Cavapoo

Levensduur13 - 15 jaar
GewichtMannelijk:5 - 10kgVrouwelijk:5 - 10kg
HoogteMannelijk:33 - 45cmVrouwelijk: 33 - 45cm
Stamboomnee
Kenmerken
Maat
Benodigde beweging
Makkelijk te trainen
Hoeveelheid verharing
Benodigde verzorging
Goed met kinderen
Gezondheid van het ras
Kosten om te houden
Kan alleen zijn
Intelligentie
Bent je op zoek naar het Cavapoo ras?Bekijk actuele advertenties of deel dit artikel met uw vrienden!

Introductie van de Cavapoo

De Cavapoo is een kruising tussen twee raszuivere rassen, namelijk een Poedel en een Cavalier King Charles Spaniël. Ze worden soms Cavoodles genoemd in enkele delen van de wereld, waaronder Australië, maar in het Verenigd Koninkrijk worden ze vaker aangeduid als Cavapoos. Ze behoren tot de eerste "designerhonden" die op het toneel verschenen toen ze in de jaren 1950 in Amerika werden gefokt.

Reputabele fokkers gebruiken Dwergpoedels die ze kruisen met Cavaliers, omdat Dwergpoedels vatbaarder zijn voor erfelijke gezondheidsproblemen die ze aan hun nakomelingen zouden kunnen doorgeven. Cavapoos zijn nu een uiterst populaire keuze, of het nu als metgezel of gezinsdier is, dankzij hun loyale, vriendelijke, rustige en uiterst lieve aard, met als extra voordeel dat ze worden beschouwd als "weinig verharende" honden. Cavapoos zijn de kleinere neven van de Cockapoo en kunnen een zijdeachtige vacht of een golvende vacht hebben, afhankelijk van welk van hun ouderlijke rassen ze hebben geërfd, maar beide vachten vergen behoorlijk wat onderhoud op het gebied van verzorging.

Geschiedenis van de Cavapoo

Cavapoos werden voor het eerst fokt in Amerika tijdens de jaren 1950 door fokkers die een hond wilden creëren die weinig verhaart en daardoor een ideale keuze zou zijn voor mensen die last hebben van allergieën. Poedels werden gebruikt om Cavapoos om deze reden te creëren. Het duurde niet lang voordat deze charmante kleine honden hun weg vonden naar de harten en huizen van veel mensen, niet alleen in de Verenigde Staten, maar ook hier in het Verenigd Koninkrijk en elders in de wereld, dankzij het feit dat ze veel van de eigenschappen van hun ouderlijke rassen hebben geërfd.

Echter, net als bij veel kruisingen of "hybride honden", is er nooit een garantie over welke eigenschappen en kenmerken een Cavapoo zou kunnen erven van hun ouders, maar dit heeft hun populariteit niet beïnvloed. Verantwoordelijke fokkers gebruiken nu Dwergpoedels om te kruisen met Cavalier King Charles Spaniëls omdat Toy Poedels bekend staan om meer erfelijke gezondheidsproblemen die ze aan puppy's zouden kunnen doorgeven.

Cavapoos staan bekend om hun vriendelijke, aanhankelijke en loyale aard en hoewel ze al sinds de jaren vijftig bestaan, worden ze nog niet erkend door The Kennel Club hier in het Verenigd Koninkrijk (juni 2016) en ook niet door andere internationale hondenclubs. Echter, naarmate de tijd verstrijkt en met zorgvuldige selectieve fokkerij, zou er een consistentie in het uiterlijk, temperament en grootte van de Cavapoos kunnen worden bereikt, wat uiteindelijk zou kunnen betekenen dat ze uiteindelijk erkend zouden worden als een ras op zich, maar dit zou wel enkele generaties kunnen duren.

Vandaag blijft de Cavapoo een van de meest populaire nieuwe rassen op de planeet, ook al is het een beetje een gok als het gaat om hoe puppy's uitvallen qua grootte, uiterlijk en temperament. Met dit gezegd is elke hond uniek en dit geldt ook voor deze kleine honden die zich in de loop der tijd hebben bewezen als vriendelijke, liefdevolle en charmante metgezellen en familiehuisdieren om in huis te hebben.

