Home Pups Dekreuen Penningen Waakbord Tips Rassen

Mastiff

Groep: Pinschers, schnauzers, molossers, sennen
Subgroep: Molosser
Land van herkomst: Groot-Brittannië
Hoogte: reu 70-80 cm, teef 65-75 cm
Gewicht: reu 65-75 kilo, teef 60-65 kilo
WeinigVeel

Opvoeding:

Verzorging:

Beweging:

Waaks:


Informatie over de Mastiff

De Mastiff stamt af van jachthonden o.a. de Boxer en Duitse dog. De Mastiff viel door zijn afmeting op en werd in Italië al snel populair. Misschien leuk om te weten is dat de grootste hond ter wereld in 1989 een Mastiff was die van staart tot zijn neus maar liefst 251 cm lang was. De schofthoogte (schouders) was 89 cm.

Uiterlijk:
De mastiff is een zware hond die vroeger als oorlogshond werd gebruikt. Vandaag wordt hij vooral als beschermhond ingezet. Het hoofd is breed tussen de oren en het voorhoofd is vlak. De huid ligt in rimpels. Hij heeft hangende oren die dun aanvoelen. De vacht is kort en niet te fijn en is bruin. De mastiff, ook als Engelse dog bekend, is een van de grootste hondenrassen. Reuen bereiken een schofthoogte van 80 cm (teven 69 cm) en een gewicht van ongeveer 80 kg. Door zijn grootte en gewicht wordt de mastiff meestal niet ouder dan 10 tot 11 jaar. In het Zwitserse kanton Wallis wordt de mastiff als gevaarlijk beschouwd. Met ingang van 1 januari 2006 is de hond daar verboden.

Opvoeding en gedrag:
De Mastiff heeft door zijn grote afmeting de ruimte nodig om opgevoed te worden. Tijdens de opvoeding heeft de hond de neiging sommige commando's van de leider te negeren en te doen alsof ze het niet begrijpt. Als ze door heeft dat die slimme trucjes niet werken is het een goed luisterend ras dat zo nu en dan zelfstandig kan zijn. Tegenover vreemde mensen kan de hond als ze het niet vertrouwd gaan grommen, op het moment dat de leider positief reageert op de mensen weet de Mastiff dat het goed is en worden de mensen volledig geaccepteerd. Het is niet aan te raden om als vreemde bezoeker door het huis te gaan lopen als de Mastiff aan het grommen is. Niet dat de hond snel zal bijten, maar als het bv met een sprint tegen iemand springt kan 80 kilo hard aankomen. Voor bv inbrekers is de Mastiff zeker een obstakel dat als het moet zichzelf prima kan verdedigen. De hond heeft naast zijn dagelijkse wandelingen weinig lichaamsbeweging nodig. De vacht vraagt zeer weinig onderhoud, de hanglippen kunnen vooral bij inspanningen kwijlen.


Cavalier King Charles Spaniel Lees meer
Italiaans Windhondje Lees meer
Coton de Tuléar Lees meer
Grote Münsterländer Lees meer
Tatrahond Lees meer
Schnauzer Lees meer
Fox Terriër Gladhaar Lees meer
Afghaanse Windhond Lees meer
Populaire zoekopdrachten:
Chihuahua pups
Boomer pups
Shih tzu pups
Golden retriever pups
Beagle pups
Pitbull pups
Franse Bulldog pups
Adverteren op Puppyplaats:
Een advertentie plaatsen op Puppyplaats is eenvoudig, dus heeft u (of verwacht u) een nestje pups ? Plaats dan gerust een advertentie op Puppyplaats.nl

Plaats een advertentie

Over Puppyplaats:
Puppyplaats.nl is de website die zich richt op alle hondenliefhebbers. In korte tijd is Puppyplaats.nl uitgegroeid tot een van de populairste hondenwebsites van Nederland. Het is de plek waar hondenliefhebbers rondkijken, zich verdiepen in de hondenwereld en op zoek gaan naar een leuke pup .
© 2013 - 2022 Puppyplaats.nl
Algemene voorwaarden Cookie instellingen Cookiebeleid Site map