten
 • Gecoupeerde staart
 • Unilaterale of bilaterale cryptorchidie
 • Boosaardigheid of extreme verlegenheid
 • Vleermuisoren
 • Albinisme
 • Merle kleurige vacht
 • Lange vacht
 • Schroefstaart
 • Unilaterale of bilaterale doofheid

Temperament van de

American Bullies zijn vrolijke karakters en omdat ze ontwikkeld zijn om metgezellen te zijn, vormen ze uiterst sterke banden met hun eigenaars. Ze kunnen er stoer uitzien, maar in werkelijkheid zijn American Bullies echte softies en ze hebben een "vleiende" aard en ze houden niets meer van dan zoveel mogelijk tijd door te brengen met de mensen van wie ze houden. Als zodanig maken ze geweldige gezinsdieren en zijn ze helemaal geen "eenmanshonden".

American Bullies staan er ook om bekend uitzonderlijk goed met kinderen om te gaan, met dit gezegd, net als bij elk ander ras, mogen kinderen nooit onbeheerd achtergelaten worden bij hen en ze moeten leren hoe ze zich rond honden moeten gedragen en honden moeten ook vanaf jonge leeftijd goed gesocialiseerd worden om op te groeien tot goedgemanierde honden.

Over het algemeen zijn American Bullies tolerant ten opzichte van mensen die ze nog niet kennen en staan ze bekend als vriendelijk en beleefd wanneer ze vreemden ontmoeten. Sommige American Bullies zijn wantrouwiger tegenover vreemden dan anderen, maar over het algemeen begroeten ze mensen met enthousiasme. Ze zijn echter van nature beschermend ten opzichte van hun families, maar het is de moeite waard op te merken dat deze eigenschap altijd rustig wordt uitgevoerd, net als bij een Engelse Bulldog, wat betekent dat ze goede waakhonden zijn.

Doordat ze intelligent en volgzaam zijn, zijn veel American Bullies getraind om deel te nemen aan verschillende hondensportactiviteiten, wat hen van nature veelzijdig maakt. Ze zijn echter geen goede keuze voor beginnende hondeneigenaren, omdat American Bullies moeten weten wat hun plaats is in de roedel en wie de "alfa-hond" is in een huishouden om echt evenwichtige, gelukkige karakters te zijn. Als ze niet van jongs af aan goed worden behandeld, kan een American Bully de rol van dominante hond op zich nemen. Met dit gezegd, in de juiste handen en omgeving staan American Bullies over het algemeen niet bekend om het "uitdagen" van autoriteit, maar ze zullen ook niet blindelings bevelen opvolgen.

Hoewel ze graag gehoorzamen, staan sommige American Bullies bekend om hun koppige streak, daarom raden veel liefhebbers van het ras aan om ze te trainen op basis van beloning, wat heel goed werkt. De reden hiervoor is dat American Bullies bijna alles zullen doen voor een traktatie.

American Bullies zijn van nature ontspannen en kalm, maar dat betekent niet dat ze "luilakken" zijn. Ze genieten ervan om buiten bezig te zijn, vooral met interactieve spellen, hoewel het ophalen van een bal na de eerste paar worpen een beetje saai kan worden voor een American Bully.

Zijn ze een goede keuze voor beginnende eigenaren?

American Bullies zijn geen goede keuze voor beginnende hondeneigenaren, omdat ze de overhand kunnen krijgen. Dit kan resulteren in een hond die de rol van dominante hond op zich neemt, waardoor ze veel moeilijker te hanteren en mee te leven zijn.

Hoe zit het met de prooidrift?

American Bully-fokkers hebben veel werk verricht om de prooidrift van een hond te verminderen, maar het is nog steeds uiterst belangrijk dat deze honden correct gesocialiseerd, goed behandeld en getraind worden door mensen die bekend zijn met de behoeften van het ras. Met dit gezegd, zelfs een goed getrainde American Bully mag niet volledig vertrouwd worden rond kleine dieren waar ze niet mee zijn opgegroeid.

Hoe zit het met speelsheid?

American Bullies staan bekend om hun speelse en vrolijke aard en ze genieten ervan om te dollen met de kinderen wanneer ze maar kunnen.

Hoe zit het met aanpassingsvermogen?

American Bullies zijn van nature zeer aanpasbaar en als ze voldoende dagelijkse lichaamsbeweging krijgen gecombineerd met veel mentale stimulatie, zijn ze net zo gelukkig om in een appartement in de stad te wonen als in een huis op het platteland.

