Home Pups Dekreuen Penningen Waakbord Tips Rassen
Naar vorige pagina

Kunnen honden samen met andere huisdieren


Bij het nemen van een hond stelt men soms de vraag of de pup wel goed met de andere huisdieren kan omgaan. Over het algemeen gaat het vaak zonder problemen. Het komt zelfs vaak voor dat honden en katten een hechte vriendschap ontwikkelen.

Het is wel zo dat er veel communicatieproblemen ontstaan tussen katten en honden. Katten kunnen honden niet goed inschatten en andersom ook niet. Een kat kan bijvoorbeeld zijn overgave aangeven door te vluchten. Voor een hond kan dat wegrennen een signaal zijn om uw kat na te jagen.

Lichamelijk contact maken met andere huisdieren is niet nodig, elkaars aanwezigheid is al voldoende. Katten en andere huisdieren kunnen het beangstigend vinden om te worden benaderd door een vreemde hond. Als beide huisdieren elkaars aanwezigheid accepteren, onstaat er vaak wel een vriendschap tussen de kat en de hond. Hetzelfde geldt voor andere dieren. U moet de pup wel al vroeg kennis laten maken met uw andere huisdieren, zodat ze rustig aan elkaar kunnen wennen.

Honden gaan vaak niet goed samen met konijnen en hamsters


Honden zien konijnen en andere knaagdieren vaak als een prooi. Let er daarom op dat u de hond niet alleen laat met uw konijn. Anders is de kans aanwezig dat de hond zich niet kan beheersen, de meeste honden zijn vroeger met als doel gefokt om konijnen en ratten te doden. Dat zit nog steeds in het instinct van de hond. Houdt uw konijn of cavia daarom in een beveiligde omgeving.


Delen op Facebook

Nieuw! Maak een aluminium waakbord met eigen tekst en eigen foto!
Adv.
Maak een eigen waakbord met foto van uw hond, gedrukt op mooi glimmend sterk aluminium! We zijn elke werkdag telefonisch bereikbaar van 09.00 tot 21.00!
Andere hondentips: Klik hier voor alle hondentips Toon andere tips
Populaire zoekopdrachten:
Chihuahua pups
Boomer pups
Shih tzu pups
Golden retriever pups
Beagle pups
Pitbull pups
Franse Bulldog pups
Adverteren op Puppyplaats:
Een advertentie plaatsen op Puppyplaats is eenvoudig, dus heeft u (of verwacht u) een nestje pups ? Plaats dan gerust een advertentie op Puppyplaats.nl

Plaats een advertentie

Over Puppyplaats:
Puppyplaats.nl is de website die zich richt op alle hondenliefhebbers. In korte tijd is Puppyplaats.nl uitgegroeid tot een van de populairste hondenwebsites van Nederland. Het is de plek waar hondenliefhebbers rondkijken, zich verdiepen in de hondenwereld en op zoek gaan naar een leuke pup .
© 2013 - 2021 Puppyplaats.nl
Algemene voorwaarden Cookie instellingen Cookiebeleid Site map