Interessante feiten over het ras

 • Cavapoos behoren tot de meest populaire rassen, niet alleen in het Verenigd Koninkrijk maar ook elders in de wereld, ook al zijn ze een relatief nieuw hybride hondenras dat op het toneel verscheen
 • Zij staan bekend om hun lieve aard
 • Cavapoos kunnen zijdeachtige of golvende vachten hebben, afhankelijk van welke van hun ouderlijke rassen ze hebben geërfd
 • Sommige Cavapoos zijn hypoallergeen, terwijl anderen dat niet zijn, maar alle Cavapoos laten huidschilfers los die een allergie bij mensen kunnen veroorzaken
 • Cavapoos komen in veel verschillende kleuren voor

Uiterlijk van de Cavapoo

Hoogte bij de schoft: Mannetjes 33 - 45 cm Vrouwtjes 33 - 45 cm

Gemiddeld gewicht: Mannetjes 5 - 10 kg Vrouwtjes 5 - 10 kg

Elke Cavapoo is een beetje anders als het gaat om kleur, grootte, vorm en vachttextuur omdat het allemaal afhangt van hun ouderhonden en of ze eerste generatie Cavoos zijn. Ze worden beschouwd als hypoallergeen, hoewel moet worden gezegd dat hoewel ze dit hebben geërfd van hun Poedel afkomst, het de huidschilfers zijn die een hond verliest die deels verantwoordelijk zijn voor het veroorzaken van allergieën bij mensen. Met dit gezegd wordt de Cavapoo nog steeds beschouwd als een weinig verharende kleine hond en een die een populaire keuze is geworden bij mensen die last hebben van allergieën.

Veel Cavoos hebben schattige ronde gezichten met hangende oren die zacht aanvoelen. Ze hebben zeer innemende grote ogen vol expressie die bijdragen aan hun schattige uiterlijk. Sommige puppy's erven echter een meer Poedelachtig uiterlijk, terwijl anderen meer naar de Cavalier neigen als het gaat om fysieke kenmerken.

Wat betreft vachtkleuren kan de textuur en lengte van een Cavapoos vacht behoorlijk verschillend zijn van hond tot hond, waarbij sommige meer naar de Poedel neigen en anderen meer een Cavalier-type vacht hebben. Zo kunnen sommige Cavapoos zijdeachtige vachten hebben die ze erven van de Cavalier, terwijl anderen een golvende vacht hebben wat een goede indicatie is dat ze meer naar de Poedel neigen. Wat betreft kleuren komen Cavapoos in een verscheidenheid voor met de meest voorkomende vachtkleuren als volgt:

 • Zwart
 • Wit
 • Kastanje
 • Goud
 • Blenheim - kastanje en wit
 • Driekleur - zwart, wit en bruin

Gang/beweging

De gang van een Cavapoo is veerkrachtig en wanneer ze bewegen doen ze dat positief en bestrijken ze veel terrein. Veel honden erven de hoog opstappende gang van een Poedel wat bijdraagt aan hun elegante uitstraling.

Fouten

Het is echt belangrijk dat potentiële eigenaren contact opnemen met gerenommeerde Cavapoo fokkers wanneer ze overwegen om een huis te delen met een van deze lieve honden. De reden hiervoor is dat hoewel er geen vastgestelde "rasstandaard" is omdat ze niet erkend worden als een ras door de Kennel Club, het essentieel is dat goede fokpraktijken worden nageleefd zodat er geen overdrijvingen in de puppy's worden gefokt. Het is ook cruciaal dat beide ouderhonden worden getest op de relevante gezondheidsproblemen die verband houden met hun rassen.

Temperament van de

De Cavapoo kan veel van de kenmerken en persoonlijkheden van hun ouder rassen erven en ze staan bekend om hun aanhankelijke, vriendelijke en loyale karakter als metgezel en familiehuisdier, wat verklaart waarom ze al zo lang tot de populairste kruisingen behoren, zowel hier in het Verenigd Koninkrijk als elders in de wereld. Ze staan bekend om hun uiterst vriendelijke karakter, wat betekent dat ze goed overweg kunnen met iedereen en alles.

Ze worden volledig toegewijd aan hun families en vinden niets leuker dan deel uit te maken van een huishouden en betrokken te zijn bij alles wat er in huis gebeurt. Ze staan ook bekend om hun goede omgang met kinderen en wanneer ze van jongs af aan goed gesocialiseerd zijn, vinden ze het ook leuk om bij andere honden en huisdieren te zijn. Kortom, een Cavapoo is een zeer aanpasbare kleine hond en past zich moeiteloos aan bij de meeste levensstijlen omdat ze zo flexibel en veelzijdig zijn.

Het enige nadeel van het delen van een huis met een Cavapoo is dat ze gedijen op menselijk gezelschap en een hekel hebben aan lange periodes alleen gelaten worden. Ze zijn dan ook gelukkig wanneer ze in een huishouden leven waar meestal iemand thuis blijft als de rest van de mensen weg is. Als deze charmante kleine honden langdurig aan hun lot worden overgelaten, kunnen ze snel ongewenst gedrag ontwikkelen dat moeilijk te corrigeren is. Dit omvat overmatig blaffen, destructief gedrag in huis en lijden aan verlatingsangst.

