Home Pups Dekreuen Penningen Waakbord Tips Rassen

Fila Brasileiro

Groep: Pinschers, schnauzers, molossers, sennen
Subgroep: Molosser
Land van herkomst: Brazilië
Hoogte: reu 65-75 cm, teef 60-70 cm
Gewicht: reu 65-75 kilo, teef 60-70 kilo
WeinigVeel

Opvoeding:

Verzorging:

Beweging:

Waaks:


Informatie over de Fila Brasileiro

Geschiedenis:
De geschiedenis van de fila is er eentje waar meerdere versies van zijn. Experts zijn het er nog steeds niet over eens welke de juiste versie is. Wat duidelijk mag zijn is dat de fila is ontstaan uit het kruisen van meerdere rassen, al dan niet bewust. Duidelijk zichtbaar is de invloed van de bloedhond. De fila werd vroeger ook gebruikt voor het opsporen van slaven. Daarnaast zijn er sporen van de oude buldog en mastiff terug te vinden in de fila. De fila werd gebruikt als waakhond van huis maar ook vee. Een fila gaat een gevecht met een jaguar niet uit de weg en de kenmerkende doorhangende rug is een teken van de katachtige bewegingen die een fila hierbij kan maken.

Uiterlijk:
De fila brasileiro kan een schofthoogte van 75 cm en een gewicht van 50 kg bereiken (sommige reuen kunnen een gewicht van wel 75 kg bereiken). Zijn oren zijn afhangend, groot, v-vormig en dik. Hij heeft een gladde, korte vacht. De vacht is eenkleurig, of gestreept, met een beetje wit, het wit mag maar 25% van het gehele oppervlakte beslaan (volgens de FCI/CBKC Standaard), of is gestroomd. Hij kan een zwarte masker dragen.

Karakter:
De fila brasileiro staat in nauw contact met zijn baas. Het is een uitstekende waakhond voor zowel gebouwen als ook veekuddes. Hij werkt meestal zelfstandig. Fila's zijn zeer aanhankelijk en onderwerpen zich altijd aan hun baas / familie, die ze goed gehoorzamen. Ze zijn niet erg gesteld op vreemden, wat ze kunnen uiten door zich agressief of juist ontwijkend op te stellen. De reactie verschilt per hond. Regelmatige bezoekers worden over het algemeen wel geaccepteerd. De fila's, die een uitzonderlijk goede neus hebben, zijn dus zeer waaks en handelen vaak zelfstandig, al naargelang de situatie. Daarnaast hebben ze een grote territoriumdrift en kunnen daardoor héél dominant naar andere honden zijn. De stad is geen ideale omgeving voor een fila. Een fila brasileiro is niet geschikt voor een onervaren/beginnende eigenaar.


Bron: Wikipedia

Laekense Herdershond Lees meer
Shetland Sheepdog (Sheltie) Lees meer
Lhasa Apso Lees meer
Pyreneese Herdershond Lees meer
Pyreneese Berghond Lees meer
Basset Bleu de Gascogne Lees meer
Boston Terriër Lees meer
Norwich Terriër Lees meer
Populaire zoekopdrachten:
Chihuahua pups
Boomer pups
Shih tzu pups
Golden retriever pups
Beagle pups
Pitbull pups
Franse Bulldog pups
Adverteren op Puppyplaats:
Een advertentie plaatsen op Puppyplaats is eenvoudig, dus heeft u (of verwacht u) een nestje pups ? Plaats dan gerust een advertentie op Puppyplaats.nl

Plaats een advertentie

Over Puppyplaats:
Puppyplaats.nl is de website die zich richt op alle hondenliefhebbers. In korte tijd is Puppyplaats.nl uitgegroeid tot een van de populairste hondenwebsites van Nederland. Het is de plek waar hondenliefhebbers rondkijken, zich verdiepen in de hondenwereld en op zoek gaan naar een leuke pup .
© 2013 - 2022 Puppyplaats.nl
Algemene voorwaarden Cookie instellingen Cookiebeleid Site map