Home Pups Dekreuen Penningen Waakbord Tips Rassen
Naar vorige pagina

Pup bijt in mijn vingers


De tandwisseling van uw pup zal vanaf de vierde maand plaatsvinden. Tijdens de tandwisseling kan bij de pup tandpijn ontstaan. Pups zullen in deze periode daarom vaak op allerlei dingen bijten, zorg ervoor dat u speelgoed heeft waarin de hond kan bijten, laat niet uw handen en vingers daarvoor gebruiken.

Het is redelijk onschuldig gedrag van uw pup, maar zodra uw pup in uw vingers gaat bijten moet dat direct worden gecorrigeerd, omdat dat geen gewoonte moet worden. Zodra uw hond ouder wordt is het lastiger om dat gedrag af te leren. Een volwassen hond mag het geen gewoonte gaan vinden om aan vingers en handen te bijten. Wat voor uw hond wordt beschouwd als een wild spel kan door sommige mensen en kinderen worden gezien als agressie.

Tip om bijten op uw vinger af te leren


Als uw pup in uw vingers gaat bijten, geef de hond dan genoeg hondenspeeltjes. Blijft uw hond naar uw vingers bijten? Dan kunt u het gedrag afleren door met een iets luidere stem “nee” zeggen, dit kunt u een paar keer herhalen totdat de hond door heeft dat hij niet moet bijten. Zodra de hond niet meer in uw vingers bijt, beloon hem dan bijvoorbeeld door te aaien of een puppysnoepje te geven. Ook het trainen met de clicker kan helpen om dit vervelende gedrag te corrigeren. Dan moet u nadat de hond niet in uw vingers bijt een keertje klikken en aaien. Uw hond realiseert zich dan dat hij iets goeds heeft gedaan.


Delen op Facebook

Nieuw! Maak een aluminium waakbord met eigen tekst en eigen foto!
Adv.
Maak een eigen waakbord met foto van uw hond, gedrukt op mooi glimmend sterk aluminium! We zijn elke werkdag telefonisch bereikbaar van 09.00 tot 21.00!
Andere hondentips: Klik hier voor alle hondentips Toon andere tips
Populaire zoekopdrachten:
Chihuahua pups
Boomer pups
Shih tzu pups
Golden retriever pups
Beagle pups
Pitbull pups
Franse Bulldog pups
Adverteren op Puppyplaats:
Een advertentie plaatsen op Puppyplaats is eenvoudig, dus heeft u (of verwacht u) een nestje pups ? Plaats dan gerust een advertentie op Puppyplaats.nl

Plaats een advertentie

Over Puppyplaats:
Puppyplaats.nl is de website die zich richt op alle hondenliefhebbers. In korte tijd is Puppyplaats.nl uitgegroeid tot een van de populairste hondenwebsites van Nederland. Het is de plek waar hondenliefhebbers rondkijken, zich verdiepen in de hondenwereld en op zoek gaan naar een leuke pup .
© 2013 - 2021 Puppyplaats.nl
Algemene voorwaarden Cookie instellingen Cookiebeleid Site map