Alapaha Blue Blood Bulldog

Levensduur12 - 13 jaar
GewichtMannelijk:30 - 45kgVrouwelijk:30 - 45kg
HoogteMannelijk:48 - 66cmVrouwelijk: 48 - 66cm
Stamboomnee
Kenmerken
Maat
Benodigde beweging
Makkelijk te trainen
Hoeveelheid verharing
Benodigde verzorging
Goed met kinderen
Gezondheid van het ras
Kosten om te houden
Kan alleen zijn
Intelligentie

Introductie van de Alapaha Blue Blood Bulldog

De Alapaha Blue Blood Bulldog is een zeldzaam ras dat bekend staat om zijn onderscheidende en unieke uitstraling, die sterk lijkt op de buldoggen van lang vervlogen tijden. Er is nogal wat controverse over hoe het ras voor het eerst is ontstaan, maar wat bekend is, is dat deze charmante honden uiterst veelzijdig zijn en geweldige metgezellen en gezelschapsdieren maken. Iedereen die zijn huis wil delen met een Alapaha Blue Blood Bulldog moet echter zijn interesse registreren bij fokkers, omdat er elk jaar maar heel weinig goed gefokte puppy's beschikbaar komen.

Geschiedenis van de Alapaha Blue Blood Bulldog

Er waren verschillende rassen die werden gebruikt om de Alapaha Blue Bulldog te creëren, waaronder enkele van de oudste buldograssen. De Olde English Bulldogge en de White English Bulldog waren er slechts twee van. Andere gebruikte rassen waren de Lana Lou Lane Alapaha, de Old Southern Bulldog, de Bandog die een Mastiff-kruising was van Engelse Bulldog, Amerikaanse Bulldog en Pitbull-kruisingen die allemaal in de mix terechtkwamen.

De belangrijkste enthousiastelingen van het ras die door hun toewijding en inspanningen de Alapaha Blue Blood Bulldogs hebben voortgebracht die we vandaag zien, zijn onder andere Paul Papalardo, Greg en Linda Hermes, Marvin Arnold, Joe Reda Marker, Nicholas en de fokker van Paulette Designer Bulldogs. Hun doel was om een buldog te creëren en te ontwikkelen die niet alleen aantrekkelijk was qua uiterlijk, maar ook een type dat forser was en trots was op zijn afstandelijkheid ten opzichte van vreemden en een hond met een gelijkmatig temperament, terwijl hij tegelijkertijd een hoge prooi- en bewakingsdrift behield. De buldoggen moesten ook intelligent genoeg zijn om te herkennen wanneer iets of iemand een bedreiging vormde en wanneer dingen in orde waren.

De afstamming van de stichtingsbulldogs die werden gebruikt om de Alapaha te creëren, werd niet geregistreerd, maar wat bekend is, is dat veel van de stammen die werden gebruikt tijdens de jaren 1960 en 1990 vandaag niet meer bestaan. Met dit gezegd blijft veel van de geschiedenis van het ras een beetje een mysterie, maar de meeste gerenommeerde fokkers en enthousiastelingen van de Alapaha Blue Blood zijn het erover eens welke buldograssen werden gebruikt om ze te creëren.

Velen geloven echter dat de Alapaha al ongeveer 200 jaar in de Verenigde Staten bestaat, en meer specifiek in het zuidelijke deel van het land, maar er zijn geen gegevens over het ras vóór 1979. Er wordt gedacht dat ze in de vroege dagen werden gefokt om vee en ander vee te drijven, evenals om ongedierte onder controle te houden en te bewaken.

De Alapaha stond bekend onder verschillende andere namen, waaronder Cowdog en Catahoula Bulldog. Dankzij de inspanningen van rasenthousiastelingen gevestigd in het zuiden van Amerika werden deze knappe honden van uitsterven gered toen er een serieus fokprogramma werd opgezet en ze de naam Alapaha Blue Blood Bulldog kregen voordat de club een rasstandaard vaststelde.

Ze zijn altijd "vanghonden" genoemd omdat ze werden gebruikt om prooi of vee naar jagers te drijven zodat ze ze konden vangen. Deze krachtige honden zijn altijd een populaire keuze gebleven in Amerika, maar ze worden nog steeds beschouwd als een "zeldzaam" ras, zelfs in de Verenigde Staten. Tot nu toe is de Alapaha niet erkend door The Kennel Club (oktober 2017), maar hun populariteit is de afgelopen tijd zo toegenomen dat Alapaha Blue Blood Bulldogs hoog op de lijst staan van voorkeursgezinsdieren en metgezellen in het Verenigd Koninkrijk.

