Home Pups Dekreuen Penningen Waakbord Tips Rassen

Nova Scotia Duck Tolling Retriever

Groep: Retrievers, spaniels en waterhonden
Subgroep: Retrievers
Land van herkomst: Canada
Hoogte: reu 48-51 cm, teef 45-48 cm
Gewicht: reu 20-23 kilo, teef 17-20 kilo
WeinigVeel

Opvoeding:

Verzorging:

Beweging:

Waaks:


Informatie over de Nova Scotia Duck Tolling Retriever

Herkomst:
Het ras is afkomstig van het schiereiland Nova Scotia in het oosten van Canada. De honden werden gebruikt om eenden en ganzen te lokken door rondjes te draaien in het riet, waarbij hun pluimige staart de aandacht van het gevogelte in het water trok (duck tolling). Daarna apporteerden ze het geschoten wild voor de baas uit het (vaak ijskoude) water (retriever). Tollers, zoals de Nova Scotia duck tolling retrievers in de volksmond genoemd worden, zijn zeer gedreven jagers. Zo rustig als ze binnenshuis zijn, zo levendig zijn ze wanneer ze buiten mogen apporteren. Een goed getrainde Toller heeft evenveel plezier in het apporteren van een tennisbal als in het ophalen van een net geschoten eend.

Uiterlijk:
De Nova Scotia duck tolling retriever is een gespierde hond met een dubbele vacht. De hond heeft meestal een kleur die een mix is tussen rood en oranje. Het puntje van de staart, de voeten, borst en bles kunnen wit zijn. Te veel wit, zoals boven op de rug, voldoet niet aan de rasstandaard. Het pigment op de neus, lippen en oogleden mag vleeskleurig zijn (afhankelijk van de vachtkleur) of zwart. Reuen zijn iets groter dan teefjes en hebben een schofthoogte tussen de 48 en 51 centimeter. Teefjes hebben een hoogte tussen 45 en 48 centimeter. Tot 3 cm. onder of boven de genoemde maten is toegestaan. Het gewicht moet in verhouding zijn tot de hoogte en de botstructuur van de hond. Als richtlijn kunnen we uitgaan bij volwassen reuen 20 - 23 kg. en voor volwassen teven 17 - 20 kg.

Karakter:
De Nova Scotia Duck Tolling Retriever is erg gehoorzaam en laat zich erg makkelijk opvoeden. Het enige wat de hond beslist nodig heeft is veel beweging. In spelletjes en training is de hond erg fanatiek, tevens wordt de hond daar gelukkig van. Tegen bekenden is de hond erg aanhankelijk en vriendelijk, tegen vreemden in zijn territorium waaks. Een Toller is intelligent, gemakkelijk te trainen en heeft een enorm geduld. Hij is een goede, kundige zwemmer. Hij is een geboren vasthoudende apporteerder te land, zowel als vanuit water. Steeds attent om bij het eerste teken in actie te komen als er apporteerwerk wordt verlangd. Zijn sterke apporteerdrang en zijn speelsheid zijn de essentiële kwaliteiten voor lokkers-bekwaamheid. Ze zijn liefdevol en speels naar hun familie toe. Ze kunnen gereserveerd optreden naar vreemden maar ze zijn dan niet overdreven schuw en vertonen geen agressie. De Toller verschilt qua karakter duidelijk van de meeste andere Retrieverrassen doordat hij over het algemeen iets zelfstandiger en eigenzinniger is.

Verzorging:
De vacht heeft af en toe verzorging nodig en verliest niet veel haar.


Bron: Wikipedia

Clumber Spaniel Lees meer
Australische Silky Terriër Lees meer
Samojeed Lees meer
Pointer Lees meer
Spinone Italiano Lees meer
Tosa Lees meer
Engelse Setter Lees meer
Duitse Staande Hond Korthaar Lees meer
Populaire zoekopdrachten:
Chihuahua pups
Boomer pups
Shih tzu pups
Golden retriever pups
Beagle pups
Pitbull pups
Franse Bulldog pups
Adverteren op Puppyplaats:
Een advertentie plaatsen op Puppyplaats is eenvoudig, dus heeft u (of verwacht u) een nestje pups ? Plaats dan gerust een advertentie op Puppyplaats.nl

Plaats een advertentie

Over Puppyplaats:
Puppyplaats.nl is de website die zich richt op alle hondenliefhebbers. In korte tijd is Puppyplaats.nl uitgegroeid tot een van de populairste hondenwebsites van Nederland. Het is de plek waar hondenliefhebbers rondkijken, zich verdiepen in de hondenwereld en op zoek gaan naar een leuke pup .
© 2013 - 2022 Puppyplaats.nl
Algemene voorwaarden Cookie instellingen Cookiebeleid Site map