Home Pups Dekreuen Penningen Waakbord Tips Rassen

Mastin Español (Spaanse Mastiff)

Groep: Pinschers, schnauzers, molossers, sennen
Subgroep: Molosser
Land van herkomst: Spanje
Hoogte: reu 70-75 cm, teef 65-70 cm
Gewicht: reu 75-85 kilo, teef 65-75 kilo
WeinigVeel

Opvoeding:

Verzorging:

Beweging:

Waaks:


Informatie over de Mastin Español (Spaanse Mastiff)

Geschiedenis:
De oorsprong van de mastín español is niet bekend, maar zoals de andere doggen van het Iberische schiereiland stamt hij waarschijnlijk van honden af die de Grieken rond 2000 jaar geleden naar Spanje brachten. In Spanje wordt hij als beschermhond voor kudde en huis gewaardeerd.

Karakter en gedrag:
Het is een uitermate zachtaardige, mensvriendelijke hond. Ze zijn over het algemeen erg rustig, waaks edel en intelligent. Ze zijn daarnaast ook bijzonder moedig en hebben een overweldigend uithoudingsvermogen. Wanneer gevaar dreigt kennen deze eigenschappen geen grenzen. Dit houdt tevens in dat deze honden veel ruimte en beweging nodig hebben.

Een leven in een kennel is dan ook absoluut niet van toepassing op dit ras. Tegenover andere honden gedragen ze zich uitermate sociaal. Mits goed gesocialiseerd is het een uitstekende beschermer van de familie en een heerlijke gezinshond. Hij heeft echter ook een geheugen als een olifant en zal zich herinneren dat hij werd gekwetst of slecht behandeld. Dit betekent voor zijn opvoeding ook dat het van groot belang is dat er sprake is van wederzijds vertrouwen. Teveel druk op de hond zal nooit werken, hij zal eerder tegendraads reageren dan gehoorzamen. Het zijn geen honden die commando's onmiddellijk opvolgen. Ze zijn gewend zelfstandig te werken en hun eigen beslissingen te nemen. Daar kun je dan maar beter de humor van inzien i.p.v. je er druk om te maken.


Bron: Wikipedia

Barbet Lees meer
Grote Münsterländer Lees meer
Boxer Lees meer
Mechelse Herder Lees meer
Puli Lees meer
Heidewachtel Lees meer
Japanse Spits Lees meer
Bichon Frisé Lees meer
Populaire zoekopdrachten:
Chihuahua pups
Boomer pups
Shih tzu pups
Golden retriever pups
Beagle pups
Pitbull pups
Franse Bulldog pups
Adverteren op Puppyplaats:
Een advertentie plaatsen op Puppyplaats is eenvoudig, dus heeft u (of verwacht u) een nestje pups ? Plaats dan gerust een advertentie op Puppyplaats.nl

Plaats een advertentie

Over Puppyplaats:
Puppyplaats.nl is de website die zich richt op alle hondenliefhebbers. In korte tijd is Puppyplaats.nl uitgegroeid tot een van de populairste hondenwebsites van Nederland. Het is de plek waar hondenliefhebbers rondkijken, zich verdiepen in de hondenwereld en op zoek gaan naar een leuke pup .
© 2013 - 2022 Puppyplaats.nl
Algemene voorwaarden Cookie instellingen Cookiebeleid Site map