Iedereen die zijn huis wil delen met een Alapaha Blue Blood Bulldog moet zijn interesse registreren bij fokkers en ermee instemmen op een wachtlijst te worden geplaatst om hiervan te kunnen genieten, want hoewel ze ongelooflijk populair zijn, zijn er maar weinig puppy's beschikbaar elk jaar.

Interessante feiten over het ras

 • Is de Alapaha Blue Blood Bulldog een kwetsbaar ras? Nee, ze zijn geen kwetsbaar ras, maar ze zijn nog steeds zeldzaam, ook al is hun populariteit de afgelopen jaren gestegen.
 • Er wordt gedacht dat Blue Blood Bulldogs zo'n 200 jaar geleden in de Verenigde Staten waren toen ze werden gebruikt als bewakings- en hoedende honden
 • Hoewel krachtig en indrukwekkend, heeft de Alapaha een vriendelijke, gelijkmatige en zoete aard, vooral wanneer ze bij kinderen zijn
 • Zij vormen ongelooflijk sterke banden met hun eigenaars en zullen hen beschermen zonder een tweede gedachte wanneer ze denken dat het nodig is

Uiterlijk van de Alapaha Blue Blood Bulldog

Hoogte bij de schoft: Reuen 48 - 66 cm Teven 48 - 66 cm bij de schoft

Gemiddeld gewicht: Reuen 30 - 45 kg Teven 25 - 30 kg

Alapaha Blue Blood Bulldogs zijn krachtige honden en ze hebben grote vierkante koppen en compacte, extreem gespierde lichamen. Hun koppen zijn breed met een goed gedefinieerde stop die bijdraagt aan hun vierkante uiterlijk. Voorhoofden zijn breed, wat typerend is voor het Bulldog-ras. Ze hebben dikke brede snuiten die iets taps toelopen naar een grote zwarte neus. Ze hebben een omgekeerde schaargebit en hun ogen zijn van gemiddelde grootte, variërend van rond tot amandelvormig en goed uit elkaar geplaatst op het gezicht van een hond. Ogen kunnen elke kleur hebben, maar donkerbruin is de voorkeurskleur en oogranden moeten ook zwart zijn. Oren zijn klein of middelgroot en hoog op het hoofd geplaatst. Ze kunnen hangend zijn, halfstaand of rozenoren zijn ook acceptabel.

hun nekken zijn gespierd en krachtig met een lichte boog op de kam voordat ze voorzichtig taps toelopen vanaf de schouders naar het hoofd van een hond. Honden hebben vaak een lichte keelhuid op hun nek. Schouders zijn extreem sterk en goed gespierd met schouderbladen die goed naar achteren liggen. Voorpoten zijn zwaar van bot en gespierd.

Een Alapaha Blue Blood Bulldog heeft een compact gespierd lichaam met een diepe en matig brede borst. Ribben zijn goed gewelfd en de bovenlijn helt een beetje van de schoft naar de brede en goed gespierde rug van een hond. Lendenen zijn breed, licht gebogen en kort en gaan over in een aflopend kruis. Flanken zijn matig opgetrokken en zeer stevig. Achterpoten zijn zeer gespierd met goed ontwikkelde onderbenen. Hun voeten zijn middelgroot en rond met goed gebogen strakke tenen. Staarten zijn het dikst aan de basis en laag ingeplant voordat ze taps toelopen naar de punt. Honden dragen hun staarten rechtop als ze alert zijn, maar tussen hun achterpoten als ze ontspannen zijn.

Wat betreft hun vacht, de Alapaha heeft een korte, dichte, nauwsluitende en stijve bovenvacht met een veel zachtere ondervacht en de voorkeurskleuren voor deze honden zijn effen witte vachten met vlekken en markeringen erin. De vlekken kunnen verschillende kleuren hebben, waaronder de volgende:

 • Fawn
 • Rood
 • Chocolade
 • Brindle
 • Zwart
 • Blauw
 • Merle

Honden kunnen meer dan vijftig procent kleur in hun vacht hebben, maar ook volledig witte Alapahas worden gevonden, maar toekomstige eigenaren moeten zich bewust zijn van de genetische gezondheidsproblemen die gepaard gaan met "witte vachten" bij honden, die ernstige gevolgen kunnen hebben voor hun zicht en gehoor.

Gang/beweging

Als een Alapaha Blue Blood Bulldog beweegt, doen ze dat met een duidelijk doel en hebben ze een licht rollende actie en gang. Honden geven altijd de indruk veel terrein te bestrijken wanneer ze bewegen en voor zulke zware honden zijn ze opmerkelijk lichtvoetig.

