Home Pups Dekreuen Penningen Waakbord Tips Rassen

Saluki

Groep: Windhonden
Subgroep: Langharige windhonden
Land van herkomst: Midden-oosten
Hoogte: reu 68-74 cm, teef 63-69 cm
Gewicht: reu 26-30 kilo, teef 22-26 kilo
WeinigVeel

Opvoeding:

Verzorging:

Beweging:

Waaks:


Informatie over de Saluki

Geschiedenis:
De saluki of Perzische windhond is afkomstig uit Iran, (vroeger geheten Perzië). De rasnaam is afgeleid van de Arabische stad Saluk, die onder het zand is verdwenen. Saluki's werden als jachthond gebruikt door verschillende nomadische woestijnvolken en werden zo van gebieden bij de Kaspische Zee tot de Sahara verspreid. Op Perzisch aardewerk dat dateert van 4200 vóór Christus, werden al salukiachtige honden afgebeeld. De farao's jaagden met valken op hun pols en saluki's aan de lijn, en in Egyptische graftombes zijn dan ook gemummificeerde saluki's aangetroffen. Saluki's zijn sterk verwant aan Afghaanse windhonden en worden ook wel Gazellenhond genoemd. De saluki is ideaal: zowel als gezelschapshond als jachthond.

Uiterlijk:
De schofthoogte van de reu ligt tussen de 58 en 71 centimeter, de teef blijft wat kleiner. De vacht is glad en zijdeachtig. De staart, de oren en de achterkant van de poten hoort bevederd (langere beharing) te zijn. Saluki's komen voor in de kleuren wit, crème, rossig, goud, rood, grizzle, driekleurig (zwart, bruin en wit) en zwart met bruin, en in variaties hierop.

Aard:
De saluki is wat terughoudend ten opzichte van vreemden, maar is zeer gesteld op het gezelschap van zijn baas. Verder is hij onafhankelijk, rustig, waardig en eigenzinnig en hij heeft een groot jachtinstinct en een enorme energie.

Opvoeding:
Met enig beleid is het mogelijk een redelijk opgevoede hond te krijgen, maar houd er wel rekening mee dat dit nooit een perfect luisterende hond zal worden. Met veel geduld en inzicht kunt u toch bereiken dat de hond op u gesteld raakt en u niet teleur wil stellen. De Saluki heeft een grote passie voor rennen en jagen, daar moet beslist op in worden gespeeld. Bij een gebrek aan beweging wordt de hond ongelukkig, door middel van apporteren kan aan zijn jachtgevoelens worden voldaan. Het is de ideale hond voor baanrenwedstrijden, binnen een korte tijd sprint de hond weg tot een snelheid van zo'n 65 km per uur. Als alternatief voor baanrennen kan de hond naast de fiets worden uitgelaten. Vooral in een bosrijk gebied is het niet verstandig de hond los te laten lopen, op het moment dat het klein wild ruikt sprint de hond met een enorme snelheid weg en reageert niet meer op commando's van de baas. Over het algemeen heeft de vacht weinig verzorging nodig en verliest weinig haar.

Sociaal:
Saluki's kunnen prima samenleven met andere gelijkgestemde honden, maar andere huisdieren zoals geiten of konijnen kunnen beter ver buiten bereik van deze honden gehouden worden, want hun jachtinstinct is te sterk om de verleiding te weerstaan.


Bron: Wikipedia

Welsh Springer Spaniel Lees meer
Nachtvlinderhondje Lees meer
Shiba Lees meer
Tibetaanse Spaniel Lees meer
Clumber Spaniel Lees meer
Fila Brasileiro Lees meer
Mechelse Herder Lees meer
Welsh Terriër Lees meer
Populaire zoekopdrachten:
Chihuahua pups
Boomer pups
Shih tzu pups
Golden retriever pups
Beagle pups
Pitbull pups
Franse Bulldog pups
Adverteren op Puppyplaats:
Een advertentie plaatsen op Puppyplaats is eenvoudig, dus heeft u (of verwacht u) een nestje pups ? Plaats dan gerust een advertentie op Puppyplaats.nl

Plaats een advertentie

Over Puppyplaats:
Puppyplaats.nl is de website die zich richt op alle hondenliefhebbers. In korte tijd is Puppyplaats.nl uitgegroeid tot een van de populairste hondenwebsites van Nederland. Het is de plek waar hondenliefhebbers rondkijken, zich verdiepen in de hondenwereld en op zoek gaan naar een leuke pup .
© 2013 - 2021 Puppyplaats.nl
Algemene voorwaarden Cookie instellingen Cookiebeleid Site map