Hoe zit het met overmatig blaffen?

American Bullies staan niet bekend als "blaffers" en zullen over het algemeen alleen hun mening uiten wanneer dat nodig is of tijdens speeltijd.

Houden American Bullies van water?

Net als veel andere rassen houden sommige American Bullies ervan om in en rond water te zijn, terwijl anderen niet graag hun voeten nat maken.

Zijn American Bullies goede waakhonden?

American Bullies zijn zeer op mensen gericht, maar ze zijn wel goede waakhonden, waarbij sommige honden wantrouwiger zijn tegenover vreemden en alerter zijn dan andere American Bullies. Met dit gezegd, zijn hun indrukwekkende "looks" vaak genoeg om kwaadwillenden ervan te weerhouden een American Bully te benaderen wanneer ze op hun eigen terrein zijn.

Intelligentie / trainbaarheid van de American Bully

American Bullies zijn zeer intelligent en altijd bereid om te behagen, hoewel sommige honden een beetje koppig kunnen zijn. Met dit gezegd in de juiste handen en omgeving zijn American Bullies zeer trainbaar en reageren ze goed op positieve bekrachtiging en op traktatie gebaseerde trainingsmethoden. Training en socialisatie moeten vroeg beginnen en consistent zijn gedurende het leven van een hond omdat een American Bully de dominante rol in een huishouden kan aannemen als ze niet correct worden behandeld en hun plaats in de roedel wordt geleerd, daarom zijn ze geen goede keuze voor beginnende hondenbezitters.

Puppy's moeten meteen de basiscommando's worden geleerd, waaronder het volgende:

 • Kom
 • Zit
 • Blijf
 • Stil
 • Laat het
 • Lig
 • Bed

Kinderen en andere

American Bullies houden ervan om bij kinderen te zijn en vinden niets leuker dan interactieve spellen met hen te spelen. Ze kunnen echter beschermend zijn ten opzichte van hun families, wat betekent dat het het beste is om een oogje in het zeil te houden wanneer de kinderen vrienden over hebben en nooit een hond onbeheerd achter te laten bij kinderen.

Hoewel fokkers hun best hebben gedaan om "agressiviteit" uit American Bullies te fokken, staat het ras nog steeds bekend als "hond agressief". Ze zijn echter veel toleranter ten opzichte van andere honden dan sommige andere rassen. Met dit gezegd zijn ongecastreerde American Bullies meer hond agressief en territoriaal dan hun gecastreerde tegenhangers en kan agressie en dominantie tussen hetzelfde geslacht een probleem zijn.

Gezondheid van de American Bully

De gemiddelde levensverwachting van een American Bully is tussen de 8 en 12 jaar wanneer ze goed verzorgd worden en een geschikt kwalitatief goed dieet krijgen dat past bij hun leeftijd. Ze staan echter bekend om bepaalde erfelijke en verworven gezondheidsproblemen die hieronder worden beschreven:

 • Heupdysplasie - honden moeten worden getest via de Animal Health Trust (AHT)
 • Elleboogdysplasie - honden moeten worden getest via de Animal Health Trust (AHT)
 • Progressieve retina-atrofie - honden moeten worden getest via de Animal Health Trust (AHT)
 • Demodicose/demodexmijt/demodectische mijt
 • Cataracten
 • Cerebellaire abiotrofie
 • Atrofie
 • Spleetlip/gehemelte
 • Hypothyreoïdie
 • Ichthyosis
 • Luxerende patella
 • Zinkresponsieve dermatose
 • Congenitale hartfalen
 • Brachycefalie syndroom
 • Winderigheid
 • Hitte-intolerantie

Wat met vaccinaties?

American Bully-puppy's zouden hun eerste vaccinaties hebben gehad, maar het is essentieel dat ze op het juiste moment hun vervolgvaccinaties krijgen volgens het volgende vaccinatieschema:

 • 10-12 weken oud, rekening houdend met het feit dat een puppy niet onmiddellijk volledige bescherming heeft, maar volledig beschermd zal zijn 2 weken nadat ze hun tweede vaccinatie hebben gehad

Er is veel discussie geweest over de noodzaak voor honden om boosters te krijgen. Daarom is het het beste om met een dierenarts te praten voordat een definitieve beslissing wordt genomen over het al dan niet voortzetten van jaarlijkse vaccinaties, die bekend staan als boosters.

Wat met castratie en sterilisatie?

