Home Pups Dekreuen Fotocadeaus Penningen Waakbord Tips Rassen

Griffon Fauve de Bretagne

Groep: Lopende honden en zweethonden
Subgroep: Middelgrote brak
Land van herkomst: Frankrijk
Hoogte: reu 50-55 cm, teef 45-50 cm
Gewicht: reu 25-30 kilo, teef 20-25 kilo
WeinigVeel

Opvoeding:

Verzorging:

Beweging:

Waaks:


Informatie over de Griffon Fauve de Bretagne

De Griffon fauve de Bretagne is een hondenras dat afkomstig is uit Frankrijk. Het ras was in de 16e eeuw geliefd bij koning Frans I van Frankrijk. De Griffon fauve de Bretagne is een jachthond, die geschikt is voor de jacht op allerlei soorten wild. Het ras is in het bijzonder geschikt voor de jacht op vossen en wilde zwijnen. Een volwassen Griffon fauve de Bretagne is ongeveer 52 centimeter hoog.

De Griffon fauve de Bretagne had vroeger de taak om klein ongedierte te bestrijden op boerderijen. De voorouders van de Griffon fauve de Bretagne waren o.a. Terriërs en Mopshonden. Vroeger werd dit ras gebruikt als jager op klein wild, tegenwoordig dient de hond als gezelschapshond.

De Griffon fauve de Bretagne past zich erg makkelijk aan in ieder gezin en kan goed overweg met jong en oud. Er is zeer weinig voor nodig om dit hondje tot een leuke gezinshond op te voeden. Tegen vreemden in zijn territorium is de hond waaks maar niet agressief. De vacht dient regelmatig getrimd te worden, verder verliest de vacht weinig haar.


Labrador Retriever Lees meer
Pharaohond Lees meer
Catalaanse Herdershond Lees meer
Keeshond Middenslag-Klein Lees meer
Yorkshire Terriër Lees meer
Beauceron Lees meer
Dwergschnauzer Lees meer
Shar Pei Lees meer