Home Pups Dekreuen Penningen Waakbord Tips Rassen
Naar vorige pagina

De tanden van de hond


Het gebit van een hond zit veel complexer in elkaar dan dat van een mens. Afhankelijk van het ras verschilt de posities van de tanden, dat komt door de verschillende maten van boven-en onderkaak. Er wordt onderscheid gemaakt tussen kortschedeligerassen (Staffords, Shih Tzu) en rassen met langwerpige bek (Collie, Windhonden).

Hoeveel tanden heeft een hond


Bij de geboorte hebben honden nog geen tanden, de hond krijgt pas na 2 weken zijn eerste melktanden. Het melkgebit is na 7 weken helemaal door. De zogenaamde melkgebit bestaat uit slechts 28 tanden. De tandwisseling zal vanaf de vierde maand plaatsvinden. Tijdens de tandwisseling kan bij de pup, net als bij kinderen, tandpijn ontstaan. Pups zullen in deze periode daarom vaak op allerlei dingen knagen. In de komende jaren ontwikkeld de hond een compleet gebit met maarliefst 42 tanden. In elke kaakhelft telt het 3 snijtanden, één hoektand en 4 premolaren ofwel knipkiezen. In de bovenkaak zijn er bovendien twee, in de onderkaak 3 molaren of knobbelkiezen.


Delen op Facebook

Nieuw! Maak een aluminium waakbord met eigen tekst en eigen foto!
Adv.
Maak een eigen waakbord met foto van uw hond, gedrukt op mooi glimmend sterk aluminium! We zijn elke werkdag telefonisch bereikbaar van 09.00 tot 21.00!
Andere hondentips: Klik hier voor alle hondentips Toon andere tips