Home Pups Dekreuen Penningen Waakbord Tips Rassen

Pumi

Groep: Herdershonden en Veedrijvers
Subgroep: Herdershond
Land van herkomst: Hongarije
Hoogte: reu 41-47 cm, teef 43-45 cm
Gewicht: reu 10-15 kilo, teef 12-13 kilo
WeinigVeel

Opvoeding:

Verzorging:

Beweging:

Waaks:


Informatie over de Pumi

Geschiedenis:
De pumi lijkt te zijn ontstaan als kruising tussen Hongaarse herdershonden en terriërs. Bij die terriërs wordt vaak gedacht aan Franse honden die in de 18e eeuw merinoschapen naar Hongarije brachten. In de jaren ’20 van de 20e eeuw werd het stamboek geopend, in 1924 werd de pumi internationaal erkend. Vanaf de jaren ’60 moest het ras echter opnieuw opgebouwd worden.

Uiterlijk:
De pumi meet 38 tot 45 centimeter bij de schouder en weegt 8 tot 15 kilogram. De hond is vierkant gebouwd. Het hoofd wordt hoog gehouden en is terriërachtig: vrij lang, tiporen. De staart wordt in een krul boven het kruis gedragen. De vacht is dubbel, 3 tot 7 centimeter lang en sterk krullend. De pumi is eenkleurig, vaak een grijstint. Maar ook wit en zwart zijn toegestaan.

Inzet:
Het is een perfecte hoeder van varkens en het opsporen van wilde zwijnen dus werd daarvoor ingezet. Naast hoeden en de jacht op zwijnen is het een boerderij hondje dat in andere landen veel wordt gebruikt als gezinshond.

Karakter:
De pumi is een intelligente hond, hij is dapper en levendig. Geen allemansvriend. Veel beweging en liefst een duidelijke taak zijn nodig. Het ras is zeer geschikt voor agility, dogdance en andere takken van de hondensport. De Pumi is makkelijk op te voeden mits er liefdevol met de hond wordt omgegaan. De hond laat zich makkelijk leiden en raakt gehecht aan het baasje. De Pumi is alert en een perfecte waakhond die direct aanslaat als er een vreemde in zijn territorium komt. Hondensport vindt de hond geweldig. Het is belangrijk de hond veel lichaamsbeweging te geven d.m.v. hondentraining of lange wandelingen.

Verzorging:
De vacht heeft naast trimmen weinig verzorging nodig en verliest weinig haar.


Bron: Wikipedia

Jack Russel Terriër Lees meer
Russische Toy Terriër Lees meer
Petit Brabançon Lees meer
Leeuwhondje Lees meer
Saarlooswolfhond Lees meer
Siberische Husky Lees meer
Norfolk Terriër Lees meer
Engelse Setter Lees meer
Populaire zoekopdrachten:
Chihuahua pups
Boomer pups
Shih tzu pups
Golden retriever pups
Beagle pups
Pitbull pups
Franse Bulldog pups
Adverteren op Puppyplaats:
Een advertentie plaatsen op Puppyplaats is eenvoudig, dus heeft u (of verwacht u) een nestje pups ? Plaats dan gerust een advertentie op Puppyplaats.nl

Plaats een advertentie

Over Puppyplaats:
Puppyplaats.nl is de website die zich richt op alle hondenliefhebbers. In korte tijd is Puppyplaats.nl uitgegroeid tot een van de populairste hondenwebsites van Nederland. Het is de plek waar hondenliefhebbers rondkijken, zich verdiepen in de hondenwereld en op zoek gaan naar een leuke pup .
© 2013 - 2022 Puppyplaats.nl
Algemene voorwaarden Cookie instellingen Cookiebeleid Site map