Poedel

Levensduur14 - 15 jaar
GewichtMannelijk:3 - 6kgVrouwelijk:3 - 6kg
HoogteMannelijk:24 - 28cmVrouwelijk:24-28cm
Stamboomja
Kenmerken
Maat
Benodigde beweging
Makkelijk te trainen
Hoeveelheid verharing
Benodigde verzorging
Goed met kinderen
Gezondheid van het ras
Kosten om te houden
Intelligentie
Kan alleen zijn
Bent u op zoek naar dit ras?Bekijk actuele advertenties of deel dit artikel met uw vrienden!

Introductie van de Poedel

Geschiedenis:

De Poedel komt oorspronkelijk uit Frankrijk en bestaat in verschillende afmetingen, van groot naar klein: standaard, middenslag, dwerg, toy. De Poedels verschillen verder niet veel van elkaar. Een Poedel is een hondenras dat afstamt van de Barbet. Doordat de Fransen veel werk aan de rasverdeling van de poedel hebben verricht wordt het ras tegenwoordig als Frans beschouwd. Met zekerheid bekend is slechts dat de poedel al vanaf het begin van de zestiende eeuw in Midden- en Zuid-Europa voorkomt.

De bewegingsvrijheid van de poedel was vroeger erg belangrijk omdat het een jachthond was. Daarom werden de haren van de hond op de meeste plaatsen grotendeels verwijderd maar op sommige andere plaatsen niet. Deze plekken waren die bij de gewrichten en de borstkas; de reden daarvan was omdat het te gevoelig voor de hond was om daar de haren weg te halen. Ook op de staart en bij de kop liet men het haar staan om bij het werk in het water de honden beter te kunnen zien.

Inzet:

Dit ras is erg geliefd als gezelschapshond en als showhond, daarnaast behaalt de Poedel hoge scores in de hondensport.

Karakter en gedrag:

De Poedel is mede door zijn leergierigheid makkelijk op te voeden, er dient wel rekening mee te worden gehouden dat de hond veel beweging en bezigheden nodig heeft. Bij een gebrek aan beweging kan de hond zich minder prettig gaan voelen en hyperactief gedrag vertonen. De hond gedraagt zich tegen iedereen erg vriendelijk, binnen zijn territorium is de hond waaks maar nooit agressief. De vacht vraagt veel tijd en verzorging, regelmatig een bezoek aan de trimsalon kan een uitkomst zijn. De vacht verliest niet veel haar.

Poedels zijn er in diverse variëteiten:

De koningspoedel;

deze heeft een schofthoogte van 45 tot 60 cm. De officiële naam van de koningspoedel is grote poedel. De naam koningspoedel verwijst naar een grote witte poedel in koordenmodel. De koorden zouden dan als een koningsmantel of een nertsmantel over de grond slepen, vandaar de naam koningspoedel. Ook wordt in Nederland de naam standaardpoedel gebruikt voor de grootste variëteit van de poedel (Engels: standard poodle).

De middenslagpoedel;

deze heeft een schofthoogte van 35 tot 45 cm.

De dwergpoedel;

deze heeft een schofthoogte van 28 tot 35 cm;

De toypoedel;

deze heeft een schofthoogte die kleiner is dan 28 cm (meestal omstreeks 25 cm).

Een poedel kan de volgende typen vacht hebben:

Kroesvacht:

De kroespoedel heeft een overvloedige beharing van fijne samenstelling. De beharing is wollig, kroest goed, is veerkrachtig en biedt weerstand aan de druk van de hand;

Koordvacht:

De koordenpoedel heeft een overvloedige vacht van een fijne samenstelling. De beharing is wollig en dicht en vormt kenmerkende koordjes van gelijke lengte. De koorden moeten door de eigenaar, net als bij de vacht van bijvoorbeeld de Komondor, in de vacht gedraaid worden. Ook moet de vacht regelmatig worden bijgeknipt.

Gerelateerde advertenties

Toon alles
Poedel pups te koop in 6023, Budel-Schoot - Advertentie 1
13
4 uur
Boost

Mooie Bruine konings poedel pups

€ 1.000
PoedelLeeftijd: 5 weken4 Mannelijk / 4 Vrouwelijk
8 bruine konings poedel pups, 4 reuen en 4 teven, geboren 21 okt. ze kunnen rond 16 dec. het nest verlaten, ze zijn dan ingeent en ontwormd, gechipt geregistreerd, eu paspoort met gezondheidsverklarin
Rianne v.Id geverifieerd
Budel-Dorplein
Particulier
Poedel pups te koop in 5258, Berlicum - Advertentie 2
8
4 uur
Boost

Poedel x Boomer kruising pups. middelslag +/-45cm

€ 850
PoedelLeeftijd: 9 weken4 Vrouwelijk
Deze mooie kruising Poedel x Boomer middelslag pups zoeken een liefdevol baasje. De pups zijn met de nodige aandacht en verzorging groot gebracht. Bekijk ook onze website www.hondenkennel-vanzoggel.
Gert Jan dobbelsteen
Gert Jan dobbelsteen
Berlicum
Fokker
Poedel pups te koop in 5224, Den Bosch - Advertentie 3
391
7 uur
Boost

Dwerg poedel pups

€ 1.500
PoedelLeeftijd: 8 weken
30 September jl heeft Toosje, onze zuivere dwergpoedel, een nestje gekregen. Het is haar eerste nestje met mooie dwergpoedeltjes, Vader is ook een dwergpoedel, abrikoos. We hebben 2 Black & Tan pups,
Marc J.
's-Hertogenbosch
Particulier