Ze zijn slimme honden die hun intelligentie van beide ouder rassen hebben geërfd en daarom hebben ze de juiste hoeveelheid dagelijkse lichaamsbeweging en mentale stimulatie nodig om echt gelukkig, evenwichtig en gehoorzaam te zijn. Wanneer een Cavapoo van jongs af aan goed gesocialiseerd is en correct getraind wordt met behulp van positieve versterkingsmethoden, zijn ze een waar genoegen om in de buurt te hebben en veel van deze charmante honden doen het geweldig als therapiehonden.

Ze staan van nature bekend als gevoelige honden en reageren daarom niet goed op enige vorm van harde correctie of strenge training. Wanneer een puppy of jonge hond iets verkeerd doet, is het nooit een goed idee om ze streng te berispen, zelfs als ze binnenshuis een "ongelukje" hebben gehad. Cavoos reageren zeer goed op positieve versterkingstraining en zullen snel oppikken wat er van hen wordt gevraagd omdat ze graag behagen en niets liever hebben dan lof en een traktatie als beloning.

Zijn ze een goede keuze voor beginnende eigenaren?

Cavapoos zijn een uitstekende keuze voor beginnende hondeneigenaren omdat ze zo meegaand en vriendelijk van aard zijn. Ze gedijen goed in de buurt van mensen en zijn daarom zeer ontvankelijk voor het leren van nieuwe dingen en zijn dol op de individuele aandacht die ze krijgen tijdens de training.

Hoe zit het met de prooidrift?

Omdat Cavapoos van nature zulke sociale honden zijn en zoals eerder vermeld, goed overweg kunnen met andere honden en dieren. Ze hebben niet echt een hoge prooidrift, maar dat betekent niet dat een hond niet de kat van de buurman zal achtervolgen als ze de kans krijgen. Een goed getrainde en gesocialiseerde Cavapoo kan worden geleerd om een ander dier niet te achtervolgen, mits hun opvoeding vroeg genoeg is begonnen toen puppy's het meest ontvankelijk zijn voor het leren van de regels.

Hoe zit het met speelsheid?

Cavapoos zijn speels en ze genieten van deelname aan veel hondensporten en het spelen van interactieve spellen zoals "apporteren". Omdat ze energiek zijn, blinken ze uit in activiteiten zoals behendigheid en genieten ze volop van de aandacht die ze krijgen tijdens de training en wanneer ze deelnemen aan wedstrijden, shows en evenementen.

Hoe zit het met aanpassingsvermogen?

Cavapoos zijn uiterst aanpasbaar en zijn net zo gelukkig in een appartement in de stad als in een huis op het platteland, mits ze voldoende dagelijkse lichaamsbeweging en mentale stimulatie krijgen om verveling te voorkomen.

Hoe zit het met overmatig blaffen?

Cavapoos houden niet echt van het geluid van hun eigen stemmen en kunnen worden geleerd om niet zomaar te blaffen. Met dit gezegd, als een hond lange tijd alleen wordt gelaten of ze ongelukkig zijn in hun omgeving, kunnen ze wel beginnen te blaffen, wat hun manier is om aan te geven dat ze gestrest zijn en graag wat meer aandacht zouden willen.

Houden Cavapoos van water?

Veel Cavapoos houden van water en zullen graag een duik nemen, vooral als het warm weer is. Sommige honden zijn echter niet zo enthousiast en houden er niet van om hun voeten nat te maken en mogen nooit gedwongen worden om te zwemmen. Het is altijd een goed idee om een Cavapoo aan de lijn te houden bij het wandelen in de buurt van gevaarlijker waterwegen, voor het geval ze besluiten erin te springen.

Zijn Cavapoos goede waakhonden?

Cavapoos zijn goede waakhonden en zullen een eigenaar snel laten weten wanneer er vreemden zijn of wanneer er iets gebeurt in hun omgeving dat ze niet leuk vinden.

Intelligentie / trainbaarheid van de Cavapoo

Het feit dat Cavapoos een kruising zijn tussen een Poedel en een Cavalier King Charles Spaniël betekent dat deze charmante honden intelligent zijn. Daarom zijn ze zeer trainbaar en het aanleren van dingen aan hen is een plezierige ervaring voor iedereen. Echter, de training van een Cavoo moet beginnen zodra ze in een nieuw huis aankomen, omdat hoe jonger een hond is, hoe gemakkelijker het voor hen is om nieuwe dingen te leren. Het zou een fout zijn om te lang te wachten voordat hun educatie begint, maar met dit gezegd, de eerste fasen van hun educatie, waarin ze de "basisregels" worden bijgebracht, mogen nooit te intensief zijn, maar eerder een plezierige en leuke ervaring voor alle betrokkenen.

