Home Pups Dekreuen Penningen Waakbord Tips Rassen
Naar vorige pagina

Kan mijn hond zich verslikken?


Ja, een hond kan zich verslikken. In en rondom het huis zijn vaak veel kleine voorwerpen te vinden die erg gevaarlijk kunnen zijn voor uw hond. Vooral in een kinderrijke omgeving slingert vaak veel klein speelgoed rond. Vooral pups en jonge honden zijn erg nieuwsgierig en stoppen alles wat ze vinden in hun bek. Kleine dingen kunnen gemakkelijk in de luchtpijp van uw hond schieten. Houd deze kleine voorwerpen zoveel mogelijk buiten bereik van uw hond. Als u merkt dat uw hond iets in zijn bek heeft waar hij zich mogelijk in kan verslikken, pak dit dan altijd direct af. Als uw hond het voorwerp niet wil afgeven, ruil dit dan bijvoorbeeld voor een groter stuk speelgoed of een lekker hondensnoepje.

Mocht uw hond zich dreigen te verslikken in iets kleins, dan is het belangrijk om zo snel mogelijk te handelen. Open de bek van uw hond en probeer het voorwerp uit zijn keelgat te pakken. Mocht dit niet lukken dan kunt u de Heimlich manoeuvre toepassen. Sla beiden armen om het middel van uw hond, net onder de laatste ribben. Til uw hond zodanig op dat zijn rug tegen uw borstkast is geplaatst, en de kop van uw hond naar beneden wijst. Als uw hond te groot of te zwaar is om op te tillen, ga dan achter uw hond staan. Oefen met enige kracht een aantal stoten uit, net onder de laatste ribben. De lucht in de longen van uw hond zal het vastzittende voorwerp met kracht doen losschieten.

De Heimlich manoeuvre toepassen op uw hond is niet geheel risicoloos. Bij het uitvoeren van deze handelingen bestaat de kans op inwendig letsel. Het is belangrijk de Heimlich manoeuvre op een juiste wijze en met het nodige beleid en met voldoende kennis van zaken, toe te passen. Uw dierenarts kan u voordoen hoe u deze handeling op een juiste wijze toe kunt passen en hoe u de kans op lichamelijk letsel bij uw hond minimaliseert.

Delen op Facebook

Nieuw! Maak een aluminium waakbord met eigen tekst en eigen foto!
Adv.
Maak een eigen waakbord met foto van uw hond, gedrukt op mooi glimmend sterk aluminium! We zijn elke werkdag telefonisch bereikbaar van 09.00 tot 21.00!
Andere hondentips: Klik hier voor alle hondentips Toon andere tips
Populaire zoekopdrachten:
Chihuahua pups
Boomer pups
Shih tzu pups
Golden retriever pups
Beagle pups
Pitbull pups
Franse Bulldog pups
Adverteren op Puppyplaats:
Een advertentie plaatsen op Puppyplaats is eenvoudig, dus heeft u (of verwacht u) een nestje pups ? Plaats dan gerust een advertentie op Puppyplaats.nl

Plaats een advertentie

Over Puppyplaats:
Puppyplaats.nl is de website die zich richt op alle hondenliefhebbers. In korte tijd is Puppyplaats.nl uitgegroeid tot een van de populairste hondenwebsites van Nederland. Het is de plek waar hondenliefhebbers rondkijken, zich verdiepen in de hondenwereld en op zoek gaan naar een leuke pup .
© 2013 - 2021 Puppyplaats.nl
Algemene voorwaarden Cookie instellingen Cookiebeleid Site map