Home Pups Dekreuen Penningen Waakbord Tips Rassen

Weimarse Staande Hond korthaar

Groep: Staande honden
Subgroep: Continentale staande honden
Land van herkomst: Duitsland
Hoogte: reu 60-70 cm, teef 55-65 cm
Gewicht: reu 35-40 kilo, teef 30-35 kilo
WeinigVeel

Opvoeding:

Verzorging:

Beweging:

Waaks:


Informatie over de Weimarse Staande Hond korthaar

De Weimarse staande hond is een vriendelijke, werkwillige en intelligente hond met een groot uithoudingsvermogen. Ze zijn prima geschikt voor de jacht, niet bang van water, maar ook als gezinshond geeft hij, mits goed gesocialiseerd, - wat belangrijk is voor alle honden - geen problemen.
De Weimarse staande hond leert snel, hij heeft de wil to please, maar toch moet zijn baas wel de baas zijn, aangezien de hond vrij dominant is.

Uiterlijk:
De Weimarse staande hond heeft een schofthoogte van 59 tot 70 cm, de teven zijn kleiner, de schofthoogte hiervan varieert tussen 57 en 65 centimeter. De weimaraner kan een kortharige of een langharige vacht hebben, maar alleen in de kleuren zilver, reebruin of muisgrijs. Het gewicht ligt tussen de 27 en 40 kilogram.

Geschiedenis:
De Weimarse staande hond of Weimaraner is een Duits hondenras, oorspronkelijk gefokt voor het opsporen van groot wild, zoals beren, en als jachthond. Over het ontstaan van het ras is weinig bekend, maar het is zeker dat de hond aan het begin van de negentiende eeuw in Weimar gehouden werd aan het op jacht beluste hof van Karl August, de groothertog van Saksen-Weimar-Eisenach.


Bron: Wikipedia

Chesapeake Bay Retriever Lees meer
Duitse Herder Lees meer
Griffon Fauve de Bretagne Lees meer
Sint Bernard Lees meer
Pointer Lees meer
Australische Terriër Lees meer
Lakeland Terriër Lees meer
Aidi Lees meer
Populaire zoekopdrachten:
Chihuahua pups
Boomer pups
Shih tzu pups
Golden retriever pups
Beagle pups
Pitbull pups
Franse Bulldog pups
Adverteren op Puppyplaats:
Een advertentie plaatsen op Puppyplaats is eenvoudig, dus heeft u (of verwacht u) een nestje pups ? Plaats dan gerust een advertentie op Puppyplaats.nl

Plaats een advertentie

Over Puppyplaats:
Puppyplaats.nl is de website die zich richt op alle hondenliefhebbers. In korte tijd is Puppyplaats.nl uitgegroeid tot een van de populairste hondenwebsites van Nederland. Het is de plek waar hondenliefhebbers rondkijken, zich verdiepen in de hondenwereld en op zoek gaan naar een leuke pup .
© 2013 - 2022 Puppyplaats.nl
Algemene voorwaarden Cookie instellingen Cookiebeleid Site map