Over Puppyplaats

Over Puppyplaats

Laatste update:2 February 2024

Over ons

Puppyplaats (www.puppyplaats.nl) is de website die zich richt op alle hondenliefhebbers in Nederland. In korte tijd is Puppyplaats uitgegroeid tot een van de populairste hondenwebsites van Nederland. Het is de plek waar maandelijks honderdduizenden hondenliefhebbers rondkijken, zich verdiepen in de hondenwereld en op zoek gaan naar een leuke pup of een geschikte dekreu. Het is de plek waar aanbieders en kopers samenkomen.

Puppyplaats, opgericht in 2013 en overgenomen door Pet Media Group in augustus 2019, hecht veel waarde aan verantwoorde praktijken en werkt aan het waarborgen van zekerheid en gemak voor kopers en verkopers.

Wat we doen

Degenen die een hond willen kopen of adopteren, kunnen bij Puppyplaats terecht om hun droomhond te vinden. Bij Puppyplaats kunt u terecht voor deskundig advies over de gezondheid en verzorging van uw hond en tips over waar u op moet letten bij het vinden van een goede fokker. Puppyplaats verbindt een groot aantal serieuze kopers met verantwoorde fokkers, opvangcentra en stichtingen.

Controleren we de advertenties die op onze site worden geplaatst?

Ja, alle advertenties die op Puppyplaats worden geplaatst keuren we handmatig voordat deze worden gepubliceerd. Ook maken we gebruik van tools en veiligheidsmaatregelen (zie hieronder) om veiligheid te waarborgen. We zijn ervan overtuigd dat we een streng beveiligingsbeleid hanteren, echter zijn we geen handhavingsinstantie en kunnen we de locatie van adverteerders niet bezoeken. Daarom is het uiteindelijk de verantwoordelijkheid van de koper zelf om de adverteerder goed te controleren voordat hij/zij een hond koopt of adopteert. Om toekomstige eigenaren van honden te helpen, bieden we grondige checklists om het welzijn van een potentiële hond en een succesvolle herplaatsing te verzekeren, evenals advies over de verantwoordelijkheden van elke koper. We profiteren ook van - en zijn dankbaar voor - een extra niveau van waakzaamheid geboden door onze gebruikers die hun bezorgdheid uiten over advertenties of die aan ons rapporteren na een bezoek aan een verkoper die op de een of andere manier onbevredigend is gebleken. Bij eventuele zorgen, hoe klein ook, meld ze!

Hoe handhaven we veiligheid op Puppyplaats?

  • Verificatiechecks - Puppyplaats heeft een aantal verificatiefuncties binnen het platform. Elke verkoper dient zijn/haar telefoonnummer te bevestigen, wat een extra laag beveiliging toevoegt bovenop de eigen tools van Puppyplaats en de handmatige moderatie.
  • Dierenwelzijn, regelgeving en advies - Puppyplaats hanteert een nultolerantiebenadering ten aanzien van het houden van puppy's en het onethisch verkopen van dieren. Advertenties die worden ingediend voor plaatsing op Puppyplaats ondergaan een geautomatiseerde beoordeling (waarvan vele handmatig worden beoordeeld) om ervoor te zorgen dat deze voldoen aan onze strikte normen voor dierenwelzijn, wat ertoe leidt dat een groot deel van de ingediende advertenties wordt afgewezen en nooit live gaat. Onacceptabele advertenties zijn onder meer: puppy’s die worden geadverteerd als cadeaus; puppy's zonder foto van de moeder; puppy’s die zijn geïmporteerd puur om te worden verkocht; verkopers die een bezorgdienst aanbieden; 'designer' honden, naast vele andere factoren.
  • Community richtlijnen - Door middel van vele artikelen biedt Puppyplaats advies aan kopers en verkopers over de gezondheid, verzorging en het gedrag van honden. Daarnaast heeft Puppyplaats volledige rasprofielen en grondige herplaatsingschecklists.

Naast ons eigen Trust & Safety-team biedt Puppyplaats ook een ingebouwde ‘rapportage’-functie, die 24 uur per dag, 7 dagen per week, wordt gemonitord door ons Trust & Safety-team. Alle meldingen worden onderzocht en Puppyplaats onderhoudt contact met lokale partijen om mogelijke problemen op te lossen.

Voorkomen jullie dat broodfokkers of onbetrouwbare fokkers misbruik maken van de website?

Ja, we doen ons uiterste best om te voorkomen dat broodfokkers onze website proberen te gebruiken. We doen dit onder andere door bij te houden hoeveel advertenties elke adverteerder plaatst en verder onderzoek te doen bij gemaakte meldingen door gebruikers. Het feit dat een fokker gediplomeerd is om honden te fokken, betekent niet dat we hen automatisch toestaan om onze service te gebruiken. Als we denken dat iemand een grote commerciële fokker is of niet goed voor hun honden zorgt, zullen we voorkomen dat ze ons platform gebruiken.

We werken ook nauw samen met lokale partijen en dierenwelzijnsorganisaties om te voorkomen dat bekende broodfokkers onze website gebruiken. Onze website Puppyplaats.nl is opgericht voor eigenaren van huisdieren, verantwoordelijke hobbyfokkers en opvangcentra, en we hanteren een nultolerantiebenadering voor onverantwoordelijke personen die misbruik proberen te maken van ons platform.

Wat voor soort advertenties staan jullie niet toe op de site?

We hebben een lijst met normen gemaakt waar we ons aan houden bij het goedkeuren of afwijzen van advertenties. Onze normen kunt u lezen door hier te klikken. We volgen uiteraard ook de minimumnormen van de Nederlandse overheid.

Hoe kan ik contact met jullie opnemen?

U kunt contact met ons opnemen via e-mail met behulp van ons `contactformulier´.

Met vriendelijke groeten,

Het Puppyplaats-team