Fouten

Toekomstige eigenaren van Alapaha moeten op hun hoede zijn voor puppies of honden die enige vorm van overdrijving vertonen, zowel in uiterlijk als in bouw. Een verantwoordelijke fokker zou er altijd voor zorgen dat de puppies die ze produceren van een goede grootte en bouw zijn. Reuen moeten beide testikels volledig ingedaald hebben in hun scrotum.

Het is ook vermeldenswaard dat Alapahas met vijftig procent of meer brindle in hun vacht, evenals honden met volledig zwarte maskers, niet worden beschouwd als goed gefokt, omdat deze eigenschappen als fouten in het ras worden beschouwd.

Temperament van de

Alapahas staan bekend als zelfverzekerde en alerte honden die altijd goed opletten op wat er om hen heen gebeurt. Ze vormen sterke banden met hun eigenaren en families, maar zijn vaak wat terughoudend en afstandelijk tegenover vreemden. Ze kunnen ook wat afstandelijk zijn ten opzichte van andere honden die ze niet kennen. Desondanks zijn ze in huiselijke omgevingen geweldige gezelschapsdieren en uitstekende waakhonden, omdat ze van nature territoriaal zijn, wat diep in hun psyche verankerd zit. Daarom moet deze beschermende kant van hun karakter al op jonge leeftijd voorzichtig worden afgeremd, voordat het uit de hand loopt.

Omdat ze zo'n sterke band met hun eigenaren vormen, kunnen ze nogal veeleisend zijn en houden ze er niet van om lang alleen gelaten te worden. Daarom zijn ze meer geschikt voor mensen die een actief buitenleven leiden en in huishoudens waar minstens één persoon thuis blijft als de rest van het gezin weg is. Ze zijn niet de beste keuze voor beginnende eigenaren, omdat de Alapaha moet worden behandeld en getraind door mensen die bekend zijn met de specifieke behoeften van zo'n krachtige en vaak veeleisende hond.

Het is erg belangrijk dat deze honden van jongs af aan goed gesocialiseerd worden, zodat ze opgroeien tot zelfverzekerde, open en volwassen honden. Hun socialisatie moet het introduceren van hen aan veel nieuwe situaties, geluiden, mensen, andere dieren en honden omvatten zodra ze volledig zijn gevaccineerd. Het is ook essentieel dat hun training ook vroeg begint. Een Alapaha is nooit gelukkiger dan wanneer ze weten wat hun plek in de roedel is en naar wie ze kunnen kijken voor leiding en begeleiding. Als ze niet weten wie de alfa-hond in een huishouden is, kunnen ze snel de rol van dominante hond op zich nemen, wat hen moeilijker maakt om mee te leven en om te gaan, iets dat koste wat het kost vermeden moet worden.

hun opleiding moet beginnen zodra de puppy's in hun nieuwe huis aankomen door hen de "basis" aan te leren en dat er grenzen zijn die niet overschreden mogen worden. Het is veel gemakkelijker om jongere Alapahas de "regels" te leren dan om een hond te leren die veel ouder en dus veel groter en krachtiger is. Het is essentieel dat deze honden weten wat hun plek in de roedel is en wie de alfa-hond in het huishouden is, zodat ze beheersbaar blijven.

Zijn ze een goede keuze voor beginnende eigenaren?

Alapahas zijn niet de beste keuze voor beginnende hondeneigenaren, omdat ze gesocialiseerd, getraind en behandeld moeten worden door mensen die bekend zijn met dit type krachtige, beschermende en intelligente buldog.

Hoe zit het met de prooidrift?

Alapaha Blue Blood Bulldogs hebben een hoge prooidrift die diep verankerd is in de psyche van een hond. Daarom moet er voorzichtig worden omgegaan met waar een hond kan worden uitgelaten en moeten introducties bij andere dieren en huisdieren altijd voorzichtig worden uitgevoerd om ervoor te zorgen dat alles soepel verloopt. Ze zijn ook slim genoeg om onderscheid te maken tussen wat een bedreiging is en wat niet.

Hoe zit het met speelsheid?

Alapahas hebben een speelse kant in hun aard, ze zijn lief en volgzaam en bijzonder goed in interactieve spellen met kinderen, waar ze erg van genieten. Er moet echter worden opgelet dat ze niet te ver gaan, omdat ze vatbaar zijn voor oververhitting.

Hoe zit het met aanpassingsvermogen?

Alapahas Blue Bloods zijn grote, krachtige honden die verrassend behendig zijn als dat nodig is. Ze hebben voldoende ruimte nodig om zichzelf te uiten zoals ze zouden moeten en zijn daarom beter geschikt voor huishoudens met veilige achtertuinen waar honden veilig kunnen rondlopen wanneer mogelijk, zodat ze echt hun benen kunnen strekken.

