Home Pups Dekreuen Penningen Waakbord Tips Rassen

Appenzeller Sennenhond

Groep: Pinschers, schnauzers, molossers, sennen
Subgroep: Sennenhond
Land van herkomst: Zwitserland
Hoogte: reu 52-56 cm, teef 50-54 cm
Gewicht: reu 30-32 kilo, teef 25-28 kilo
WeinigVeel

Opvoeding:

Verzorging:

Beweging:

Waaks:


Informatie over de Appenzeller Sennenhond

Geschiedenis:
De Appenzeller sennenhond is afkomstig uit het Zwitserse kanton Appenzell. Hij is een nakomeling van de Tibetaanse mastiff die van Azië afkomstig is. Ook Romeinse molosserhonden werden ingekruist. De oorsprong van dit middelgrote ras gaat terug naar de boerenhonden die in de Zwitserse Alpen en speciaal in het kanton Appenzell van oudsher gebruikt werden als veedrijvers en -hoeders en als waakhond. Zij behoren samen met de Berner Sennenhond, Grote Zwitser en Entlebucher tot de vier Sennenhondenrassen. Bij alle Sennenhonden zien we dezelfde kenmerken terug: driekleurig, harmonisch, zelfverzekerd en onbevreesd. De Appenzeller voegt daar nog één zeer typische eigenschap aan toe: iets wantrouwend tegenover vreemden. In het begin van de twintigste eeuw legden enkele liefhebbers van deze destijds in uiterlijke verschijning weinig uniforme honden zich toe op de doelgerichte zuivere fokkerij. In 1906 werd de "Klub der Appenzeller Sennenhunde" opgericht en werd de rasstandaard opgesteld. Prof. Dr. Albert Heim, een grote bevorderaar van de Zwitserse hondenrassen, legde in 1914 de eerste standaard voor de Appenzeller Sennenhond vast.

Functie:
De Appenzeller sennenhond is geschikt voor het drijven van runderen. Hij kent elk dier van 'zijn' kudde en vertoont in deze eigenschap een grote gelijkenis met de Entlebucher sennenhond. De appenzeller is een hond die veel ruimte nodig heeft, de hond is niet geschikt voor flats tenzij er 2 uur per dag gewandeld word. De Appenzeller sennenhond is zeer geschikt als waak- en familiehond. Hij houdt zich op afstand van vreemden (volwassenen), ook al mogen die hem aaien. Zolang de Appenzeller tijd heeft om een geur te leren kennen is er voor kinderen geen probleem. Een appenzeller is een erg terrein vaste hond.

Uiterlijk:
De Appenzeller sennenhond heeft een korte, nauw aanliggende, harde vacht. De kleur van de vacht is zwart of havannabruin met gele tot roodbruine en witte aftekeningen. Typisch voor de Appenzeller is de gekrulde staart. De schofthoogte bedraagt tot 60 cm en hij bereikt een gewicht tot 30 kg.


Bron: Wikipedia

Dandie Dinmont Terriër Lees meer
Tibetaanse Spaniel Lees meer
Ierse Setter Lees meer
Bolognezer Lees meer
Lhasa Apso Lees meer
Bearded Collie Lees meer
Appenzeller Sennenhond Lees meer
Basset Bleu de Gascogne Lees meer
Populaire zoekopdrachten:
Chihuahua pups
Boomer pups
Shih tzu pups
Golden retriever pups
Beagle pups
Pitbull pups
Franse Bulldog pups
Adverteren op Puppyplaats:
Een advertentie plaatsen op Puppyplaats is eenvoudig, dus heeft u (of verwacht u) een nestje pups ? Plaats dan gerust een advertentie op Puppyplaats.nl

Plaats een advertentie

Over Puppyplaats:
Puppyplaats.nl is de website die zich richt op alle hondenliefhebbers. In korte tijd is Puppyplaats.nl uitgegroeid tot een van de populairste hondenwebsites van Nederland. Het is de plek waar hondenliefhebbers rondkijken, zich verdiepen in de hondenwereld en op zoek gaan naar een leuke pup .
© 2013 - 2022 Puppyplaats.nl
Algemene voorwaarden Cookie instellingen Cookiebeleid Site map