Home Pups Dekreuen Penningen Waakbord Tips Rassen

Shetland Sheepdog (Sheltie)

Groep: Herdershonden en Veedrijvers
Subgroep: Herdershond
Land van herkomst: Groot-Brittannië
Hoogte: reu 35-40 cm, teef 30-35 cm
Gewicht: reu 8-10 kilo, teef 6-8 kilo
WeinigVeel

Opvoeding:

Verzorging:

Beweging:

Waaks:


Informatie over de Shetland Sheepdog (Sheltie)

De Shetland Sheepdog is intelligent, slim, trouw aan zijn baas, aanhankelijk, gehoorzaam en vrolijk. Hij heeft een groot uithoudingsvermogen en is redelijk gehard. Shelties zijn in het algemeen terughoudend naar vreemden. Ze zijn geschikt voor verschillende hondensporten zoals Agilty, Flyball en dog dance. De Shetland Sheepdog is in het algemeen gemakkelijk op te voeden, maar heeft een eigen wil. Hij is graag buiten bezig en is erg ondernemend en slim. Het is belangrijk, zoals bij alle honden, dat ze goed worden gesocialiseerd vanaf het moment dat ze geboren worden en vanaf het moment dat ze met 8 weken bij hun nieuwe eigenaren komen. Zoals de meeste honden (rassen) hebben ook de Shelties veel beweging nodig. Om ze tevreden te houden is sowieso 4x per dag een wandeling minimaal nodig, met op z'n minst 1 of 2x een uitje van minstens 1 uur. Ook is behendigheid (Agility) of Flyball een optie om zo je Sheltie in goede conditie te houden.

Uiterlijk:
De Sheltie heeft een schofthoogte van 35,5 voor de teefjes tot 37 centimeter voor de reutjes en een gewicht voor reuen binnen de standaardmaten 7 - 9,5 kg en voor teven 6 - 8,5 kg. Er zijn Shelties die aanmerkelijk groter zijn en zwaarder en meer op hun soortgenoot de Collie lijken, maar zijn niet minder raszuiver. De mini-Sheltie heeft bijna geen ondervacht en is 5-15 centimeter kleiner dan de normale Sheltie. Het is een kleine, langharige gracieuze hond. De vacht bestaat uit lang dekhaar en een dichte ondervacht.


Toegestane vachtkleuren:
- Sable:
Zandkleur (ook wel goudkleurig genoemd) tot mahoniekleurig, al dan niet met zwarte haarpunten, wat darksable wordt genoemd en voortkomt uit de combinatie tricolour & sable.

- Driekleurig-tricolour:
Geheel zwart, met tankleurige aftekeningen op de kop en poten en witte kraag of bles. Tricolour mag gecombineerd worden met zowel sable, blue merle, tricolour en zwart-wit Blue merle: blauwe (zilverkleur of grijs) ondergrond met zwarte vlekjes en tankleurige aftekening in expressie en op poten).

- Zwart wit:
Zwart wit is het mooiste als deze een wittekraag heeft met witte poten en witte staartpunt. Bi-Blue: Zie uitleg van de Blue Merle. De Bi-Blue heeft geen bruine/tankleurige aftekeningen. Blue merle X Blue merle fokken is niet toegestaan in Nederland, dit geldt ook voor de Sable X Blue merle.


Geschiedenis:
De Sheltie is afkomstig van de Shetland eilanden in het noordoosten van Schotland. De hond is een kruising van de collie, met de Groenlandse hond en de King Charles-spaniël. In 1914 is het ras erkend door de Kennel Club te Engeland.


Bron: Wikipedia

Bichon Frisé Lees meer
Appenzeller Sennenhond Lees meer
Keeshond Groot Lees meer
Nova Scotia Duck Tolling Retriever Lees meer
Lagotto Romagnolo Lees meer
Duitse Pinscher Lees meer
Bastaard Lees meer
Picardische Herdershond Lees meer
Populaire zoekopdrachten:
Chihuahua pups
Boomer pups
Shih tzu pups
Golden retriever pups
Beagle pups
Pitbull pups
Franse Bulldog pups
Adverteren op Puppyplaats:
Een advertentie plaatsen op Puppyplaats is eenvoudig, dus heeft u (of verwacht u) een nestje pups ? Plaats dan gerust een advertentie op Puppyplaats.nl

Plaats een advertentie

Over Puppyplaats:
Puppyplaats.nl is de website die zich richt op alle hondenliefhebbers. In korte tijd is Puppyplaats.nl uitgegroeid tot een van de populairste hondenwebsites van Nederland. Het is de plek waar hondenliefhebbers rondkijken, zich verdiepen in de hondenwereld en op zoek gaan naar een leuke pup .
© 2013 - 2022 Puppyplaats.nl
Algemene voorwaarden Cookie instellingen Cookiebeleid Site map