Zodra een puppy ouder is en volledig gevaccineerd, kan hun training serieus beginnen. Het inschrijven van een puppy in een puppyklas wanneer ze ongeveer 10 tot 12 weken oud zijn, draagt ​​in grote mate bij aan een succesvolle socialisatie, zodat ze opgroeien tot zelfverzekerde, extraverte en volwassen honden. Hun training moet niet alleen vroeg beginnen, maar ook consistent zijn, zodat honden begrijpen wat er van hen wordt verwacht. Cavapoos vinden het fijn om hun plaats in een roedel te kennen en zijn nooit gelukkiger en gehoorzamer dan wanneer ze weten naar wie ze kunnen kijken voor leiding en begeleiding.

Cavapoos kunnen een beetje ondeugend zijn als het gaat om zindelijkheidstraining, maar met geduld, doorzettingsvermogen en begrip kunnen ze worden geleerd om hun "bezigheden" buiten te doen, het kan alleen iets langer duren dan bij andere honden. Ze reageren goed op positieve bekrachtigingstraining en genieten van de individuele aandacht die ze krijgen wanneer ze nieuwe dingen worden geleerd.

 • Komen
 • Zitten
 • Blijven
 • Stil
 • Laat het
 • Liggen
 • Bed

Zodra een hond ouder is, kunnen ze andere meer gecompliceerde commando's worden geleerd om ervoor te zorgen dat ze opgroeien tot gehoorzamere en goed opgevoede honden.

Kinderen en andere

Cavapoos hebben zichzelf de reputatie verworven van zowel geweldige metgezellen als gezinshuisdieren omdat ze goed overweg kunnen met oudere kinderen die weten hoe ze zich moeten gedragen rond kleine honden. Jongere kinderen kunnen een beetje te druk en lawaaierig zijn voor een Cavoo om mee om te gaan en daarom moet er voorzichtigheid worden betracht wanneer ze in de buurt zijn van peuters en zeer jonge kinderen. Kortom, ze zijn niet de beste keuze voor gezinnen met zeer jonge kinderen in huis. Het is het beste dat elke interactie tussen honden en kinderen wordt begeleid door een volwassene om ervoor te zorgen dat de dingen rustig blijven en het speelplezier niet te levendig wordt, wat zou kunnen eindigen met iemand die bang of gewond raakt. Het probleem is dat Cavoos zo schattig zijn dat kinderen van alle leeftijden niet kunnen helpen om ze een beetje te snel te benaderen, wat deze kleine honden vaak bang maakt.

Cavapoos zijn van nature vriendelijke honden en als ze van jongs af aan goed gesocialiseerd zijn, kunnen ze over het algemeen goed overweg met andere honden. Als ze opgroeien met andere huisdieren in huis, verdragen ze meestal het gezelschap van hen en dit geldt ook voor een gezinskat. Er moet echter voorzichtigheid worden betracht wanneer ze in de buurt zijn van kleinere huisdieren, in gedachten houdend dat een Cavapoo er niets van zou denken om een kat van de buren achterna te zitten, zelfs als ze het goed kunnen vinden met de gezinskat.

Gezondheid van de Cavapoo

De gemiddelde levensverwachting van een Cavapoo is tussen de 13 en 15 jaar wanneer ze goed worden verzorgd en een geschikt kwalitatief goed dieet krijgen dat past bij hun leeftijd.

Net als veel andere rassen staat de Cavapoo bekend om een paar erfelijke gezondheidsproblemen die vaak voorkomen bij hun ouder rassen, waarvan het goed is om te weten als je van plan bent om je huis te delen met een van deze charmante honden. Een betrouwbare fokker zou altijd hun dekreuen laten testen op eventuele gezondheidsproblemen die geassocieerd zijn met de rassen, omdat dit de enige manier is om de kans te verkleinen dat hun nakomelingen een van de bekende aandoeningen en gezondheidsproblemen erven. De gezondheidsproblemen die bekend zijn bij de Poedel en de Cavalier zijn als volgt:

 • Syringomyelia - teven moeten minstens 2 jaar oud zijn voordat ze worden gebruikt in een fokprogramma en moeten een MRI-scan hebben ondergaan
 • Mitralisklepziekte - honden moeten jaarlijks worden getest zodra ze 1 jaar oud zijn
 • Erfelijke cataracten
 • Heupdysplasie - test beschikbaar
 • Luxerende patella
 • Progressieve retina-atrofie (PRA) - test beschikbaar
 • Entropion (Oogleden die naar binnen vouwen)
 • Distichiasis
 • Urolithiasis
 • Cryptorchidie bij mannelijke honden
 • Tracheale collaps
 • Immuun gemedieerde trombocytopenie
 • Immuun gemedieerde hemolytische anemie
 • Verschillende soorten kanker, waaronder oraal melanoom, hyperadrenocorticisme en basaalceltumoren.
 • Atlantoaxiale subluxatie
 • Hydrocefalus
 • Granulomateuze meningo-encefalitis
 • Luxerende patella
 • Otitis externa
 • Legg-Calve-Perthes-ziekte
 • Type één diabetes.
 • Mitralisklepdegeneratie
 • Cushing's ziekte
 • Huidproblemen
 • Tussenwervelschijfaandoening
 • Epilepsie

