Waarom gaan reutjes op drie poten staan bij het plassen?
Delen:

Waarom gaan reutjes op drie poten staan bij het plassen?

Honden
Een reu gaat tilt tijdens het plassen zijn poot op om zijn ‘geurvlag’ zo op neushoogte uit te kunnen zetten. Hierdoor zullen deze eerder door andere honden worden opgemerkt. Geuren en geurvlaggen spelen een zeer belangrijke rol in de communicatie tussen honden. Met behulp van geurvlaggen bakent een hond zijn territorium af en eigent hij zich dit territorium toe.

Een reutje zal zich in de leeftijd van ongeveer 3 tot 12 maanden, aanleren om zijn pootje op te tillen bij het plassen. Vanaf deze leeftijd zal hij ook steeds meer kleine plasjes gaan plegen. Het optillen van een pootje is een behoorlijke kunst die de nodige moeite en oefening zal vergen. De aanwezigheid van oudere reuen die het voorbeeld geven, zal het op drie poten plassen stimuleren.

Totdat een hond zijn pootje gaat optillen, zal hij gehurkt blijven plassen. Het is overigens niet zorgwekkend als een reu zichzelf niet aanleert om op drie poten te plassen. Er zijn honden die het zichzelf nooit aanleren en heel hun leven door de knieën blijven gaan.
Aanmelden
Aanmelden
Aanmelden
Aanmelden