Home Pups Dekreuen Penningen Waakbord Tips Rassen

West Highland White Terriër

Groep: Terriërs
Subgroep: Laagbenige Terriërs
Land van herkomst: Groot-Brittannië
Hoogte: reu 25-30 cm, teef 23-28 cm
Gewicht: reu 7-8 kilo, teef 6-7 kilo
WeinigVeel

Opvoeding:

Verzorging:

Beweging:

Waaks:


Informatie over de West Highland White Terriër

De West Highland white terriër is een kleine, stevig gebouwde hond. Zijn schofthoogte is circa 28 centimeter en zijn gewicht 7 à 8 kilogram. Zijn vacht bestaat uit twee soorten haar: een ruwe en harde bovenvacht met een zachte, kortharige ondervacht. De vacht mag niet te vaak gewassen worden omdat dit de vacht sluik maakt. Een hond die vuil is geworden kan beter schoongeborsteld worden als de vacht weer droog is. De harde vacht van de Westie moet om de ca 12 weken geplukt worden.

Aard:
De West Highland white terriër wordt omschreven als een levendige, speelse, onverschrokken en waakse hond. Verder: Vrolijk, alert, extravert, slim, vindingrijk, trouw aan zijn baas (en anderen, is een allemandsvriend) maar ook eigenwijs, volhardend en zelfstandig, passend bij het ras, terriër. Een Westie staat bekend om zijn zelfvertrouwen en is niet snel ergens van onder de indruk.

Opvoeding:
Door het ongecompliceerde en vrolijke karakter is men geneigd hem veel toe te geven. Een correctie af en toe is toch zeker gewenst. De West Highland white terriër kan soms erg vasthoudend zijn als het om ondeugende streken gaat, het is aan te bevelen consequent te zijn.

Sociaal:
De Westie kan meestal goed opschieten met soortgenoten en het zijn prima speelkameraadjes voor kinderen, ze kunnen tegen een stootje. Sommige Westies kunnen wat dominant zijn. Dit heeft uiteraard gevolgen voor de opvoeding van de hond. Een goede cursus voor pup en baasje is aan te bevelen.

Beweging en spel:
De West Highland white terriër is dol op stoeien, ravotten en balspelletjes. Ze hebben veel beweging nodig en hebben de neiging tot graven om bijvoorbeeld uit de tuin te kunnen ontsnappen en aan de wandel te gaan. Een goede afrastering is een optie.


Bron: Wikipedia

Dwergschnauzer Lees meer
Polski Owczarek Nizinny Lees meer
Foxhound Lees meer
Australische Terriër Lees meer
Havanezer Lees meer
Tsjechoslowaakse Wolfhond Lees meer
Oudduitse Herdershond Lees meer
Mastin Español (Spaanse Mastiff) Lees meer
Populaire zoekopdrachten:
Chihuahua pups
Boomer pups
Shih tzu pups
Golden retriever pups
Beagle pups
Pitbull pups
Franse Bulldog pups
Adverteren op Puppyplaats:
Een advertentie plaatsen op Puppyplaats is eenvoudig, dus heeft u (of verwacht u) een nestje pups ? Plaats dan gerust een advertentie op Puppyplaats.nl

Plaats een advertentie

Over Puppyplaats:
Puppyplaats.nl is de website die zich richt op alle hondenliefhebbers. In korte tijd is Puppyplaats.nl uitgegroeid tot een van de populairste hondenwebsites van Nederland. Het is de plek waar hondenliefhebbers rondkijken, zich verdiepen in de hondenwereld en op zoek gaan naar een leuke pup .
© 2013 - 2022 Puppyplaats.nl
Algemene voorwaarden Cookie instellingen Cookiebeleid Site map