Cavapoos hebben korte snuiten en zijn daardoor extreem gevoelig voor warmte, dus tijdens de warmere zomermaanden moet erop worden gelet dat een hond niet oververhit raakt, wat ze snel en gemakkelijk kunnen doen en fataal kan zijn.

Zorgen voor de Cavapoo

Net als bij elk ander ras moeten Cavapoos regelmatig worden verzorgd om ervoor te zorgen dat hun vacht en huid in topconditie blijven, rekening houdend met het feit dat ze veel onderhoud vergen en baat hebben bij professionele verzorging meerdere keren per jaar. Ze moeten ook regelmatig dagelijkse lichaamsbeweging krijgen om ervoor te zorgen dat ze fit en gezond blijven. Bovendien moeten honden worden gevoerd met voedsel van goede kwaliteit dat voldoet aan al hun voedingsbehoeften om de verschillende levensfasen te ondersteunen.

Zorgen voor een Cavapoo-puppy

Cavapoo-puppy's zijn onweerstaanbaar schattig, dus het is te gemakkelijk om ze te verwennen wanneer ze voor het eerst in hun nieuwe huis aankomen. Het zou echter een fout zijn om een puppy te veel toe te staan, omdat dit ernstige gedragsproblemen op de lange termijn kan veroorzaken die moeilijk te corrigeren zijn. Het is belangrijk om vanaf het begin duidelijke regels, limieten en grenzen te stellen, zodat een Cavapoo-puppy weet wat er van hen wordt verwacht en naar wie ze kunnen kijken voor leiding en begeleiding.

Het huis en de tuin puppy-proof maken moet ruim van tevoren gebeuren voordat een puppy arriveert, wat betekent dat er een rustige plek voor hen moet worden ingericht om te slapen, evenals veilige speelplekken, zelfs wanneer ze niet in de gaten worden gehouden. De rustige plek mag niet te afgelegen zijn, omdat een puppy moet weten dat er iemand in de buurt is, en het is een goed idee om ze te kunnen horen, zodat als ze in de problemen komen, het niet uitmondt in een ernstigere situatie. Met dit gezegd moet de rustige plek uit de buurt zijn van te veel verkeer dat een puppy zou kunnen storen en hen zou kunnen beletten te slapen wanneer dat nodig is.

Alle elektrische kabels en draden moeten buiten bereik worden geplaatst, omdat alle puppy's graag ergens op kauwen en knagen, wat zou kunnen eindigen in een ramp als ze dat doen op een live draad. Tuingereedschap en andere gereedschappen moeten ook worden opgeborgen om te voorkomen dat een jonge puppy zichzelf verwondt wanneer ze buiten zijn.

Benodigdheden voor je puppy

Er zijn bepaalde items nodig om voor een puppy te zorgen die van tevoren moeten worden aangeschaft voordat ze in hun nieuwe huis arriveren. De benodigde dingen zijn als volgt:

 • Een goed gemaakte speelpen die ideaal is om een puppy veilig te houden tijdens het spelen en om "puppy-pads" in te leggen om hun zindelijkheidstraining te starten
 • Kinderhekjes om op deuren te passen om te voorkomen dat een puppy vrij toegang heeft tot het hele huis
 • Voer- en waterbakken, zorg ervoor dat ze niet te diep zijn en idealiter moeten ze van keramiek zijn in plaats van plastic of metaal
 • Een halsband, tuigje en hondenriem van goede kwaliteit
 • Een goed gemaakte hondenbench die niet te klein of te groot is, zodat een puppy zich er niet verloren in voelt
 • Een hondenbed van goede kwaliteit, rekening houdend met het feit dat een puppy erop kan kauwen
 • Honden- of babydekens om in de bench en het hondenbed te leggen
 • Hondenspecifieke tandpasta en tandenborstel

Het geluidsniveau laag houden

Alle puppy's zijn gevoelig voor harde geluiden, daarom is het belangrijk om het geluidsniveau in huis laag te houden. Muziek mag niet te hard worden afgespeeld en het volume van een televisie of ander apparaat mag niet te hoog worden ingesteld, wat een kleine puppy zou kunnen stressen en hen zou kunnen beletten te slapen, rekening houdend met het feit dat een puppy tot wel 21 uur per dag kan slapen.

