Home Pups Dekreuen Penningen Waakbord Tips Rassen

Foxhound

Groep: Lopende honden en zweethonden
Subgroep: Grote brak
Land van herkomst: Groot-Brittannië
Hoogte: reu 60-65 cm, teef 55-60 cm
Gewicht: reu 30-34 kilo, teef 26-30 kilo
WeinigVeel

Opvoeding:

Verzorging:

Beweging:

Waaks:


Informatie over de Foxhound

Geschiedenis:
De Foxhound komt oorspronkelijk uit Engeland, daar was het ras vooral onder de jagers zeer populair. Om de hond te relateren aan de vossenjacht komt de Engelse benaming voor vos terug in zijn rasnaam.

Inzet:
De hond wordt vaak ingezet voor de vossenjacht, dan werken de honden in zeer grote groepen samen om de vossen op te sporen. De jager volgt de honden ter paard om vervolgens de vos dood te schieten.

Karakter en gedrag:
De Foxhound is erg gedreven om te jagen op wild, tijdens opvoeden moet ingespeeld worden op die behoefte. Door bijvoorbeeld veel te apporteren of andere spelletjes te doen bevredigt dat zijn jachtbehoefte en is het in staat om perfect te gaan luisteren. Achter tennisballen of speeltjes aan rennen hoort dagelijks in zijn patroon, bij een te kort aan spelletjes kan de hond zich minder prettig gaan voelen. Tegen bekenden is de hond erg aanhankelijk en gedraagt zich vriendelijk, tegen vreemden in zijn territorium kan de hond waaks zijn maar niet agressief. De vacht heeft weinig verzorging nodig en verliest weinig haar.


Berner Sennenhond Lees meer
Pyreneese Herdershond Lees meer
Teckel ruwhaar Lees meer
Sloughi Lees meer
Schotse Herdershond langhaar Lees meer
Portugese Waterhond Lees meer
Noorse Elandhond Lees meer
Japanse Spits Lees meer
Populaire zoekopdrachten:
Chihuahua pups
Boomer pups
Shih tzu pups
Golden retriever pups
Beagle pups
Pitbull pups
Franse Bulldog pups
Adverteren op Puppyplaats:
Een advertentie plaatsen op Puppyplaats is eenvoudig, dus heeft u (of verwacht u) een nestje pups ? Plaats dan gerust een advertentie op Puppyplaats.nl

Plaats een advertentie

Over Puppyplaats:
Puppyplaats.nl is de website die zich richt op alle hondenliefhebbers. In korte tijd is Puppyplaats.nl uitgegroeid tot een van de populairste hondenwebsites van Nederland. Het is de plek waar hondenliefhebbers rondkijken, zich verdiepen in de hondenwereld en op zoek gaan naar een leuke pup .
© 2013 - 2022 Puppyplaats.nl
Algemene voorwaarden Cookie instellingen Cookiebeleid Site map