Home Pups Dekreuen Penningen Waakbord Tips Rassen

Barbet

Groep: Retrievers, spaniels en waterhonden
Subgroep: Waterhonden
Land van herkomst: Frankrijk
Hoogte: reu 58-65 cm, teef 53-61 cm
Gewicht: reu 24-30 kilo, teef 20-26 kilo
WeinigVeel

Opvoeding:

Verzorging:

Beweging:

Waaks:


Informatie over de Barbet

De barbet is een hondenras dat afkomstig is uit Frankrijk. Het is een jachthond die vooral gebruikt wordt voor het apporteren van geschoten waterwild. Het is vooral een prettige huis/gezinshond en tegenwoordig wordt de barbet ook getraind als geleidehond. Het ras wordt ook wel Franse waterhond genoemd. Het dier heeft krullen over het gehele lichaam en een baard. Aan deze baard heeft het ras de naam barbet te danken. Omdat de vacht niet verhaart, is deze hond vaak geschikt voor mensen met een allergie voor hondenhaar. De vacht wordt een paar keer per jaar ingekort met schaar of tondeuse. Het is een oud ras waar waarschijnlijk diverse rassen, waaronder de poedel, uit zijn voortgekomen. Een volwassen reu is 58-65 centimeter hoog, een volwassen teef 53-61 centimeter. De barbet was door de opkomst van moderne rassen zoals de poedel bijna uitgestorven, maar komt tegenwoordig weer veel meer voor, ook in Nederland.


Bron: Wikipedia

Chinese Naakthond Lees meer
Nachtvlinderhondje Lees meer
Coton de Tuléar Lees meer
Zwitserse Witte Herdershond Lees meer
Kuvasz Lees meer
Amerikaanse Bulldog Lees meer
Bearded Collie Lees meer
Friese Stabij Lees meer
Populaire zoekopdrachten:
Chihuahua pups
Boomer pups
Shih tzu pups
Golden retriever pups
Beagle pups
Pitbull pups
Franse Bulldog pups
Adverteren op Puppyplaats:
Een advertentie plaatsen op Puppyplaats is eenvoudig, dus heeft u (of verwacht u) een nestje pups ? Plaats dan gerust een advertentie op Puppyplaats.nl

Plaats een advertentie

Over Puppyplaats:
Puppyplaats.nl is de website die zich richt op alle hondenliefhebbers. In korte tijd is Puppyplaats.nl uitgegroeid tot een van de populairste hondenwebsites van Nederland. Het is de plek waar hondenliefhebbers rondkijken, zich verdiepen in de hondenwereld en op zoek gaan naar een leuke pup .
© 2013 - 2022 Puppyplaats.nl
Algemene voorwaarden Cookie instellingen Cookiebeleid Site map