Hoe zit het met verlatingsangst?

Alapahas vormen sterke banden met hun families en honden zijn nooit erg gelukkig als ze zich voor langere tijd alleen vinden. Ze zijn meer geschikt voor mensen die thuis werken of in huishoudens waar één persoon thuis blijft als iedereen weg is, zodat ze nooit lang alleen zijn, wat kan leiden tot verlatingsangst bij een hond. Dit kan ertoe leiden dat ze destructief worden in huis, wat een manier is voor een hond om stress te verlichten en zichzelf bezig te houden. Een Alapaha is een uiterst krachtige buldog en daarom in staat om niet alleen veel schade aan te richten in een huis, maar ook aan zichzelf.

Hoe zit het met overmatig blaffen?

De Alapaha Blue Blood is gefokt om te waken en te beschermen, wat betekent dat ze snel laten weten aan een eigenaar wanneer er iets aan de hand is dat ze niet leuk vinden. Omdat ze echter zo intelligent zijn en dus in staat zijn om te weten wanneer dingen in orde zijn en wanneer niet, blaffen ze niet onnodig.

Houden Alapaha Blue Blood Bulldogs van water?

De meeste Alapahas houden van zwemmen en zullen het water ingaan wanneer ze maar kunnen, vooral als het weer warm is. Als iemand een hond heeft die niet van water houdt, moet diegene hen nooit dwingen om erin te gaan, omdat ze er alleen maar bang van zouden worden. Er moet altijd voorzichtigheid worden betracht bij het uitlaten van een Alapaha buiten de lijn in de buurt van gevaarlijker waterwegen, voor het geval een hond besluit erin te springen en dan gered moet worden.

Zijn Alapaha Blue Blood Bulldogs goede waakhonden?

De Alapaha is een natuurlijke waakhond die speciaal is gefokt om te waken en te beschermen, daarom hebben ze geen extra training nodig die een hond te agressief zou kunnen maken. Ze staan er ook om bekend dat ze terughoudend en afstandelijk zijn tegenover vreemden, maar eenmaal bekend met de persoon zijn ze over het algemeen goed in hun buurt.

Intelligentie / trainbaarheid van de Alapaha Blue Blood Bulldog

De Alapaha Blue Blood Bulldog is een intelligente hond en een snelle leerling, met als nadeel dat ze net zo snel veel slechte gedragingen en gewoonten oppikken als goede. Daarom moet hun training vroeg beginnen en zeer consistent en altijd eerlijk zijn gedurende het hele leven van een hond, zodat honden begrijpen wat hun eigenaren van hen verwachten.

Ze reageren niet goed op harde correcties of enige vorm van zware trainingsmethoden die het slechtste in deze krachtige en soms eigenwijze honden naar boven kunnen halen. Ze reageren echter extreem goed op positieve bekrachtiging, wat altijd het beste naar boven brengt bij deze intelligente en krachtige honden, vooral wanneer er beloningen met hoge waarde bij betrokken zijn. Het is ook essentieel om voorzichtig eventuele beschermende en bewakende eigenschappen van een hond te beteugelen om problemen te voorkomen wanneer ze ouder worden.

Trainingssessies moeten kort en interessant worden gehouden, wat honden gemakkelijker vinden om mee om te gaan. Langere, meer repetitieve sessies werken niet omdat een Alapaha snel verveeld zou raken en op zoek zou gaan naar iets interessanters om te doen in plaats van gefocust te blijven op wat er van hen wordt gevraagd. Het is altijd een goed idee om een hond in te schrijven voor puppylessen zodra ze volledig zijn gevaccineerd, zodat ze veel nieuwe mensen en andere honden kunnen ontmoeten terwijl ze serieus beginnen met hun training in een veilige en gecontroleerde omgeving.

Puppy's moeten van zeer jonge leeftijd goed gesocialiseerd worden, idealiter zou dit moeten beginnen wanneer ze nog bij de fokker zijn, bij hun moeders en nestgenoten. Dit zorgt ervoor dat een puppy open en ontspannen is bij vreemden en wanneer ze zich in verschillende en vreemde situaties bevinden. Zodra een puppy in zijn nieuwe huis aankomt, moeten eigenaren vanaf het begin de regels en grenzen vaststellen, zodat een Alapaha-puppy begrijpt wat er van hen wordt verwacht. De eerste commando's die een puppy moet leren zijn als volgt:

 • Kom
 • Zit
 • Blijf
 • Stil
 • Laat het
 • Lig
 • Bed

Kinderen en andere

De Alapaha staat bekend als zacht, tolerant en volgzaam rond kinderen waar ze mee zijn opgegroeid. Ze kunnen echter een beetje te overbeschermend worden ten opzichte van hun families en vooral de kinderen, wat betekent dat er voorzichtigheid geboden is wanneer ze vrienden over hebben om te spelen. Ze zijn het meest geschikt voor gezinnen met oudere kinderen en daarom adviseert Pets4homes dat Alapahas niet de beste keuze zijn voor gezinnen met baby's of zeer jonge kinderen.