Een mannelijke American Bully kan veilig gecastreerd worden als ze 6 maanden oud zijn en vrouwtjes kunnen ook gesteriliseerd worden als ze 6 maanden oud zijn.

Wat met obesitasproblemen?

American Bullies houden van eten en zijn vatbaar voor gewichtstoename als ze niet genoeg dagelijkse lichaamsbeweging krijgen. Obesitas kan het leven van een hond met meerdere jaren verkorten, dus het is essentieel om het gewicht van een American Bully in de gaten te houden en traktaties tot een minimum te beperken.

Wat met allergieën?

De American Bully staat bekend om bepaalde allergieën en als er een opflakkering is, is het belangrijk om zo snel mogelijk dierenartsadvies in te winnen, omdat het identificeren van triggers uitdagend en tijdrovend kan zijn.

Allergietriggers zijn onder andere:

 • Omgeving
 • Een reactie op bepaalde chemicaliën die vaak voorkomen in huishoudelijke schoonmaakproducten
 • Seizoensgebonden allergieën, waaronder pollen en grassen
 • Voedsel, waaronder bepaalde vleessoorten en granen die vaak als ingrediënten worden gebruikt in commercieel geproduceerd hondenvoer
 • Teken- en vlooienbeten
 • Huismijt
 • Schimmel

Wat met ras-specifieke fokbeperkingen?

Op dit moment wordt de American Bully niet erkend door de Kennel Club en zijn er dus geen ras-specifieke fokbeperkingen voor het ras. Verantwoordelijke fokkers moeten echter altijd de fokrichtlijnen van de Kennel Club volgen om ervoor te zorgen dat American Bullies gezond blijven.

Wat met de vereisten voor erkende fokkers?

Er zijn geen erkende fokkers voor de American Bully omdat het ras niet wordt erkend door de Kennel Club.

Zorgen voor de American Bully

Net als bij elk ander ras hebben American Bullies regelmatig verzorging nodig om ervoor te zorgen dat hun vacht en huid in topconditie blijven. Ze moeten ook regelmatig dagelijkse lichaamsbeweging krijgen om ervoor te zorgen dat ze fit en gezond blijven. Bovendien moeten honden van goede kwaliteit voedsel krijgen dat voldoet aan al hun voedingsbehoeften in de verschillende levensfasen.

Zorgen voor een American Bully puppy

Als je hebt besloten dat een American Bully de juiste keuze van hond is, is het belangrijk om alles klaar te maken in huis voor de komst van een puppy. Met dit gezegd te hebben, is het niet alleen het huis dat puppy-proof moet worden gemaakt, maar ook de tuin moet veilig worden gemaakt voor hen om in rond te dwalen. Alle puppy's knagen graag aan dingen en dit geldt ook voor elektrische draden en kabels, dus het is essentieel dat deze buiten hun bereik worden geplaatst. Tuin gereedschap en andere gereedschappen moeten worden opgeborgen om te voorkomen dat een speelse puppy zichzelf verwondt.

Verzorging van de American Bully

American Bullies hebben korte strakke dichte vachten wat kort gezegd betekent dat ze weinig onderhoud nodig hebben op het gebied van verzorging. Echter, omdat ze vatbaar zijn voor huidallergieën, is het het beste om ze een paar keer per week te controleren. Hoe eerder een huidprobleem wordt ontdekt, hoe beter, want als het te lang wordt genegeerd, kan het uitgroeien tot iets pijnlijks en veel ernstigers. Een regelmatige veeg met een zeemleren doek houdt ook de vacht van een American Bully mooi en glanzend.

Het is ook belangrijk om regelmatig de oren van een hond te controleren en ze indien nodig schoon te maken. Als er te veel oorsmeer in de oren van een hond opbouwt, kan dit leiden tot een pijnlijke infectie die moeilijk te behandelen is. Kortom, preventie is vaak gemakkelijker dan genezing als het gaat om oorinfecties.

Benodigde verzorgingsgereedschappen voor een American Bully

Met de juiste verzorgingsgereedschappen blijft de vacht en huid van een American Bully in topconditie. De benodigde gereedschappen om de vacht van een hond er goed uit te laten zien zijn als volgt:

 • Een verzorgingshandschoen
 • Een slicker borstel
 • Een borstel met haren
 • Nagelknippers
 • Een paar scharen met ronde uiteinden
 • Hondenspecifieke shampoo en conditioner

Beweging van de American Bully

Hoewel niet zo actief als veel andere "bully-type" rassen, heeft de American Bully wel minimaal 45 tot 60 minuten lichaamsbeweging per dag nodig. Een kortere wandeling in de ochtend is prima, maar een langere in de middag is een must. Dit in combinatie met veel mentale stimulatie zal een American Bully gelukkig, fit en gezond houden. Als ze lange tijd aan hun lot worden overgelaten, zal niet alleen verveling toeslaan, maar het kan er ook toe leiden dat een American Bully enkele ongewenste en destructieve gedragingen in huis ontwikkelt. Het kan er ook toe leiden dat honden te zwaar worden, wat hun leven met enkele jaren kan verkorten.

