Home Pups Dekreuen Penningen Waakbord Tips Rassen

Mechelse Herder

Groep: Herdershonden en Veedrijvers
Subgroep: Herdershond
Land van herkomst: België
Hoogte: reu 60-66 cm, teef 56-62 cm
Gewicht: reu 25-30 kilo, teef 20-25 kilo
WeinigVeel

Opvoeding:

Verzorging:

Beweging:

Waaks:


Informatie over de Mechelse Herder

De Mechelaar is een hond zonder extremen, dat wil zeggen dat zijn exterieur eenvoudig en op het doel van de hond gericht is. Het verschil met de andere Belgische herders is de kleur en de aard van zijn vacht. Het korte vachthaar is rossig van kleur met zwarte punten. Hij heeft een zwarte snuit (masker). Qua karakter zijn alle Belgische herders evenwaardig. Zijn schofthoogte is 58 (teefje) tot 62 cm (reu), zijn gewicht 25 tot 40 kilogram.

De Mechelse Herder is een waakzame en actieve hond. Naast zijn aangeboren geschiktheid als bewaker van de kudde beschikt hij over de eigenschappen van waakhond voor huis en erf. Deze hond leert snel, maar heeft wel een baas nodig die de touwtjes strak in de handen houdt. Hij kan anders wat dominant worden. Verder is hij werkwillig, heeft een groot uithoudingsvermogen en is temperamentvol en intelligent.
De Mechelse herder is als waakhond, verdedigingshond, gezinshond, sporthond en politiehond te gebruiken. Ook het Amerikaanse leger gebruikt dit ras om onder andere explosieven op te sporen.

Sportief:
Naast dat de Mechelse Herder waaks en aanwezig is, is het ook een intelligente, leerzame en ijverige type hond. Omdat deze Herder de capaciteiten heeft om ver te komen in de hondensport, is het een aanrader om op een hondensport te gaan.

Verzorging:
De kortharige vacht is makkelijk te onderhouden, alleen haart de vacht wel.


Bron: Wikipedia

Amerikaanse Cocker Spaniel Lees meer
Basset Bleu de Gascogne Lees meer
Hollandse Herder Langhaar Lees meer
Cairn Terriër Lees meer
Keeshond Middenslag-Klein Lees meer
Shar Pei Lees meer
Mastiff Lees meer
Oostenrijkse Kortharige Pinscher Lees meer