Iedereen die al een huis deelt met een Alapaha Blue Blood en jongere kinderen heeft, moet er altijd voor zorgen dat ze nooit onbeheerd achtergelaten worden. Het is ook cruciaal voor ouders om jonge kinderen te leren hoe ze zich rond honden moeten gedragen en wanneer ze uit de buurt moeten blijven, vooral wanneer er eten is of tijdens het spelen.

Als ze zijn opgegroeid met andere huisdieren in een huishouden, inclusief katten, kunnen Alapahas over het algemeen goed met hen opschieten. Ze kunnen echter agressief zijn tegenover honden die ze nog nooit hebben ontmoet, wat betekent dat er voorzichtigheid moet worden betracht waar en wanneer ze los mogen lopen, vooral als er andere honden in de buurt zijn. Contact met kleinere dieren en onbekende huisdieren kan het beste vermeden worden, omdat een Alapaha ze misschien als "prooi" ziet vanwege hun sterke prooidrift.

Gezondheid van de Alapaha Blue Blood Bulldog

De gemiddelde levensverwachting van een Alapaha Blue Blood Bulldog is tussen de 12 en 13 jaar wanneer ze goed verzorgd worden en een geschikt dieet krijgen dat past bij hun leeftijd.

De Alapaha staat bekend om een aantal erfelijke gezondheidsproblemen waarvan het goed is om op de hoogte te zijn als je van plan bent om je huis te delen met een van deze krachtige honden, vooral omdat ze een vrij kleine genenpool hebben. De aandoeningen die het ras het meest lijken te beïnvloeden zijn onder andere:

 • Entropion - een aandoening die de ogen van een hond aantast waarbij de oogleden naar binnen rollen en pijn en irritatie veroorzaken die tot totale blindheid kan leiden als het onbehandeld blijft
 • Cherry eye - een aandoening die ontsteking in de traankanalen van een hond veroorzaakt
 • Huidaandoeningen
 • Heupdysplasie - dekreuen moeten heup gescoord worden
 • Congenitale doofheid - dekreuen moeten BAER getest worden en vooral puur witte honden of honden met een hoger percentage wit in hun vacht

Wat betreft vaccinaties?

Alapaha Blue Blood-puppy's zouden hun eerste vaccinaties hebben gekregen voordat ze verkocht werden, maar het is aan hun nieuwe eigenaren om ervoor te zorgen dat ze hun vervolgvaccinaties op tijd krijgen volgens het vaccinatieschema voor puppy's zoals volgt:

 • 10-12 weken oud, met in gedachten dat een puppy niet meteen volledige bescherming zou hebben, maar volledig beschermd zou zijn 2 weken nadat ze hun tweede vaccinatie hebben gehad

Er is veel discussie geweest over de noodzaak voor honden om boosters te krijgen. Daarom is het het beste om met een dierenarts te praten voordat je een definitieve beslissing neemt over of een hond moet doorgaan met jaarlijkse vaccinaties die bekend staan als boosters.

Zorgen voor de Alapaha Blue Blood Bulldog

Net als bij elk ander ras moeten Alapahas regelmatig worden verzorgd om ervoor te zorgen dat hun vacht en huid in topconditie blijven, rekening houdend met het feit dat het ras bekend staat om huid- en andere allergieën. Ze moeten ook regelmatig dagelijkse lichaamsbeweging krijgen om ervoor te zorgen dat ze fit en gezond blijven. Bovendien moeten honden worden gevoerd met voedsel van goede kwaliteit dat voldoet aan al hun voedingsbehoeften gedurende hun hele leven.

Zorgen voor een Alapaha Blue Blood Bulldog puppy

Alapaha-puppy's zijn levendig en vol leven, wat betekent dat het essentieel is dat huizen en tuinen ruim van tevoren goed puppy-proof zijn gemaakt voordat ze arriveren. Een verantwoordelijke fokker zou hun puppy's goed gesocialiseerd hebben, wat altijd leidt tot meer uitgaande, zelfverzekerde en vriendelijke honden vanaf het begin. Met dit gezegd moet worden dat elke puppy zich kwetsbaar zal voelen wanneer ze hun moeder en nestgenoten verlaten, wat in overweging moet worden genomen. Hoe langer een puppy bij zijn moeder kan blijven, hoe beter, hoewel het ook niet te lang mag duren.

