Home Pups Dekreuen Penningen Waakbord Tips Rassen

Pekingees

Groep: Gezelschapshonden
Subgroep: Japanse Spaniel en Pekingees
Land van herkomst: China
Hoogte: reu 28-30 cm, teef 26-28 cm
Gewicht: reu 4-5 kilo, teef 4-5 kilo
WeinigVeel

Opvoeding:

Verzorging:

Beweging:

Waaks:


Informatie over de Pekingees

De Pekingees is een hondenras dat afkomstig is uit China. Tot 1860 kwam het ras alleen voor als gezelschapshond in China, waar het heel populair was aan het hof. In 1860 maakten de Engelsen er een paar buit toen ze het keizerlijke paleis in Peking veroverden. Inmiddels is het ras wereldwijd bekend als gezelschapshond. Een volwassen dier wordt ongeveer 28 centimeter hoog.

Inzet:
De hond heeft altijd al als gezelschapshond gediend.

Karakter en gedrag:
De Pekingees heeft de neiging om zich zelfstandig op te voeden, door vriendelijk en consequent leiding te geven realiseert de hond zich dat het moet luisteren naar de baas. Na een goede opvoeding luistert de Pekingees uitstekend en bouwt graag een hechte band op met de baas. De hond vind het niet erg om vaak binnen te zitten en neemt genoegen met korte dagelijkse wandelingen. Binnenshuis komt de hond rustig over en is waaks naar vreemden in zijn territorium. De vacht dient 2 tot 3 keer per week geborsteld te worden om klitten en vuil te voorkomen, zomers kan de vacht redelijk veel haar verliezen.


Bron: Wikipedia

Zwitserse Witte Herdershond Lees meer
Finse Lappenhond Lees meer
Bastaard Lees meer
Dingo Lees meer
Havanezer Lees meer
Duitse Jachtterriër Lees meer
Welsh Corgi Cardigan Lees meer
Schipperke Lees meer
Populaire zoekopdrachten:
Chihuahua pups
Boomer pups
Shih tzu pups
Golden retriever pups
Beagle pups
Pitbull pups
Franse Bulldog pups
Adverteren op Puppyplaats:
Een advertentie plaatsen op Puppyplaats is eenvoudig, dus heeft u (of verwacht u) een nestje pups ? Plaats dan gerust een advertentie op Puppyplaats.nl

Plaats een advertentie

Over Puppyplaats:
Puppyplaats.nl is de website die zich richt op alle hondenliefhebbers. In korte tijd is Puppyplaats.nl uitgegroeid tot een van de populairste hondenwebsites van Nederland. Het is de plek waar hondenliefhebbers rondkijken, zich verdiepen in de hondenwereld en op zoek gaan naar een leuke pup .
© 2013 - 2022 Puppyplaats.nl
Algemene voorwaarden Cookie instellingen Cookiebeleid Site map