Afspraken bij de dierenarts nakomen

Puppy's worden altijd gevaccineerd voordat ze worden verkocht, maar zoals eerder vermeld, is het aan hun nieuwe eigenaren om ervoor te zorgen dat ze op het juiste moment hun vervolgvaccinaties krijgen, die als volgt zouden moeten zijn:

 • 10-12 weken oud, rekening houdend met het feit dat een puppy niet onmiddellijk volledige bescherming zou hebben, maar pas volledig beschermd zou zijn 2 weken nadat ze hun tweede vaccinatie hebben gehad

Wat betreft boosters is het het beste om deze met een dierenarts te bespreken, omdat er veel discussie is over of een hond ze echt nodig heeft na een bepaalde tijd. Als een Cavapoo echter ooit naar een pension zou moeten, zouden hun vaccinaties moeten worden

Wat gebeurt er met Cavapoos als ze hun gouden jaren bereiken?

Net als alle andere honden zijn er bepaalde veranderingen in uiterlijk en persoonlijkheid te verwachten wanneer een Cavapoo zijn gouden jaren bereikt. Oudere honden kunnen grijs worden rond hun gezicht en vooral op hun snuiten. Hun zicht en visie zijn mogelijk niet meer zo goed als vroeger. Andere veranderingen om op te letten zijn onder andere:

 • De eetlust van een oudere hond kan veranderen en ze kunnen kieskeuriger worden over hun voedsel, wat betekent dat hun dieet opnieuw moet worden overwogen om ervoor te zorgen dat ze alle benodigde voedingsstoffen binnenkrijgen om gezond te blijven
 • Zij zijn vatbaarder voor infecties en ziekten omdat hun immuunsysteem niet meer zo goed is als toen een hond jonger was, daarom zijn frequente bezoeken aan de dierenarts essentieel
 • Oudere honden slapen meestal meer overdag en kunnen 's nachts wakker zijn, wat kan worden toegeschreven aan hun cognitieve functie die niet meer zo scherp is als vroeger
 • Zij verliezen spiertonus en lichaamsconditie omdat ze minder bereid zijn om lange wandelingen te maken
 • Oudere honden lijden vaak aan artritis, daarom is het belangrijk om te investeren in een comfortabel hondenbed dat gemakkelijker voor hen is om uit op te staan

Verzorging van de Cavapoo

De vacht van een Cavapoo kan nogal verschillen van hond tot hond. Het hangt af van hun vachttype hoeveel verzorging er nodig is om alles netjes te houden. Als ze een langere vacht hebben, is er vaker verzorging nodig en sommige eigenaren laten hun Cavapoos regelmatig knippen, wat het beheer tussen bezoeken aan een trimsalon veel gemakkelijker maakt. Het is het beste om de vacht van een Cavapoo elke 4 tot 6 weken professioneel te laten verzorgen.

hun vachten moeten over het algemeen elke dag of zo worden geborsteld om te voorkomen dat er knopen en klitten ontstaan en een dagelijkse verzorging helpt de band tussen hond en eigenaar te versterken, waarbij Cavapoos genieten van de aandacht die ze krijgen tijdens een verzorgingssessie.

Cavapoos hebben de neiging om ontsierende traanstrepen onder hun ogen te krijgen die regelmatig voorzichtig moeten worden schoongemaakt met een vochtige doek. Het is ook belangrijk om rond de achterkant van een hond en hun buik te controleren, omdat beide gebieden een beetje vies kunnen worden als ze niet regelmatig worden gewassen. Mannetjes kunnen urinevlekken op hun buik ontwikkelen die als ze te lang blijven zitten, onaangenaam kunnen worden en kunnen leiden tot zweren bij de hond. Hetzelfde geldt voor de achterkant van een hond, want als hun haar te lang is, kan ontlasting erin blijven hangen, wat zo snel mogelijk moet worden gewassen voordat voorzichtig wordt bijgeknipt rond het betreffende gebied.

Het is essentieel om de tanden van een Cavapoo goed in de gaten te houden om ervoor te zorgen dat er geen overmatige tandplak op komt, omdat deze kleine honden vatbaar zijn voor tandheelkundige problemen en hoe schoner hun tanden worden gehouden, hoe kleiner de kans op het ontwikkelen van een probleem.

Het is ook belangrijk om de oren van een hond regelmatig te controleren en ze indien nodig schoon te maken. Als er te veel oorsmeer in de oren van een hond wordt toegestaan, kan dit leiden tot een pijnlijke infectie die berucht moeilijk te genezen is. Kortom, preventie is vaak gemakkelijker dan genezen als het gaat om oorinfecties.