Het is het beste om een puppy op te halen wanneer er mensen in de buurt zullen zijn gedurende de eerste week of zo, wat de tijd is die een puppy nodig heeft om zich te settelen. Het puppy-proof maken van het huis en de tuin betekent dat alle gereedschappen en andere voorwerpen die een levendige puppy zichzelf zou kunnen verwonden, moeten worden opgeborgen. Elektrische draden en kabels moeten buiten hun bereik worden geplaatst omdat puppy's graag op dingen kauwen. Giftige planten moeten ook uit bloembedden en het huis worden verwijderd.

Puppy's moeten veel slapen om te groeien en zich te ontwikkelen zoals het hoort, wat betekent dat het opzetten van een rustige plek die niet te afgelegen is ervoor zorgt dat ze ernaartoe kunnen gaan wanneer ze willen dutten en het is belangrijk om ze niet te storen wanneer ze slapen. Het is ook een goed idee om "speeltijd" binnen in huis lekker rustig te houden en een meer actieve "speeltijd" buiten in de tuin te hebben, zodat puppy's snel leren minder levendig te zijn wanneer ze binnen zijn.

Verzorging van de Alapaha Blue Blood Bulldog

De Alapaha Blue-Blood Bulldog heeft een glad, kort en dicht op de huid liggende vacht en daarom zijn ze gemakkelijk te onderhouden op het gebied van verzorging. Een wekelijkse of tweewekelijkse borstelbeurt en een veeg met een zeemleren doekje is alles wat nodig is om losse haren te verwijderen en een mooie glans op hun vacht te behouden.

Het is ook belangrijk om regelmatig de oren van een hond te controleren en ze schoon te maken wanneer dat nodig is. Als er te veel oorsmeer opbouwt, kan dit leiden tot een pijnlijke infectie die moeilijk te genezen is. Kortom, preventie is vaak gemakkelijker dan genezing bij oorinfecties.

Beweging van de Alapaha Blue Blood Bulldog

Alapahas zijn geen honden met veel energie, maar ze hebben nog steeds de juiste hoeveelheid lichaamsbeweging nodig, gecombineerd met zoveel mogelijk mentale stimulatie om te voorkomen dat ze zich gaan vervelen. Ze hebben elke dag tussen de 20 en 40 minuten lichaamsbeweging nodig, zoveel mogelijk los van de lijn, maar alleen op plaatsen die extreem veilig en beveiligd zijn. Het zou een fout zijn om een Alapaha los te laten lopen op openbare plaatsen waar andere honden zijn, omdat ze agressief kunnen zijn tegenover hen.

Als Alapahas niet de juiste hoeveelheid mentale stimulatie en lichaamsbeweging krijgen, zullen ze snel verveeld raken en zelfs beginnen met het vertonen van destructief gedrag in huis, wat hun manier is om stress te verlichten en niet noodzakelijkerwijs omdat ze stout zijn. Een kortere wandeling in de ochtend is prima, maar een langere en interessantere wandeling in de middag is een must. Deze honden vinden het ook fijn om in een achtertuin rond te kunnen dwalen, zodat ze echt stoom kunnen afblazen. De omheining moet echter extreem veilig zijn om deze krachtige honden binnen te houden, want als ze een zwakke plek in de omheining vinden, zullen ze snel ontsnappen en in allerlei problemen terechtkomen.

Met dit gezegd moeten Alapaha-puppy's niet te veel worden uitgeoefend omdat hun gewrichten en botten nog in de groei zijn. Dit omvat ook het voorkomen dat een hond op en neer springt van meubels of de trap op en af gaat. Te veel druk op hun gewrichten en ruggengraat op jonge leeftijd kan leiden tot ernstige problemen later in hun leven.

Voeren van de Alapaha Blue Blood Bulldog

Als je een Alapaha-puppy van een fokker krijgt, zouden ze je een voedingsschema geven en het is belangrijk om je aan hetzelfde routine te houden door hetzelfde puppyvoer te voeren om eventuele maagproblemen te voorkomen. Je kunt het dieet van een puppy veranderen, maar dit moet heel geleidelijk gebeuren, er altijd voor zorgend dat ze geen spijsverteringsproblemen ontwikkelen en als ze dat wel doen, is het het beste om ze terug te zetten op hun oorspronkelijke dieet en dingen te bespreken met de dierenarts voordat je het opnieuw probeert te veranderen.

