Home Pups Dekreuen Penningen Waakbord Tips Rassen

Groenendaeler

Groep: Herdershonden en Veedrijvers
Subgroep: Herdershond
Land van herkomst: België
Hoogte: reu 60-66 cm, teef 56-62 cm
Gewicht: reu 25-30 kilo, teef 20-25 kilo
WeinigVeel

Opvoeding:

Verzorging:

Beweging:

Waaks:


Informatie over de Groenendaeler

Geschiedenis:
De Groenendaeler, ook Groenendaler gespeld, is een van de Belgische herders. Hij is naar Groenendaal in de Belgische gemeente Hoeilaart bij Brussel vernoemd. Zoals alle Belgische herders wordt hij als bescherm- en gezinshond gebruikt. De kleur van de Groenendaeler is altijd zwart. Zijn schofthoogte is 58 tot 62 centimeter, zijn gewicht 20 tot 30 kilogram.

Karakter:
Groenendaelers zijn intelligente en attente honden. Zij zijn leergierig en in het algemeen aan hun baasje gehecht. Het is belangrijk om het zelfvertrouwen van deze hond van pup af aan op te bouwen. Men kan hem het beste overal mee naartoe nemen om hem vreemde dingen te leren kennen. De omgang met andere huisdieren en honden geeft geen problemen, als je hem vroeg aan deze dieren laat wennen. Tegenover vreemde mensen treden zij vaak gereserveerd op. In huis zal deze hond een rustig karakter hebben, als men hem buiten genoeg beweging geeft. Er zou ook een kortharige variëteit hebben bestaan welke de "Zwarte korthaar" werd genoemd. Bij de oprichting van de club van Belgische herdershonden in 1892 waren er nog overal in de Zenne- en Dijlestreek zwarte kortharige Belgische herders te zien. Liefhebbers in Nederland proberen dit type terug te kweken door te kruisen met de Mechelaar. Maar volgens FCI-normen is dit niet toegestaan, zodat dit type niet als ras erkend wordt.

Verzorging:
De Groenendaeler kan beter niet te veel gekamd of geborsteld worden, aangezien dit anders de dikke ondervacht zou kunnen beschadigen. Tijdens de rui kan een grofgetande kam wel goede diensten bewijzen.


Bron: Wikipedia

Norwich Terriër Lees meer
Mopshond Lees meer
Hollandse Herder Korthaar Lees meer
Welsh Corgi Cardigan Lees meer
Poedel Lees meer
Yorkshire Terriër Lees meer
Tibetaanse Mastiff Lees meer
Leonberger Lees meer
Populaire zoekopdrachten:
Chihuahua pups
Boomer pups
Shih tzu pups
Golden retriever pups
Beagle pups
Pitbull pups
Franse Bulldog pups
Adverteren op Puppyplaats:
Een advertentie plaatsen op Puppyplaats is eenvoudig, dus heeft u (of verwacht u) een nestje pups ? Plaats dan gerust een advertentie op Puppyplaats.nl

Plaats een advertentie

Over Puppyplaats:
Puppyplaats.nl is de website die zich richt op alle hondenliefhebbers. In korte tijd is Puppyplaats.nl uitgegroeid tot een van de populairste hondenwebsites van Nederland. Het is de plek waar hondenliefhebbers rondkijken, zich verdiepen in de hondenwereld en op zoek gaan naar een leuke pup .
© 2013 - 2022 Puppyplaats.nl
Algemene voorwaarden Cookie instellingen Cookiebeleid Site map