Home Pups Dekreuen Penningen Waakbord Tips Rassen

Tatrahond

Groep: Herdershonden en Veedrijvers
Subgroep: Herdershond
Land van herkomst: Polen
Hoogte: reu 65-70 cm, teef 60-65 cm
Gewicht: reu 40-55 kilo, teef 40-55 kilo
WeinigVeel

Opvoeding:

Verzorging:

Beweging:

Waaks:


Informatie over de Tatrahond

De Tatrahond is nauw verwant met de kuvasz en čuvač en vermoedelijk ook met de andere grote herders van Europa. Hij stamt direct van grote Aziatische doggen af, die meer dan duizend jaar geleden naar Europa kwamen.

De Tatrahond heeft middelgrote driehoekige oren, die hoog aangezet zijn. Zijn witte vacht is lang en hij heeft een goed ontwikkelde ondervacht. Reuen bereiken een schofthoogte van 65-70 centimeter en teven een schofthoogte van 60 - 65 centimeter en een gewicht van respectievelijk 60 en 45 kilogram. De staartdracht is gebogen over de rug.

Inzet:
De Tatrahond wordt in Polen als beschermhond en waakhond ingezet. Als familiehond doet hij het ook zeer goed. Zijn opvoeding is niet eenvoudig, hij is pas met drie jaar volwassen.

Opvoeding en karakter:
De Tatrahond heeft een vriendelijke een lange consequente opvoeding nodig. De Tatrahond is in tegenstelling tot andere honden pas na 3 jaar helemaal volwassen. De Tatrahond is territoriaal en waaks naar vreemde mensen en dieren. Een Tatrahond is nooit agressief, wel is het bereid de baas en zijn omgeving te beschermen indien nodig. Het is geen hond om dagenlang in huis te zitten, een grote tuin waar het kan waken en zijn energie kwijt is gewenst. Een paar wandelingen per dag zijn genoeg. Zijn witte vacht vraagt weinig onderhoud.


Bron: Wikipedia

Flatcoated Retriever Lees meer
Australische Terriër Lees meer
Greyhound Lees meer
Golden Retriever Lees meer
Schotse Herdershond korthaar Lees meer
Boerboel Lees meer
Vlinderhondje Lees meer
Duitse Pinscher Lees meer