Oudere honden staan niet bekend als kieskeurige eters, maar dat betekent niet dat ze een minderwaardig dieet kunnen krijgen. Het is het beste om een volwassen hond twee keer per dag te voeren, een keer 's ochtends en dan weer 's avonds, ervoor zorgend dat het goed kwaliteitsvoer is dat voldoet aan al hun voedingsbehoeften. Het is ook belangrijk dat honden de juiste hoeveelheid lichaamsbeweging krijgen zodat ze eventuele overtollige calorieën verbranden of ze kunnen te veel aankomen wat kan leiden tot allerlei gezondheidsproblemen. Obesitas kan het leven van een hond met meerdere jaren verkorten, dus het is belangrijk om vanaf het begin op hun taille te letten.

Voedingsgids voor een Alapaha Blue Blood Bulldog-puppy

Puppy's moeten een zeer voedzaam en goed kwaliteitsdieet krijgen om zich te ontwikkelen en te groeien zoals het hoort. Als ruwe richtlijn kan een Alapaha-puppy de volgende hoeveelheden per dag worden gevoerd, ervoor zorgend dat hun maaltijden gelijkmatig over de dag worden verspreid en het is het beste om ze 3 of 4 keer per dag te voeren:

 • 2 maanden oud - 231g tot 271g afhankelijk van de bouw van een puppy
 • 3 maanden oud - 276g tot 341g afhankelijk van de bouw van een puppy
 • 4 maanden oud - 297g tot 371g afhankelijk van de bouw van een puppy
 • 5 maanden oud - 304g tot 410g afhankelijk van de bouw van een puppy
 • 6 maanden oud - 304g tot 446g afhankelijk van de bouw van een puppy
 • 7 maanden oud - 282g tot 446g afhankelijk van de bouw van een puppy
 • 9 maanden oud - 240g tot 387g afhankelijk van de bouw van een puppy
 • 11 maanden oud - 216g tot 320g afhankelijk van de bouw van een puppy
 • 12 maanden oud - 215g tot 318g afhankelijk van de bouw van een puppy
 • 11 maanden oud - 476 g tot 991 g afhankelijk van de bouw van een puppy
 • 12 maanden oud - 434 g tot 941 g afhankelijk van de bouw van een puppy

Als een American Bulldog 13 maanden oud is, kunnen ze volwassen hondenvoer krijgen.

Voedingsgids voor een volwassen Alapaha Blue Blood Bulldog

Eenmaal volwassen moet een volwassen Alapaha Blue Blood Bulldog een goed kwaliteitsdieet krijgen om hun goede gezondheid te waarborgen. Als ruwe richtlijn kan een volwassen Alapaha de volgende hoeveelheden per dag worden gevoerd:

 • Honden met een gewicht van 25 kg kunnen 320g tot 512g krijgen, afhankelijk van de activiteit
 • Honden met een gewicht van 30 kg kunnen 340g tot 532g krijgen, afhankelijk van de activiteit
 • Honden met een gewicht van 45 kg kunnen 415g tot 582g krijgen, afhankelijk van de activiteit

Alapaha Blue Blood Bulldog prijs

Als u op zoek bent om een Alapaha Blue Blood Bulldog te kopen, moet u uw interesse registreren bij fokkers en akkoord gaan om op een wachtlijst te worden geplaatst omdat er elk jaar maar heel weinig puppy's worden gefokt en geregistreerd bij The Kennel Club. U zou minimaal €600 moeten betalen voor een goed gefokte gezonde puppy die verantwoord is gefokt.

De kosten voor het verzekeren van een 3-jarige mannelijke Alapaha Blue Blood Bulldog in noord-Engeland zouden €58,76 per maand bedragen voor basisdekking, maar voor een levenslange polis zou dit u €126,45 per maand kosten (offerte vanaf februari 2018). Wanneer verzekeringsmaatschappijen de premie van een huisdier berekenen, houden ze rekening met verschillende zaken, waaronder waar u woont in het Verenigd Koninkrijk, de leeftijd van een hond en of ze gecastreerd of gesteriliseerd zijn, onder andere zaken.

Wat betreft voedingskosten moet u het beste kwaliteitsvoer kopen, of het nu nat of droog is, en ervoor zorgen dat het geschikt is voor de verschillende levensfasen van een hond. Dit zou u tussen de €40 en €50 per maand kosten. Daarbovenop moet u rekening houden met dierenartskosten als u uw huis wilt delen met een Alapaha, en dit omvat hun eerste vaccinaties, hun jaarlijkse boosters, de kosten van castratie of sterilisatie van een hond wanneer de tijd rijp is en hun jaarlijkse gezondheidscontroles, die allemaal snel oplopen tot meer dan €1500 per jaar.

