Basenji

Levensduur12 - 14 jaar
GewichtMannelijk:10 - 12kgVrouwelijk:10 - 12kg
HoogteMannelijk:41 - 43cmVrouwelijk: 38 - 40cm
Stamboomja

Introductie van de Basenji

De Basenji is een hondenras dat afkomstig is uit Congo-Kinshasa. Een volwassen reu is ongeveer 43 centimeter hoog, een volwassen teef ongeveer 40 centimeter. Het is een jachthond, waarmee wild kan worden opgedreven. Het ras is al heel oud, de dieren werden lange tijd vereerd in Afrika.

 

 De Basenji stamt waarschijnlijk af van honden die al ten tijde van de oude Egyptenaren werden afgebeeld op muurschilderingen in de graftombes van de farao's. Ongeveer honderd jaar geleden werden Basenji's door de Westerse mens in Midden-Afrika ontdekt, waar ze werden gebruikt als jachthonden die in een groep jaagden. In de Westerse wereld wordt de Basenji als gezelschapshond gehouden, maar hij is geen alledaagse verschijning.

 

 De rasnaam is afgeleid van het Bantoewoord 'basenji', dat 'boshond' betekent. Toen het ras in 1937 voor het eerst op een beroemde tentoonstelling werd uitgebracht, heette het nog Congo-terriër.

 

 Basenji's zijn vrolijk, alert en zelfverzekerd. Hoewel ze een afstandelijke houding nemen tegenover vreemdelingen, zijn ze verder erg goed met mensen.

Gerelateerde advertenties

Toon alles
Basenji honden te koop in 5541, Reusel - Advertentie 1
6
2 maanden

basenji pups te koop

€ 1.695
BasenjiLeeftijd: 9 weken
mooie pups te koop , ideaal voor een appartement blaffen niet !! iedere dag te bezoeken van 10-18u op zondag van 13-18u felicanis bosdellen 5 2460 Kasterlee belgie net onder Eindhoven 0032474
felicanisReusel
Fokker