Home Pups Dekreuen Fotocadeaus Penningen Waakbord Tips Rassen
Naar vorige pagina
Home     Hondentips     Hond in de auto  

Hond in de auto


Laat uw hond wennen aan het zitten in de auto door eerst kleine stukjes te rijden. Neem voldoende water mee zodat u uw hond elk uur wat te drinken kan geven. Omdat honden niet kunnen afkoelen door middel van zweten, kan de hond in een hete auto makkelijk oververhit raken, dat is zeer gevaarlijk voor honden. Honden kunnen zelfs sterven aan oververhitting. Daarom moet u nooit uw hond in de auto achterlaten als de felle zon op uw auto schijnt. Zelfs in de schaduw is het belangrijk dat er voldoende ventilatie is voor de hond.

Herken oververhitting


De eerste tekenen van een oververhitting zijn sterk hijgen, kwijlen, en een daaropvolgend instorting. Breng uw hond onmiddellijk naar een koele plaats, geef hem te drinken en leg koele doeken over de hond heen. Indien de situatie niet snel verbeterd, bel dan direct de dierenarts.

Laat uw hond uitstappen als u dat aangeeft


Leer uw hond direct dat hij in de auto moet blijven tot je aangeeft dat hij mag uitstappen. Zo voorkom je nare ongelukken met uw hond.Beveilig uw hond tijdens het rijden met een veiligheidsgordel die speciaal voor honden is gemaakt.

Veiligheid op het water


Als u aan het varen bent, geef uw hond dan een zwemvest om. Honden kunnen goed zwemmen maar zijn geen langeafstandszwemmers. Honden kunnen verdrinken van uitputting.


Delen op Facebook

Nieuw! Maak een aluminium waakbord met eigen tekst en eigen foto!
Adv.
Maak een eigen waakbord met foto van uw hond, gedrukt op mooi glimmend sterk aluminium! We zijn elke werkdag telefonisch bereikbaar van 09.00 tot 21.00!
Andere hondentips: Klik hier voor alle hondentips Toon andere tips