Home Pups Dekreuen Penningen Waakbord Tips Rassen

Dogo Argentino

Groep: Pinschers, schnauzers, molossers, sennen
Subgroep: Molosser
Land van herkomst: Argentinië
Hoogte: reu 62-68 cm, teef 60-65 cm
Gewicht: reu 40-45 kilo, teef 35-40 kilo
WeinigVeel

Opvoeding:

Verzorging:

Beweging:

Waaks:


Informatie over de Dogo Argentino

Geschiedenis:
De Dogo argentino is oorspronkelijk een jachthond, maar hij is ook een goede gezinshond, mits met strenge, liefdevolle hand opgevoed. Dr. Antonio Nores Martinez begon in 1928 met het opstellen van een eerste rasstandaard. De Argentijnse dog of Dogo argentino is de nationale hond van Argentinië. Het ras ontstond pas in de jaren twintig en zijn schepper was Dr Antonio N. Martinez. Hij wilde een krachtige en moedige jachthond scheppen, die bovendien een goede waak- en familiehond was. De eisen die aan de hond werden gesteld waren hoog want het beoogde wild bestond uit wilde zwijnen, poema’s en jaguars. Met de vechthond van Cordoba uit Spanje als uitgangspunt werd daarna de gevlekte Duitse dog ingekruist, evenals de Mastin De Los Pirineos, de Bordeauxdog, de Boxer, de Bulterriër, de Pointer en de Ierse wolfshond.

Het heeft natuurlijk lang geduurd om het ras te consolideren, maar in 1960 werd het uiteindelijk door de FCI erkend. De Argentijnse Dog is een typische eenmanshond en geen ras voor beginners. Hij is zijn gezin zeer trouw, en daarbij vriendelijk voor kinderen maar tegelijkertijd ook een scherpe waakhond. In Argentinië wordt hij nog steeds voor de jacht gebruikt.


Uiterlijk:
De Argentijnse dog is een tamelijk grote en zeer krachtige hond die veel respect afdwingt.

Hoofd :
Bol - holrond dat wil zeggen de schedel is bol zoals het bijterstype betaamt. Het gezicht en de snuit zijn hol zoals het hoort bij een reuktype. Schedel en voorsnuit zijn even lang. Krachtige kaken en zwart gepigmenteerde, enigszins zwarte lippen. Zwarte neusspiegel.

Ogen :
Donker of hazelnootkleurig met donkere of lichtere oogranden. De ogen moeten goed uit elkaar geplaatst zijn en een levendige uitdrukking, tegelijkertijd met een opvallende hardheid hebben.

Oren :
Hoog op het hoofd aangezet, driehoekig en staand of halfstaand. In het land van herkomst worden de oren gecoupeerd.

Gebit :
Sterk en krachtig, met goed ontwikkelde tanden.

Hals :
Sterk, goed van spieren voorzien en gewelfd, met zware keelhuid.

Lichaam :
Brede, diepe en lage borstkas. Goede hoeking van schouder en opperarm, goed bespierde voorkant. De ruglijn helt licht van schoft naar staartaanzet.

Ledematen :
Krachtige botten, rechte en evenwijdige benen, goed gespierde dijen en krachtige lendenpartij.

Staart :
Lang en grof, reikt tot het punt van de spring. Wordt normaal hangend gedragen, maar bij beweging of arbeid iets hoger en wordt dan onafgebroken heen en weer bewogen.

Vacht :
Kort, hard en glanzend.

Kleur :
Wit, gepigmenteerde vlekken op de huid zijn toegestaan.


Inzet:
De Dogo argentino werd in het land van oorsprong (Argentinië) ingezet als jachthond tegen grote dieren, in het bijzonder voor de jacht op everzwijnen en poema’s. Bij de jacht werkten meerdere honden samen in een groep. Tegenwoordig wordt de Argentijnse Dog gebruikt als waak-/familiehond.


Bron: Wikipedia

Riesenschnauzer Lees meer
Samojeed Lees meer
Welsh Springer Spaniel Lees meer
Labrador Retriever Lees meer
Korthals Griffon Lees meer
Mechelse Herder Lees meer
Keeshond Groot Lees meer
Basset fauve de Bretagne Lees meer
Populaire zoekopdrachten:
Chihuahua pups
Boomer pups
Shih tzu pups
Golden retriever pups
Beagle pups
Pitbull pups
Franse Bulldog pups
Adverteren op Puppyplaats:
Een advertentie plaatsen op Puppyplaats is eenvoudig, dus heeft u (of verwacht u) een nestje pups ? Plaats dan gerust een advertentie op Puppyplaats.nl

Plaats een advertentie

Over Puppyplaats:
Puppyplaats.nl is de website die zich richt op alle hondenliefhebbers. In korte tijd is Puppyplaats.nl uitgegroeid tot een van de populairste hondenwebsites van Nederland. Het is de plek waar hondenliefhebbers rondkijken, zich verdiepen in de hondenwereld en op zoek gaan naar een leuke pup .
© 2013 - 2022 Puppyplaats.nl
Algemene voorwaarden Cookie instellingen Cookiebeleid Site map