Met dit gezegd moeten American Bully-puppy's niet te veel worden uitgeoefend omdat hun gewrichten en botten nog in de groei zijn en te veel druk op hen kan leiden tot problemen later in hun leven. Ze mogen niet op of van meubels springen, noch mogen ze om deze reden de trap op en af rennen.

Voeren van de American Bully

Als je een American Bully-puppy van een fokker krijgt, zouden ze je een voedingsschema geven en het is belangrijk om je aan hetzelfde routine te houden door hetzelfde voedsel aan een puppy te geven om eventuele maagklachten te voorkomen. Het dieet van een puppy kan worden veranderd, maar dit moet geleidelijk gebeuren, er altijd voor zorgend dat ze geen spijsverteringsproblemen ontwikkelen en als ze dat wel doen, is het het beste om ze terug te zetten op hun oorspronkelijke dieet en dingen te bespreken met de dierenarts voordat je het opnieuw probeert te veranderen.

Oudere honden staan niet bekend als kieskeurige eters, maar dat betekent niet dat je ze een minderwaardig dieet kunt geven. Het is het beste om een volwassen hond twee keer per dag te voeren, een keer 's ochtends en dan weer 's avonds, ervoor zorgend dat het goed kwaliteitsvoedsel is dat voldoet aan al hun voedingsbehoeften. Het is ook belangrijk dat honden de juiste hoeveelheid lichaamsbeweging krijgen, zodat ze eventuele overtollige calorieën verbranden of ze kunnen te zwaar worden, wat kan leiden tot allerlei gezondheidsproblemen. Obesitas kan het leven van een hond met meerdere jaren verkorten, dus het is belangrijk om vanaf het begin op hun taille te letten.

Voedingsgids voor een American Bully-puppy

Zodra een puppy is gesetteld in hun nieuwe huis, is het veilig om hun dieet te veranderen, maar zoals eerder besproken moet dit geleidelijk en voorzichtig gebeuren om eventuele maagklachten te voorkomen. Als ruwe richtlijn kunnen American Bully-puppy's de volgende hoeveelheden per dag worden gevoerd om ervoor te zorgen dat ze alle voedingsstoffen krijgen die ze nodig hebben om goed te groeien en zich te ontwikkelen:

 • 2 maanden oud - 231g tot 271g, afhankelijk van de bouw van een puppy
 • 3 maanden oud - 276g tot 341g, afhankelijk van de bouw van een puppy
 • 4 maanden oud - 297g tot 371g, afhankelijk van de bouw van een puppy
 • 5 maanden oud - 304g tot 410g, afhankelijk van de bouw van een puppy
 • 6 maanden oud - 304g tot 446g, afhankelijk van de bouw van een puppy
 • 7 maanden oud - 282g tot 446g, afhankelijk van de bouw van een puppy
 • 9 maanden oud - 240g tot 387g, afhankelijk van de bouw van een puppy
 • 11 maanden oud - 216g tot 320g, afhankelijk van de bouw van een puppy
 • 12 maanden oud - 215g tot 318g, afhankelijk van de bouw van een puppy
 • 11 maanden oud - 476 g tot 991 g, afhankelijk van de bouw van een puppy
 • 12 maanden oud - 434 g tot 1201 g, afhankelijk van de bouw van een puppy

Als een American Bully 13 maanden oud is, kunnen ze volwassen hondenvoer krijgen.

