Home Pups Dekreuen Fotocadeaus Penningen Waakbord Tips Rassen
Naar vorige pagina

Kauwbotten gevaarlijk voor de hond?


Vandaag de dag zijn onder andere soep botten de lekkernijen voor vele honden. Vooral als er aan het bot beenmerg of vlees zit, dan is het kauwen de favoriete bezigheid van veel honden.

Al die lekkere botten brengen voor de hond zeker een risico met zich mee. Botten kunnen splinteren en kunnen de hond verwonden. Vooral gevogelte botten hebben de neiging te gaan splinteren. Daarom kunt u beter de hond geen kippenbotten en dergelijke geven. Grote rassen kunnen zelfs grote runderbotten doormidden bijten, wat daarmee ook het gevaar van splinteren met zich meebrengt. Stukjes bot kunnen ook een gevaar voor de hond zijn omdat deze stukjes bot niet verteren. De botten kunnen leiden tot verstoppingen of zelfs meer ernstige gezondheidsproblemen.

Wie zijn hond een smakelijk tijdverdrijf wilt geven met zo een bot dient er wel rekening mee te houden dat het niet de bedoeling is om stukken bot op te eten. Knagen is geen probleem en is goed voor de tanden, zodra de hond echt stukken bot binnenkrijgt kunt u het bot beter vervangen door een nepbot van runderhuid, of een andere lekkere snack.


Delen op Facebook

Nieuw! Maak een aluminium waakbord met eigen tekst en eigen foto!
Adv.
Maak een eigen waakbord met foto van uw hond, gedrukt op mooi glimmend sterk aluminium! We zijn elke werkdag telefonisch bereikbaar van 09.00 tot 21.00!
Andere hondentips: Klik hier voor alle hondentips Toon andere tips