Home Pups Dekreuen Penningen Waakbord Tips Rassen

Spaanse Waterhond

Groep: Retrievers, spaniels en waterhonden
Subgroep: Waterhonden
Land van herkomst: Spanje
Hoogte: reu 44-50 cm, teef 40-46 cm
Gewicht: reu 18-22 kilo, teef 14-18 kilo
WeinigVeel

Opvoeding:

Verzorging:

Beweging:

Waaks:


Informatie over de Spaanse Waterhond

De Spaanse waterhond is een ras afkomstig uit Spanje. Het ras is sinds ongeveer 30 jaar erkend door de FCI. De Spaanse waterhond is een echte werkhond. In Spanje wordt het ras van oudsher gebruikt als herdershond, vissershulp, bewaker en jachthond. De Spaanse waterhond is een robuust uitziende hond, met een krullende vacht die niet verhaart. De vacht wordt ongeveer een a twee keer per jaar volledig afgeschoren.

De Spaanse waterhond komt voor in verschillende kleurslagen. Er zijn effen zwarte en bruine honden, maar ook bruin-witte en zwart-witte.
Volgens de rasstandaard moet de verhouding lengte/hoogte, voor een ideale Spaanse Waterhond 9/8 zijn. De meeste honden in Nederland zijn echter iets langer. De hoogte/grootte van een volwassen reu moet tussen de 41 en 50 centimeter zijn. Een volwassen reu weegt ongeveer tussen de 16 en 20 kilogram. Maar iets zwaardere reuen komen ook veel voor.

De hoogte/grootte van een volwassen teef moet tussen de 38 en 45 centimeter zijn. Een volwassen teef weegt ongeveer tussen de 12 en 16 kilogram. Ook hier komen iets zwaardere teven ook veel voor. De staart is ongeveer 30 centimeter lang bij volwassen honden en is middelhoog aangezet.

De Spaanse Waterhond is zeer snel van begrip en daardoor makkelijk op te voeden. Zijn passie voor jagen zal nooit verdwijnen, daarom is het van belang om regelmatig te apporteren om jagen te simuleren. Tegen vreemden in zijn territorium is de hond waaks.


Bron: Wikipedia

Shetland Sheepdog (Sheltie) Lees meer
Cairn Terriër Lees meer
Nederlandse Schapendoes Lees meer
Barbet Lees meer
Weimarse Staande Hond langhaar Lees meer
Dandie Dinmont Terriër Lees meer
Nova Scotia Duck Tolling Retriever Lees meer
Griffon Fauve de Bretagne Lees meer
Populaire zoekopdrachten:
Chihuahua pups
Boomer pups
Shih tzu pups
Golden retriever pups
Beagle pups
Pitbull pups
Franse Bulldog pups
Adverteren op Puppyplaats:
Een advertentie plaatsen op Puppyplaats is eenvoudig, dus heeft u (of verwacht u) een nestje pups ? Plaats dan gerust een advertentie op Puppyplaats.nl

Plaats een advertentie

Over Puppyplaats:
Puppyplaats.nl is de website die zich richt op alle hondenliefhebbers. In korte tijd is Puppyplaats.nl uitgegroeid tot een van de populairste hondenwebsites van Nederland. Het is de plek waar hondenliefhebbers rondkijken, zich verdiepen in de hondenwereld en op zoek gaan naar een leuke pup .
© 2013 - 2022 Puppyplaats.nl
Algemene voorwaarden Cookie instellingen Cookiebeleid Site map