Home Pups Dekreuen Penningen Waakbord Tips Rassen

Griffon Fauve de Bretagne

Groep: Lopende honden en zweethonden
Subgroep: Middelgrote brak
Land van herkomst: Frankrijk
Hoogte: reu 50-55 cm, teef 45-50 cm
Gewicht: reu 25-30 kilo, teef 20-25 kilo
WeinigVeel

Opvoeding:

Verzorging:

Beweging:

Waaks:


Informatie over de Griffon Fauve de Bretagne

De Griffon fauve de Bretagne is een hondenras dat afkomstig is uit Frankrijk. Het ras was in de 16e eeuw geliefd bij koning Frans I van Frankrijk. De Griffon fauve de Bretagne is een jachthond, die geschikt is voor de jacht op allerlei soorten wild. Het ras is in het bijzonder geschikt voor de jacht op vossen en wilde zwijnen. Een volwassen Griffon fauve de Bretagne is ongeveer 52 centimeter hoog.

De Griffon fauve de Bretagne had vroeger de taak om klein ongedierte te bestrijden op boerderijen. De voorouders van de Griffon fauve de Bretagne waren o.a. Terriërs en Mopshonden. Vroeger werd dit ras gebruikt als jager op klein wild, tegenwoordig dient de hond als gezelschapshond.

De Griffon fauve de Bretagne past zich erg makkelijk aan in ieder gezin en kan goed overweg met jong en oud. Er is zeer weinig voor nodig om dit hondje tot een leuke gezinshond op te voeden. Tegen vreemden in zijn territorium is de hond waaks maar niet agressief. De vacht dient regelmatig getrimd te worden, verder verliest de vacht weinig haar.


Bouvier des Flandres Lees meer
Keeshond Groot Lees meer
Kooikerhondje Lees meer
Friese Stabij Lees meer
Duitse Dog Lees meer
Boomer Lees meer
Parson Russell Terriër Lees meer
Spinone Italiano Lees meer
Populaire zoekopdrachten:
Chihuahua pups
Boomer pups
Shih tzu pups
Golden retriever pups
Beagle pups
Pitbull pups
Franse Bulldog pups
Adverteren op Puppyplaats:
Een advertentie plaatsen op Puppyplaats is eenvoudig, dus heeft u (of verwacht u) een nestje pups ? Plaats dan gerust een advertentie op Puppyplaats.nl

Plaats een advertentie

Over Puppyplaats:
Puppyplaats.nl is de website die zich richt op alle hondenliefhebbers. In korte tijd is Puppyplaats.nl uitgegroeid tot een van de populairste hondenwebsites van Nederland. Het is de plek waar hondenliefhebbers rondkijken, zich verdiepen in de hondenwereld en op zoek gaan naar een leuke pup .
© 2013 - 2022 Puppyplaats.nl
Algemene voorwaarden Cookie instellingen Cookiebeleid Site map