Home Pups Dekreuen Penningen Waakbord Tips Rassen

Labradoodle

Dit ras is niet officieel FCI erkend
Land van herkomst: Australië
Hoogte: reu 55-60 cm, teef 50-55 cm
Gewicht: reu 25-30 kilo, teef 20-25 kilo
WeinigVeel

Opvoeding:

Verzorging:

Beweging:

Waaks:


Informatie over de Labradoodle

De labradoodle (in Nederland ook bekend onder de naam labradoedel) is een gefokt kruisingsproduct waarbij aanvankelijk werd uitgegaan van kruisingen tussen de labrador retriever en de Franse poedel. De hond wordt door de overkoepelende organisatie FCI niet als ras erkend.

Fokgeschiedenis:
De labradoodle is ontstaan uit kruisingen tussen poedels en labradors, ondernomen door mensen die honden wilden met een geschikt karakter om als geleidehond te fungeren en die tevens minder allergische reacties zouden oproepen, doordat het dier minder zou verharen. De kruisingen vielen wisselend uit. De doelstelling was om de trainbaarheid en de zachtaardigheid van de labrador te combineren met de niet verharende vacht van de poedel. De naam labradoodle werd als combinatie ingevoerd en diverse fokkers in Australië, en tegenwoordig ook in andere landen, houden zich nu bezig met het fokken van deze hond.

Uiterlijk:
De hond is middelgroot tot groot en houdt qua uiterlijk het midden tussen de gebruikte oorspronkelijke twee rassen. Hij komt voor in verschillende kleurvariëteiten als zilverkleurig, wit, rood, zwart, goudkleurig en bruin. Labradoodles kunnen zeer verschillende afmetingen hebben omdat er nog geen uniformiteit van fokpraktijk en consensus over fokrichting bestaat.


Bron: Wikipedia

Nova Scotia Duck Tolling Retriever Lees meer
Keeshond Groot Lees meer
Boerboel Lees meer
Tatrahond Lees meer
Ierse Terriër Lees meer
Samojeed Lees meer
Teckel langhaar Lees meer
Welsh Terriër Lees meer