Benodigde verzorgingsgereedschappen voor een Cavapoo

Het hebben van de juiste verzorgingsgereedschappen om de huid en vacht van een Cavapoo in goede conditie te houden, maakt de taak veel gemakkelijker. De benodigde gereedschappen zijn als volgt:

 • Een pin- of borstelborstel
 • Een slickerborstel
 • Een metalen groftandige kam
 • Pincet
 • Nagelknippers
 • Een paar schaar met ronde uiteinden
 • Ontklitter
 • Hondenspecifieke shampoo en conditioner

Beweging van de Cavapoo

Cavapoos zijn levendige, energieke en nieuwsgierige kleine honden. Ze zijn ook erg slim, wat kort gezegd betekent dat ze de juiste hoeveelheid dagelijkse lichaamsbeweging en mentale stimulatie moeten krijgen om echt gelukkige, evenwichtige en gehoorzame honden te zijn.

Een kortere wandeling in de ochtend is prima, maar een langere en interessantere in de middag is een must. Deze honden willen ook graag kunnen rondlopen in een achtertuin, zodat ze echt stoom kunnen afblazen. De omheining moet echter extreem veilig zijn om deze levendige kleine honden binnen te houden, want als ze een zwakke plek in de omheining vinden, zullen ze snel ontsnappen en in allerlei problemen terechtkomen.

Met dit gezegd moeten Cavapoo-puppy's niet te veel worden uitgeoefend, omdat hun gewrichten en botten nog in de groei zijn en te veel druk op hen kan leiden tot problemen later in hun leven. Ze mogen niet op of van meubels springen, noch mogen ze om deze reden de trap op en af rennen.

Voeren van de Cavapoo

Als je een Cavapoo-puppy van een fokker krijgt, zullen ze je een voedingsschema geven en het is belangrijk om je aan hetzelfde routine te houden door hetzelfde puppyvoer te geven om eventuele maagklachten te voorkomen. Je kunt het dieet van een puppy veranderen, maar dit moet heel geleidelijk gebeuren, er altijd voor zorgend dat ze geen spijsverteringsproblemen ontwikkelen en als ze dat wel doen, is het het beste om ze terug te zetten op hun oorspronkelijke dieet en dingen te bespreken met de dierenarts voordat je het opnieuw probeert te veranderen.

Oudere honden staan niet bekend als kieskeurige eters, maar dat betekent niet dat je ze een minder kwalitatief dieet kunt geven. Het is het beste om een volwassen hond twee keer per dag te voeren, een keer 's ochtends en dan weer 's avonds, ervoor zorgend dat het goed kwaliteitsvoer is dat voldoet aan al hun voedingsbehoeften. Het is ook belangrijk dat honden de juiste hoeveelheid lichaamsbeweging krijgen zodat ze eventuele overtollige calorieën verbranden of ze kunnen te veel aankomen wat kan leiden tot allerlei gezondheidsproblemen. Obesitas kan het leven van een hond met meerdere jaren verkorten, dus het is belangrijk om vanaf het begin op hun taille te letten.

Voedingsgids voor een Cavapoo-puppy

Zodra een puppy gewend is aan zijn nieuwe huis, is het veilig om hun dieet te veranderen, maar zoals eerder vermeld, moet dit geleidelijk en voorzichtig gebeuren om eventuele maagklachten te voorkomen. Als ruwe richtlijn kunnen Cavapoo-puppy's de volgende hoeveelheden per dag worden gevoerd om ervoor te zorgen dat ze alle voedingsstoffen krijgen die ze nodig hebben om goed te groeien en zich te ontwikkelen:

 • 2 maanden oud - 96g tot 127g, afhankelijk van de bouw van een puppy
 • 3 maanden oud - 108g tot 149g, afhankelijk van de bouw van een puppy
 • 4 maanden oud - 113g tot 158g, afhankelijk van de bouw van een puppy
 • 6 maanden oud - 103g tot 159g, afhankelijk van de bouw van een puppy
 • 7 maanden oud - 92g tot 144g, afhankelijk van de bouw van een puppy
 • 8 maanden oud - 81g tot 129g, afhankelijk van de bouw van een puppy
 • 10 maanden oud - 81g tot 115g, afhankelijk van de bouw van een puppy
 • 11 maanden oud - 80g tot 114g, afhankelijk van de bouw van een puppy

Zodra een puppy 12 maanden oud is, kunnen ze volwassen hondenvoer krijgen zoals hieronder getoond.

