Home Pups Dekreuen Penningen Waakbord Tips Rassen

Mechelse Herder

Groep: Herdershonden en Veedrijvers
Subgroep: Herdershond
Land van herkomst: België
Hoogte: reu 60-66 cm, teef 56-62 cm
Gewicht: reu 25-30 kilo, teef 20-25 kilo
WeinigVeel

Opvoeding:

Verzorging:

Beweging:

Waaks:


Informatie over de Mechelse Herder

De Mechelaar is een hond zonder extremen, dat wil zeggen dat zijn exterieur eenvoudig en op het doel van de hond gericht is. Het verschil met de andere Belgische herders is de kleur en de aard van zijn vacht. Het korte vachthaar is rossig van kleur met zwarte punten. Hij heeft een zwarte snuit (masker). Qua karakter zijn alle Belgische herders evenwaardig. Zijn schofthoogte is 58 (teefje) tot 62 cm (reu), zijn gewicht 25 tot 40 kilogram.

De Mechelse Herder is een waakzame en actieve hond. Naast zijn aangeboren geschiktheid als bewaker van de kudde beschikt hij over de eigenschappen van waakhond voor huis en erf. Deze hond leert snel, maar heeft wel een baas nodig die de touwtjes strak in de handen houdt. Hij kan anders wat dominant worden. Verder is hij werkwillig, heeft een groot uithoudingsvermogen en is temperamentvol en intelligent.
De Mechelse herder is als waakhond, verdedigingshond, gezinshond, sporthond en politiehond te gebruiken. Ook het Amerikaanse leger gebruikt dit ras om onder andere explosieven op te sporen.

Sportief:
Naast dat de Mechelse Herder waaks en aanwezig is, is het ook een intelligente, leerzame en ijverige type hond. Omdat deze Herder de capaciteiten heeft om ver te komen in de hondensport, is het een aanrader om op een hondensport te gaan.

Verzorging:
De kortharige vacht is makkelijk te onderhouden, alleen haart de vacht wel.


Bron: Wikipedia

Dwergpinscher Lees meer
Petit Brabançon Lees meer
Japanse Spits Lees meer
Fox Terriër Draadhaar Lees meer
Basset fauve de Bretagne Lees meer
Oudduitse Herdershond Lees meer
Bastaard Lees meer
Bordeaux Dog Lees meer
Populaire zoekopdrachten:
Chihuahua pups
Boomer pups
Shih tzu pups
Golden retriever pups
Beagle pups
Pitbull pups
Franse Bulldog pups
Adverteren op Puppyplaats:
Een advertentie plaatsen op Puppyplaats is eenvoudig, dus heeft u (of verwacht u) een nestje pups ? Plaats dan gerust een advertentie op Puppyplaats.nl

Plaats een advertentie

Over Puppyplaats:
Puppyplaats.nl is de website die zich richt op alle hondenliefhebbers. In korte tijd is Puppyplaats.nl uitgegroeid tot een van de populairste hondenwebsites van Nederland. Het is de plek waar hondenliefhebbers rondkijken, zich verdiepen in de hondenwereld en op zoek gaan naar een leuke pup .
© 2013 - 2022 Puppyplaats.nl
Algemene voorwaarden Cookie instellingen Cookiebeleid Site map