Voedingsgids voor een volwassen American Bully

Als ruwe richtlijn kan een volwassen volgroeide American Bully de volgende hoeveelheden per dag worden gevoerd om ervoor te zorgen dat ze fit en gezond blijven:

 • Honden met een gewicht van 31 kg kunnen 320g tot 512g worden gevoerd, afhankelijk van de activiteit
 • Honden met een gewicht van 50 kg kunnen 380g tot 420g worden gevoerd, afhankelijk van de activiteit
 • Honden met een gewicht van 70 kg kunnen 420g tot 492g worden gevoerd, afhankelijk van de activiteit
 • Honden met een gewicht van 90 kg kunnen 480g tot 552g worden gevoerd, afhankelijk van de activiteit
 • Honden met een gewicht van 120 kg kunnen 552g tot 600g worden gevoerd, afhankelijk van de activiteit

American Bully prijs

Als je een American Bully-puppy van een fokker krijgt, zouden ze je een voedingsschema geven en het is belangrijk om je aan hetzelfde routine te houden door hetzelfde voedsel aan een puppy te geven om eventuele maagklachten te voorkomen. Het dieet van een puppy kan worden veranderd, maar dit moet geleidelijk gebeuren, er altijd voor zorgend dat ze geen spijsverteringsproblemen ontwikkelen en als ze dat wel doen, is het het beste om ze terug te zetten op hun oorspronkelijke dieet en dingen te bespreken met de dierenarts voordat je het opnieuw probeert te veranderen.

Oudere honden staan niet bekend als kieskeurige eters, maar dat betekent niet dat je ze een minderwaardig dieet kunt geven. Het is het beste om een volwassen hond twee keer per dag te voeren, een keer 's ochtends en dan weer 's avonds, ervoor zorgend dat het goed kwaliteitsvoedsel is dat voldoet aan al hun voedingsbehoeften. Het is ook belangrijk dat honden de juiste hoeveelheid lichaamsbeweging krijgen, zodat ze eventuele overtollige calorieën verbranden of ze kunnen te zwaar worden, wat kan leiden tot allerlei gezondheidsproblemen. Obesitas kan het leven van een hond met meerdere jaren verkorten, dus het is belangrijk om vanaf het begin op hun taille te letten.

Voedingsgids voor een American Bully-puppy

Zodra een puppy is gesetteld in hun nieuwe huis, is het veilig om hun dieet te veranderen, maar zoals eerder aangestipt, moet dit geleidelijk en voorzichtig gebeuren om eventuele maagklachten te voorkomen. Als ruwe richtlijn kunnen American Bully-puppy's de volgende hoeveelheden per dag worden gevoerd om ervoor te zorgen dat ze alle voedingsstoffen krijgen die ze nodig hebben om goed te groeien en zich te ontwikkelen:

 • 2 maanden oud - 231g tot 271g, afhankelijk van de bouw van een puppy
 • 3 maanden oud - 276g tot 341g, afhankelijk van de bouw van een puppy
 • 4 maanden oud - 297g tot 371g, afhankelijk van de bouw van een puppy
 • 5 maanden oud - 304g tot 410g, afhankelijk van de bouw van een puppy
 • 6 maanden oud - 304g tot 446g, afhankelijk van de bouw van een puppy
 • 7 maanden oud - 282g tot 446g, afhankelijk van de bouw van een puppy
 • 9 maanden oud - 240g tot 387g, afhankelijk van de bouw van een puppy
 • 11 maanden oud - 216g tot 320g, afhankelijk van de bouw van een puppy
 • 12 maanden oud - 215g tot 318g, afhankelijk van de bouw van een puppy
 • 11 maanden oud - 476 g tot 991 g, afhankelijk van de bouw van een puppy
 • 12 maanden oud - 434 g tot 1201 g, afhankelijk van de bouw van een puppy

Als een American Bully 13 maanden oud is, kunnen ze volwassen hondenvoer krijgen.

Voedingsgids voor een volwassen American Bully

Als ruwe richtlijn kan een volwassen volgroeide American Bully de volgende hoeveelheden per dag worden gevoerd om ervoor te zorgen dat ze fit en gezond blijven:

 • Honden met een gewicht van 31 kg kunnen 320g tot 512g worden gevoerd, afhankelijk van de activiteit
 • Honden met een gewicht van 50 kg kunnen 380g tot 420g worden gevoerd, afhankelijk van de activiteit
 • Honden met een gewicht van 70 kg kunnen 420g tot 492g worden gevoerd, afhankelijk van de activiteit
 • Honden met een gewicht van 90 kg kunnen 480g tot 552g worden gevoerd, afhankelijk van de activiteit
 • Honden met een gewicht van 120 kg kunnen 552g tot 600g worden gevoerd, afhankelijk van de activiteit

Koopadvies

Wanneer u een puppy of hond bezoekt en koopt, zijn er veel belangrijke dingen om te overwegen en vragen te stellen aan de fokker/verkoper. U kunt hier onze algemene adviezen voor puppy's/honden lezen, waarbij wordt benadrukt dat u ervoor moet zorgen dat u de puppy met zijn moeder ziet en moet controleren of de hond ontwormd en gechipt is.

