Home Pups Dekreuen Penningen Waakbord Tips Rassen

Ierse Terriër

Groep: Terriërs
Subgroep: Hoogbenige Terriërs
Land van herkomst: Ierland
Hoogte: reu 44-46 cm, teef 43-45 cm
Gewicht: reu 10-12 kilo, teef 9-11 kilo
WeinigVeel

Opvoeding:

Verzorging:

Beweging:

Waaks:


Informatie over de Ierse Terriër

Geschiedenis:
De oorsprong van de Ierse terriër is zoals bij de meeste terriërs niet met zekerheid bekend. Een van de voorouders is met hoge waarschijnlijkheid de vandaag niet meer bestaande black and tan terriër. De selectie van het ras begon rond 1870. De Irish Terrier Club werd in 1879 opgericht. De Ierse terriër werd voor het eerst in Glasgow tentoongesteld.

Uiterlijk:
De Ierse terriër is een middelgrote hond met een schofthoogte tot 45,5 centimeter en een gewicht tot 12,25 kilogram. De kleur van de draadharige vacht gaat van rood tot geel-rood. De oren zijn klein en v-vormig en meestal iets donkerder dan de rest van de vacht. Het gewicht van de teef is ongeveer 11,5 kilogram, die van de reu ongeveer 12,5 kilogram.

Inzet:
Dit ras kon zeer breed worden ingezet en werd gebruikt voor o.a. waak- en jachthond. Vanaf 1950 werd de Ierse Terriër steeds vaker gebruikt als sportieve gezinshond.

Omgang en opvoeding:
De Ierse Terriër zit bijna altijd vol energie maar laat dat pas blijken als het ergens enthousiast over is, bv. als het mag wandelen of spelen. De hond is in staat om zeer goed te kunnen leren, vooral in combinatie met spelen. Er moet een duidelijke leiding worden gegeven anders heeft de hond de neiging leiding over te nemen. Naast de dagelijkse wandelingen wilt de hond graag nog extra beweging d.m.v. spelletjes of training. Tegenover bekenden is de hond vriendelijk en aanhankelijk, tegen vreemde reutjes kan de hond bazig overkomen. De ruwharige vacht moet regelmatig getrimd worden maar verliest verder weinig haar.


Kaukasische Owcharka Lees meer
Engelse Cocker Spaniel Lees meer
Golden Retriever Lees meer
Whippet Lees meer
Berner Sennenhond Lees meer
Nova Scotia Duck Tolling Retriever Lees meer
Teckel ruwhaar Lees meer
Clumber Spaniel Lees meer
Populaire zoekopdrachten:
Chihuahua pups
Boomer pups
Shih tzu pups
Golden retriever pups
Beagle pups
Pitbull pups
Franse Bulldog pups
Adverteren op Puppyplaats:
Een advertentie plaatsen op Puppyplaats is eenvoudig, dus heeft u (of verwacht u) een nestje pups ? Plaats dan gerust een advertentie op Puppyplaats.nl

Plaats een advertentie

Over Puppyplaats:
Puppyplaats.nl is de website die zich richt op alle hondenliefhebbers. In korte tijd is Puppyplaats.nl uitgegroeid tot een van de populairste hondenwebsites van Nederland. Het is de plek waar hondenliefhebbers rondkijken, zich verdiepen in de hondenwereld en op zoek gaan naar een leuke pup .
© 2013 - 2022 Puppyplaats.nl
Algemene voorwaarden Cookie instellingen Cookiebeleid Site map