Voedingsgids voor een volwassen Cavapoo

Als ruwe richtlijn kan een volwassen volgroeide Cavapoo de volgende hoeveelheden per dag worden gevoerd om ervoor te zorgen dat ze fit en gezond blijven:

 • Honden met een gewicht van 5 kg kunnen 69g tot 90g worden gevoerd, afhankelijk van de activiteit
 • Honden met een gewicht van 8 kg kunnen 110g tot 144g worden gevoerd, afhankelijk van de activiteit
 • Honden met een gewicht van 10 kg kunnen 138g tot 181g worden gevoerd, afhankelijk van de activiteit

Cavapoo prijs

Als u op zoek bent om een Cavapoo te kopen, zou u iets moeten betalen tussen €500 en meer dan €1000 voor een goed gefokte puppy. De kosten voor het verzekeren van een mannelijke 3-jarige Cavapoo in noordelijk Engeland zouden €17,79 per maand bedragen voor basisdekking, maar voor een levenslange polis zou dit u €41,22 per maand kosten (offerte van maart 2016). Wanneer verzekeringsmaatschappijen de premie van een huisdier berekenen, houden ze rekening met verschillende zaken, waaronder waar u woont in het Verenigd Koninkrijk en de leeftijd van een hond en of ze gecastreerd of gesteriliseerd zijn.

Wat betreft voedingskosten moet u het beste kwaliteitsvoer kopen, zowel nat als droog, om uw hond gedurende hun leven te voeden en ervoor te zorgen dat het past bij de verschillende levensfasen. Dit zou u tussen €20 en €30 per maand kosten. Daarbovenop moet u rekening houden met dierenartskosten als u uw huis wilt delen met een Cavapoo, en dit omvat hun eerste vaccinaties, hun jaarlijkse boosters, de kosten van het castreren of steriliseren van uw hond wanneer de tijd rijp is en hun jaarlijkse gezondheidscontroles, die allemaal snel oplopen tot meer dan €800 per jaar.

Als ruwe richtlijn zou de gemiddelde kosten om voor een Cavapoo te zorgen en te zorgen tussen €50 en €80 per maand liggen, afhankelijk van het niveau van verzekeringsdekking dat u kiest voor uw hond, maar dit omvat niet de initiële kosten van het kopen van een goed gefokte puppy.

Koopadvies

Bij het bezoeken en kopen van een puppy of hond zijn er veel belangrijke dingen om te overwegen en vragen te stellen aan de fokker/verkoper. U kunt hier onze algemene adviezen voor puppy's/honden lezen, waarbij wordt benadrukt dat u de puppy met zijn moeder moet zien en moet controleren of de hond ontwormd en gechipt is.

Cavapoos zijn een uiterst populair ras zowel in het Verenigd Koninkrijk als elders in de wereld, wat betekent dat goed gefokte puppy's veel geld kosten. Daarom zijn er specifieke adviezen, vragen en protocollen om te volgen bij het kopen van een puppy, die als volgt zijn:

 • Wees op uw hoede voor online oplichting en hoe u deze kunt vermijden. U kunt online en andere advertenties zien van oplichters die afbeeldingen tonen van prachtige Cavapoo-puppy's te koop tegen zeer lage prijzen. De verkopers vragen echter om geld vooraf voordat ze akkoord gaan om een puppy naar een nieuw thuis te brengen. Potentiële kopers moeten nooit een puppy ongezien kopen en mogen nooit een aanbetaling of ander geld online aan een verkoper betalen. U moet altijd het huisdier bij de verkoper thuis bezoeken om te bevestigen dat ze echt zijn en noteer hun adres.
 • Zoals eerder vermeld behoren Cavapoos tot de meest populaire rassen in het Verenigd Koninkrijk. Daarom zijn er veel amateurfokkers/mensen die te vaak fokken met een hond om snel winst te maken zonder te zorgen voor het welzijn van de puppy's, hun moeder of het ras in het algemeen. Volgens de regels van de Kennel Club kan een moederhond slechts 4 nesten krijgen en moet ze een bepaalde leeftijd hebben om dit te doen. Iedereen die een Cavapoo-puppy wil kopen, moet zeer goed nadenken over van wie ze hun puppy kopen en moet altijd vragen om de relevante papieren met betrekking tot de afstamming van een puppy, hun vaccinaties en hun chipregistratie te zien.

Gerelateerde advertenties

Toon alles
Cavapoo honden te koop in 2013, Haarlem - Advertentie 1
6
6 uur

Cavapoo-pups te koop

€ 1.150
CavapooLeeftijd: 7 weken2 Mannelijk / 2 Vrouwelijk
mijn geweldige kleine Cavapoo-pups geboren op 26 mei. Ons mooie meisje had vier pups, twee jongens en twee meisjes, deze wil je niet missen. Moeder is mijn familiehond en vader is de familiehond van m
james h.
james h.
Haarlem