De American Bully heeft een behoorlijk grote fanbase gevonden in het Verenigd Koninkrijk, wat betekent dat goed gefokte puppy's veel geld opbrengen. Daarom zijn er specifieke adviesvragen en protocollen voor het kopen van een puppy, die als volgt zijn:

 • Potentiele eigenaren kunnen veel online en andere advertenties vinden met afbeeldingen van schattige American Bully-puppy's te koop. Echter, verkopers vragen kopers om geld vooraf te betalen voordat ze akkoord gaan om een puppy naar een nieuw thuis te brengen. Potentiële kopers moeten nooit een American Bully-puppy ongezien kopen en mogen nooit een aanbetaling doen aan een verkoper voordat ze een puppy van hen ophalen
 • Zoals eerder vermeld, wint de American Bully aan populariteit in het Verenigd Koninkrijk. Daarom zijn er veel amateurfokkers/mensen die te vaak fokken met een American Bully om snel winst te maken zonder te zorgen voor het welzijn van de puppy's, hun moeder of het ras in het algemeen. Hoewel ze niet geregistreerd zijn bij de Kennel Club, moeten verantwoordelijke fokkers de richtlijnen van de KC volgen, die stellen dat een moeder slechts 4 nesten kan krijgen en een bepaalde leeftijd moet hebben om dit te doen. Iedereen die een American Bully-puppy wil kopen, moet zeer zorgvuldig nadenken over van wie ze hun puppy kopen en altijd vragen om de relevante papieren met betrekking tot de afstamming van een puppy, hun vaccinaties en hun chipregistratie te zien
 • Voor de staartkappingwet van kracht werd in 2007, hadden American Bully traditioneel hun staarten gekapt, maar sinds de Animal Welfare Bill van kracht is, is het nu illegaal om hun staarten te kappen en iedereen die de staart van een American Bully-puppy kapt, zou een zware boete krijgen als ze niet de juiste toestemming en documentatie hebben, inclusief fokkers en eigenaren
 • Het is uiterst belangrijk voor fokkers om de juiste documentatie te verstrekken met betrekking tot de afstamming van een American Bully, vooral omdat het ras vaak verward wordt met de American Pit Bull en de American Staffordshire Terrier. Het hebben van de juiste papieren is essentieel om te bewijzen dat een American Bully is wat hun documenten zeggen dat ze zijn en niet een ras dat valt onder de Dangerous Dogs Act van 1991
 • Het is ook vermeldenswaard dat er meldingen zijn geweest dat sommige Amerikaanse fokkers steroïden gebruiken om hun honden gespierder te maken. Dit kan leiden tot veel gezondheidsproblemen wanneer een American Bully niet langer steroïden krijgt, waaronder gewrichts- en interne orgaanproblemen

Gerelateerde advertenties

Toon alles
Pomsky honden te koop in 4711, St. Willebrord - Advertentie 1
6
1 minuut
Boost

Pmsky F2

€ 1.000
PomskyLeeftijd: 3 weken1 Mannelijk / 1 Vrouwelijk
Op 20 juni zijn er 3 pups geboren. 2 meiden en een jongen. 1 meisje heeft al een huisje. De pups hebben een lekkere volle fluffy vacht. Riva is dr grootste van de 2 en zal niet klein blijven. Mama K
Miranda V.
Miranda V.
Sint Willebrord
Ruwhaar Teckel honden te koop in 6741, Lunteren - Advertentie 2
4
15 minuten
Boost

2 mooie dames teckeltjes

Ruwhaar TeckelLeeftijd: 10 weken2 Vrouwelijk
Bij onze simone zijn 3 dames geboren wij houden er 1 zelf .. we hebben nu 3 generaties..heel erg leuk..en voor deze 2 dames zoeken we nog een mooi thuis voor .. de papa van de pups is just wimphof vd
Patries V.
Lunteren
Boomer honden te koop in 1218, Hilversum - Advertentie 3
15
20 minuten
Boost

Fantastische BOOMER jongetjes♥️

€ 650
BoomerLeeftijd: 7 weken2 Mannelijk
Deze 2 top gezonde kleine rakkers zijn vanaf nu beschikbaar voor een nieuwe mand. Bent u diegene die bewust en goed overdacht een prachtige pup in huis wilt halen zijn deze 2 pups prima geschikt. *
Casa Corazon Boomers
Casa Corazon BoomersId geverifieerd
Bussum