Home Pups Dekreuen Penningen Waakbord Tips Rassen

Tatrahond

Groep: Herdershonden en Veedrijvers
Subgroep: Herdershond
Land van herkomst: Polen
Hoogte: reu 65-70 cm, teef 60-65 cm
Gewicht: reu 40-55 kilo, teef 40-55 kilo
WeinigVeel

Opvoeding:

Verzorging:

Beweging:

Waaks:


Informatie over de Tatrahond

De Tatrahond is nauw verwant met de kuvasz en čuvač en vermoedelijk ook met de andere grote herders van Europa. Hij stamt direct van grote Aziatische doggen af, die meer dan duizend jaar geleden naar Europa kwamen.

De Tatrahond heeft middelgrote driehoekige oren, die hoog aangezet zijn. Zijn witte vacht is lang en hij heeft een goed ontwikkelde ondervacht. Reuen bereiken een schofthoogte van 65-70 centimeter en teven een schofthoogte van 60 - 65 centimeter en een gewicht van respectievelijk 60 en 45 kilogram. De staartdracht is gebogen over de rug.

Inzet:
De Tatrahond wordt in Polen als beschermhond en waakhond ingezet. Als familiehond doet hij het ook zeer goed. Zijn opvoeding is niet eenvoudig, hij is pas met drie jaar volwassen.

Opvoeding en karakter:
De Tatrahond heeft een vriendelijke een lange consequente opvoeding nodig. De Tatrahond is in tegenstelling tot andere honden pas na 3 jaar helemaal volwassen. De Tatrahond is territoriaal en waaks naar vreemde mensen en dieren. Een Tatrahond is nooit agressief, wel is het bereid de baas en zijn omgeving te beschermen indien nodig. Het is geen hond om dagenlang in huis te zitten, een grote tuin waar het kan waken en zijn energie kwijt is gewenst. Een paar wandelingen per dag zijn genoeg. Zijn witte vacht vraagt weinig onderhoud.


Bron: Wikipedia

Sarplaninac (Joegoslavische herder) Lees meer
Ierse Wolfhond Lees meer
Sealyham Terriër Lees meer
Afghaanse Windhond Lees meer
Tatrahond Lees meer
Keeshond Dwerg Lees meer
Nederlandse Schapendoes Lees meer
Rottweiler Lees meer
Populaire zoekopdrachten:
Chihuahua pups
Boomer pups
Shih tzu pups
Golden retriever pups
Beagle pups
Pitbull pups
Franse Bulldog pups
Adverteren op Puppyplaats:
Een advertentie plaatsen op Puppyplaats is eenvoudig, dus heeft u (of verwacht u) een nestje pups ? Plaats dan gerust een advertentie op Puppyplaats.nl

Plaats een advertentie

Over Puppyplaats:
Puppyplaats.nl is de website die zich richt op alle hondenliefhebbers. In korte tijd is Puppyplaats.nl uitgegroeid tot een van de populairste hondenwebsites van Nederland. Het is de plek waar hondenliefhebbers rondkijken, zich verdiepen in de hondenwereld en op zoek gaan naar een leuke pup .
© 2013 - 2022 Puppyplaats.nl
Algemene voorwaarden Cookie instellingen Cookiebeleid Site map