Home Pups Dekreuen Penningen Waakbord Tips Rassen

Chinese Naakthond

Groep: Gezelschapshonden
Subgroep: Naakthonden
Land van herkomst: China
Hoogte: reu 28-33 cm, teef 23-30 cm
Gewicht: reu 4-5 kilo, teef 3-4 kilo
WeinigVeel

Opvoeding:

Verzorging:

Beweging:

Waaks:


Informatie over de Chinese Naakthond

De Chinese naakthond is een gezelschapshond. Het is een hondenras met als belangrijkste kenmerk de kuif op zijn kop en daarnaast haarloosheid.

Namen, rassen en standaarden:
De Chinese gekuifde naakthond, wordt meestal Chinese naakthond genoemd. Er bestaan twee variëteiten. De naakte en de behaarde. De behaarde soort is in wezen dezelfde hond, maar door genetische aanleg is hij behaard. Deze soort wordt Powderpuff genoemd, wat zoveel betekent als Poederdons.

Historie:
Waar de Chinese naakthond oorspronkelijk vandaan komt is niet echt zeker. Maar sinds de 13e eeuw legt men de link met China. Hoewel men daar de basis voor het huidige ras heeft gelegd, zijn er aanwijzingen dat de hond oorspronkelijk uit Afrika komt. Aan het eind van de 19e eeuw kwamen de honden naar Europa.

Uiterlijk:
De hond heeft zware beharing op kop, punt van de staart, en de voeten. De haren zijn dun en zacht. De reuen zijn iets groter dan de teven. De schofthoogte is tussen de 23 en 33 cm.
Het heeft meestal een actief, speels karakter, maar is daarin niet agressief.
[bewerken]Verzorging

Er wordt nogal eens gedacht dat een naakthond, door het gebrek aan haar, nauwelijks verzorging nodig heeft en daarom minder tijd kost, maar ook een naakthond heeft een algemene verzorging nodig. Hieronder staan een aantal verzorgingpunten van de hond waar rekening mee gehouden moet worden:

Haar:
Door de nadruk die er de laatste jaren wordt gelegd op de toegestane beharing, wordt het naakt principe vaak wat uit het oog verloren. Hierdoor hebben haast alle honden van dit ras in mindere of meerdere mate lichaamsbeharing. Om de naaktheid toch te tonen, moeten de bestaande haren op het lichaam weggehaald worden. Dit kan door scheren, epileren enz. Om de hond echt naakt te laten lijken moet hier zeer regelmatig aandacht aan worden besteed. Bij de Powderpuff moet de vacht goed verzorgd worden. Door de lange, zachte haarstructuur ontstaan er snel klitten.

Huid:
Acne en of mee-eters komen vaak voor, zeker in het eerste levensjaar. Als dit niet goed wordt bijgehouden kunnen er ontstekingen ontstaan. De huid kan uitdrogen en gaan schilferen. De randjes van de oren zijn zeer gevoelig voor kloven. Bij een donkere huid is het voldoende om hem rustig aan de zon te laten wennen in het voorjaar. De lichte en gevlekte huid verbrandt snel en moet in de zon altijd beschermd worden.

Koude:
De honden kunnen goed tegen de frisse temperaturen en hoeven alleen met extreme temperaturen en weinig beweging beschermd te worden tegen de kou. De kleine honden zullen wel eerder beschermd moeten worden.

Gebit:
Het gebit dient goed onderhouden te worden. Door erfelijke aanleg heeft de naakte variant een onvolledig en zwak gebit (bij de powder-puff mag dit echter niet voorkomen). Bij goede verzorging, regelmatig poetsen en geen ruwe trekspelletjes, wordt wat aanwezig is gespaard.

Gezondheid:
Een raar fenomeen is de zogenaamde "hanging tongue". Sommige honden kunnen hun tong niet meer in hun mond houden en laten hem dan aan de zijkant uit de mond hangen. Een deel van de fokkers wijt dit aan het gebrek aan tanden. Een ander deel denk dat het een neuraal probleem is.


Bron: Wikipedia

Whippet Lees meer
Dobermann Lees meer
Engelse Springer Spaniel Lees meer
Old English Sheepdog Lees meer
Grote Zwitserse Sennenhond Lees meer
Gordon Setter Lees meer
Entlebucher Sennenhond Lees meer
Duitse Jachtterriër Lees meer
Populaire zoekopdrachten:
Chihuahua pups
Boomer pups
Shih tzu pups
Golden retriever pups
Beagle pups
Pitbull pups
Franse Bulldog pups
Adverteren op Puppyplaats:
Een advertentie plaatsen op Puppyplaats is eenvoudig, dus heeft u (of verwacht u) een nestje pups ? Plaats dan gerust een advertentie op Puppyplaats.nl

Plaats een advertentie

Over Puppyplaats:
Puppyplaats.nl is de website die zich richt op alle hondenliefhebbers. In korte tijd is Puppyplaats.nl uitgegroeid tot een van de populairste hondenwebsites van Nederland. Het is de plek waar hondenliefhebbers rondkijken, zich verdiepen in de hondenwereld en op zoek gaan naar een leuke pup .
© 2013 - 2022 Puppyplaats.nl
Algemene voorwaarden Cookie instellingen Cookiebeleid Site map