Als ruwe richtlijn zou de gemiddelde kosten voor het houden en verzorgen van een Alapaha Blue Blood Bulldog tussen de €100 en €180 per maand liggen, afhankelijk van het niveau van verzekeringsdekking dat u kiest voor uw hond, maar dit omvat niet de initiële kosten van het kopen van een gezonde, verantwoord gefokte Kennel Club geregistreerde stamboom Alapaha Blue Blood Bulldog puppy.

Koopadvies

Bij het bezoeken en kopen van een puppy of hond zijn er veel belangrijke dingen om te overwegen en vragen te stellen aan de fokker/verkoper. U kunt hier onze algemene adviezen voor puppy's/honden lezen, waarbij wordt benadrukt dat u de puppy met zijn moeder moet zien en moet controleren of de hond ontwormd en gechipt is.

Alapaha Blue Bloods zijn een zeer populair ras, zowel in het Verenigd Koninkrijk als elders in de wereld, wat betekent dat goed gefokte puppy's veel geld kosten. Daarom zijn er specifieke adviezen, vragen en protocollen om te volgen bij het kopen van een puppy van Alapaha Blue Bloods, die als volgt zijn:

 • Wees op uw hoede voor online oplichting en hoe u deze kunt vermijden. U kunt online en andere advertenties zien van oplichters die afbeeldingen tonen van prachtige Alapaha Blue Blood-puppy's te koop tegen zeer lage prijzen. De verkopers vragen echter om geld vooraf voordat ze akkoord gaan om een puppy naar een nieuw huis te brengen. Potentiële kopers moeten nooit een puppy ongezien kopen en mogen nooit een aanbetaling of ander geld online aan een verkoper betalen. U moet altijd het huisdier bij de verkoper thuis bezoeken om te bevestigen dat ze echt zijn en noteer hun adres.
 • Zoals eerder vermeld zijn Alapaha Blue Blood Bulldogs een populaire hond in het Verenigd Koninkrijk. Daarom zijn er veel amateurfokkers/mensen die te vaak fokken met een Alapaha om snel winst te maken zonder te zorgen voor het welzijn van de puppy's, hun moeder of het ras in het algemeen. Volgens de regels van de Kennel Club kan een moeder slechts 4 nesten krijgen en moet ze een bepaalde leeftijd hebben om dit te doen. Iedereen die een puppy wil kopen, moet zeer goed nadenken over van wie ze hun puppy kopen en moet altijd vragen om de relevante papieren met betrekking tot de afstamming van een puppy, hun vaccinaties en hun chipregistratie te zien.
 • Toekomstige eigenaren van Alapaha Blue Blood Bulldogs moeten altijd beide ouders van een puppy ontmoeten die ze overwegen te kopen, wat de beste manier is om hun temperamenten en conformiteit vast te stellen.

Gerelateerde advertenties

Toon alles
Dalmatiër honden te koop in 9551, Sellingen - Advertentie 1
RvB geregistreerde kennel
19
5 minuten
Boost

Playful Spots puppy's

DalmatiërLeeftijd: 10 weken3 Mannelijk / 1 Vrouwelijk
Mama Violet en papa Bob hebben samen 10 kerngezonde pups gekregen. Drie hiervan zijn nog beschikbaar voor een gouden mandje, 1 teefje en 2 reutjes. Ze zijn nu 10 weken oud. Ze groeien in huislijke s
Playful Spots
Playful Spots
Sellingen
RvB geregistreerde kennel
Franse Bulldog honden te koop in 6658, Beneden-Leeuwen - Advertentie 2
32
7 minuten
Boost

🥰 unieke, mooie franse bulldog pups geboren 🥰

Franse BulldogLeeftijd: 6 weken2 Mannelijk / 1 Vrouwelijk
Bij ons is er een heel mooi en bijzonder nestje met raszuivere franse Bulldog pups geboren op 29 mei 2024 🥰 De pups hebben de bijzondere kleur : isabella gold ( teefje), isabella gold & tan ( reutje)
franse b.Id geverifieerd
Beneden-Leeuwen
Kruising honden te koop in 5258, Berlicum - Advertentie 3
14
15 minuten
Boost

Pomeriaan x Westie kruising pups

€ 450
KruisingLeeftijd: 15 weken2 Mannelijk
Beste hondenliefhebbers, Leuk dat je onze advertentie bezoekt. Deze mooie Westie kruising x Pomeriaan pups zoeken een liefdevol baasje. Kom jij graag eens kennis maken met deze pups en hun moeder? Da
Gert Jan Dobbelsteen
Gert Jan DobbelsteenId geverifieerd
Berlicum