Home Pups Dekreuen Penningen Waakbord Tips Rassen

Softcoated Wheaten Terriër

Groep: Terriërs
Subgroep: Hoogbenige Terriërs
Land van herkomst: Ierland
Hoogte: reu 46-48 cm, teef 44-46 cm
Gewicht: reu 18-20 kilo, teef 16-18 kilo
WeinigVeel

Opvoeding:

Verzorging:

Beweging:

Waaks:


Informatie over de Softcoated Wheaten Terriër

De Ierse softcoated wheaten terriër is een hondenras dat afkomstig is uit Ierland. De herkomst van het ras is niet geheel duidelijk, maar waarschijnlijk is er verwantschap met andere Ierse terriërs. Oorspronkelijk werd het ras vooral gebruikt als erfhond. Het dier joeg op ongewenst klein wild, als konijnen en dassen. Tegenwoordig is het ras vooral in gebruik als gezelschapshond. Een volwassen reu is ongeveer 47 centimeter hoog, een volwassen teef ongeveer 45 centimeter. De reu heeft een gewicht van 16–20 kilogram, de teef iets minder.

De Softcoated Wheaten Terriër komt van nature rustig over en laat zich goed opvoeden als het maar genoeg beweging en bezigheden krijgt. Op het moment dat het mag wandelen of trainen wordt de hond zeer alert en energierijk. Tegen bekenden is de hond zeer aanhankelijk en vriendelijk, tegen vreemden waaks maar niet agressief. De hond is geschikt voor hondensport. De vacht kan worden getrimd of geknipt. De lange wollige vacht kan makkelijk vuil van buiten meenemen dus dient met regelmaat geborsteld en gewassen te worden, de vacht verliest weinig haar.


Basset Hound Lees meer
Welsh Terriër Lees meer
Appenzeller Sennenhond Lees meer
Border Terriër Lees meer
Basenji Lees meer
Staffordshire Bull Terriër Lees meer
Bearded Collie Lees meer
Australische Terriër Lees meer
Populaire zoekopdrachten:
Chihuahua pups
Boomer pups
Shih tzu pups
Golden retriever pups
Beagle pups
Pitbull pups
Franse Bulldog pups
Adverteren op Puppyplaats:
Een advertentie plaatsen op Puppyplaats is eenvoudig, dus heeft u (of verwacht u) een nestje pups ? Plaats dan gerust een advertentie op Puppyplaats.nl

Plaats een advertentie

Over Puppyplaats:
Puppyplaats.nl is de website die zich richt op alle hondenliefhebbers. In korte tijd is Puppyplaats.nl uitgegroeid tot een van de populairste hondenwebsites van Nederland. Het is de plek waar hondenliefhebbers rondkijken, zich verdiepen in de hondenwereld en op zoek gaan naar een leuke pup .
© 2013 - 2022 Puppyplaats.nl
Algemene voorwaarden Cookie instellingen Cookiebeleid Site map