Home Pups Dekreuen Penningen Waakbord Tips Rassen

Griffon Blue de Gascogne

Groep: Lopende honden en zweethonden
Subgroep: Grote brak
Land van herkomst: Frankrijk
Hoogte: reu 50-57 cm, teef 48-55 cm
Gewicht: reu 32-35 kilo, teef 30-33 kilo
WeinigVeel

Opvoeding:

Verzorging:

Beweging:

Waaks:


Informatie over de Griffon Blue de Gascogne

De Griffon bleu de Gascogne komt oorspronkelijk uit Frankrijk, in de regio Bretagne is het ras ontstaan. Rond 1945 dreigde het ras uit te sterven, door de hulp van veel dierenliefhebbers is dit ras ontkomen aan uitsterven. De Griffon bleu de Gascogne is ontstaan uit een kruising tussen de Grand bleu de Gascogne en Griffons.

Het is een jachthond, die vooral wordt gebruikt bij de hazenjacht. Het dier is ook geschikt voor de jacht op een wild zwijn. Een volwassen reu is ongeveer 54 centimeter hoog, een volwassen teef ongeveer 52 centimeter. De honden worden in kleine groepen ingezet om te jagen op wilde zwijnen. Ook is deze Griffon geschikt als leuke gezinshond maar de drang om te jagen blijft altijd wel sterk aanwezig.

De Griffon bleu de Gascogne is erg gedreven om te jagen op wild, tijdens opvoeden moet ingespeeld worden op die behoefte anders kan de hond zich ongelukkig gaan voelen. Door bijvoorbeeld veel te apporteren of andere balspelletjes te doen wordt de hond blij en gaat dan perfect luisteren. Tegen bekenden is de hond erg aanhankelijk en gedraagt zich vriendelijk, tegen vreemden in zijn territorium kan de hond waaks zijn maar niet agressief. De vacht heeft weinig verzorging nodig en verliest weinig haar.


Norwich Terriër Lees meer
Affenpinscher Lees meer
Zwitserse Witte Herdershond Lees meer
Vlinderhondje Lees meer
Foxhound Lees meer
Border Terriër Lees meer
Jack Russel Terriër Lees meer
Markiesje Lees meer
Populaire zoekopdrachten:
Chihuahua pups
Boomer pups
Shih tzu pups
Golden retriever pups
Beagle pups
Pitbull pups
Franse Bulldog pups
Adverteren op Puppyplaats:
Een advertentie plaatsen op Puppyplaats is eenvoudig, dus heeft u (of verwacht u) een nestje pups ? Plaats dan gerust een advertentie op Puppyplaats.nl

Plaats een advertentie

Over Puppyplaats:
Puppyplaats.nl is de website die zich richt op alle hondenliefhebbers. In korte tijd is Puppyplaats.nl uitgegroeid tot een van de populairste hondenwebsites van Nederland. Het is de plek waar hondenliefhebbers rondkijken, zich verdiepen in de hondenwereld en op zoek gaan naar een leuke pup .
© 2013 - 2022 Puppyplaats.nl
Algemene voorwaarden Cookie instellingen Cookiebeleid Site map