Home Pups Dekreuen Penningen Waakbord Tips Rassen

Yorkshire Terriër

Groep: Terriërs
Subgroep: Dwergterriërs
Land van herkomst: Groot-Brittannië
Hoogte: reu 22-26 cm, teef 18-24 cm
Gewicht: reu 2-3 kilo, teef 2-3 kilo
WeinigVeel

Opvoeding:

Verzorging:

Beweging:

Waaks:


Informatie over de Yorkshire Terriër

De Yorkshireterriër is sociaal naar andere honden toe en is trouw aan zijn baasje. Hij is lief, zelfs naar kleine kinderen toe, al kunnen ze ook te dominant worden over de kinderen. Een York zal vaak de baas willen spelen, wat vaak onderschat wordt vanwege zijn geringe grootte en zijn schattige oogjes. Vroeger werd de York gebruikt om op ratten te jagen en dit is nog altijd in hun karakter te herkennen. Vaak zijn ze vrij agressief, zeer snel en niet snel moe. Verder worden ze omschreven als aanhankelijk, moedig, pienter en een goede waker. De Yorkshire-eigenschappen overheersen vaak bij kruisingen. De Yorkshires hebben normaal gesproken de oren in een V-vorm.

Herkomst:
De herkomst van de Yorkshire Terriër gaat terug naar de negentiende eeuw, toen Schotse textielarbeiders hun Terriërs kruisten met de plaatselijke Terriërs in de streek rond Glasgow in het graafschap York. De vermoedelijke voorouders van de York zijn de Clydesdale Terriër en/of de Paisley Terriër, de Schotse Black-and-tan Terriër, de Broke-Haired Terriër (vandaag de dag uitgestorven), de Cairn Terriër en de Maltezer.
In 1886 kreeg de Yorkshire Terriër zijn huidige naam en in 1898 werd voor het eerst de rasstandaard voor de Yorkshire Terriër gepubliceerd.


Bron: Wikipedia

Pyreneese Berghond Lees meer
Samojeed Lees meer
Cairn Terriër Lees meer
Pumi Lees meer
Heidewachtel Lees meer
Groenendaeler Lees meer
Mastin de los Pirineos (Pyreneese Mastiff) Lees meer
Shiba Lees meer
Populaire zoekopdrachten:
Chihuahua pups
Boomer pups
Shih tzu pups
Golden retriever pups
Beagle pups
Pitbull pups
Franse Bulldog pups
Adverteren op Puppyplaats:
Een advertentie plaatsen op Puppyplaats is eenvoudig, dus heeft u (of verwacht u) een nestje pups ? Plaats dan gerust een advertentie op Puppyplaats.nl

Plaats een advertentie

Over Puppyplaats:
Puppyplaats.nl is de website die zich richt op alle hondenliefhebbers. In korte tijd is Puppyplaats.nl uitgegroeid tot een van de populairste hondenwebsites van Nederland. Het is de plek waar hondenliefhebbers rondkijken, zich verdiepen in de hondenwereld en op zoek gaan naar een leuke pup .
© 2013 - 2022 Puppyplaats.nl
Algemene voorwaarden Cookie instellingen Cookiebeleid Site map