Home Pups Dekreuen Penningen Waakbord Tips Rassen
Naar vorige pagina

Het verzorgen en wassen van een hond


Tijdens de rui in de lente en de herfst is het aanbevolen dat honden met een korte vacht minstens twee keer per week met een zachte borstel worden geborsteld. U zult merken dat uw borstel de eerste keer vol met haren zit. Blijf uw hond minstens twee keer per week borstelen totdat de borstel weinig haren meer bevat.

Ruwharige teckels en terriër types zijn dienen over het algemeen om de drie maanden te worden geborsteld, geplukt en geknipt. Hier worden alle dode haren wordt verwijderd.

Langharige honden (met een dubbele vacht) zoals Golden Retrievers moeten vooral tijdens de rui, maar ook het hele jaar door een paar keer per week worden verzorgd. Borstel uw hond met een zachte borstel en daarna met een kam, om de vacht mooi glanzend te houden. Uw hond zal de behandeling als rustgevende en niet-irriterend ervaren.

Heeft uw hond een korte vacht? Dan kunt u met een vochtige doek over de vacht heen wrijven. Zo verwijderd u roos en stof en de vacht krijgt een glanzend uiterlijk.Het wassen van de hond


Een hond heeft regelmatig behoefte aan een bad, als hij bijvoorbeeld erg vuil is. Er bestaan speciale hond shampoos, deze shampoos prikken niet in de ogen en droogt de huid niet uit. De hondenshampoos zijn verkrijgbaar in bijna alle dierenwinkels. Voor elk soort hondenvacht bestaat er een shampoo en een conditioner.De shampooproducten zorgen ervoor dat de vacht van uw hond een beschermend laagje krijgt waardoor de vacht minder snel vuil wordt.

Als u uw hond in bad zet zorg er dan voor dat het warm is (maar absoluut niet heet) en dat het water tot ongeveer de buik komt. Dit om te voorkomen dat water en schuim in de oren en ogen komen. Anders kan het gebeuren dat uw hond de volgende keer angst heeft om in bad te gaan.

De shampoo moet zo goed als reukloos zijn of op zijn minst fatsoenlijk geur hebben omdat u anders alleen maar de hond irriteerd, een zeepgeur ervaart de hond namelijk als niet prettig. Dan, als de vacht grondig is gespoeld met water, en de vacht is drooggewreven, is het handig de hond een paar snoepjes te geven zodat de hond de volgende keer gemotiveerd is om weer in bad te gaan.


Delen op Facebook

Nieuw! Maak een aluminium waakbord met eigen tekst en eigen foto!
Adv.
Maak een eigen waakbord met foto van uw hond, gedrukt op mooi glimmend sterk aluminium! We zijn elke werkdag telefonisch bereikbaar van 09.00 tot 21.00!
Andere hondentips: Klik hier voor alle hondentips Toon andere tips
Populaire zoekopdrachten:
Chihuahua pups
Boomer pups
Shih tzu pups
Golden retriever pups
Beagle pups
Pitbull pups
Franse Bulldog pups
Adverteren op Puppyplaats:
Een advertentie plaatsen op Puppyplaats is eenvoudig, dus heeft u (of verwacht u) een nestje pups ? Plaats dan gerust een advertentie op Puppyplaats.nl

Plaats een advertentie

Over Puppyplaats:
Puppyplaats.nl is de website die zich richt op alle hondenliefhebbers. In korte tijd is Puppyplaats.nl uitgegroeid tot een van de populairste hondenwebsites van Nederland. Het is de plek waar hondenliefhebbers rondkijken, zich verdiepen in de hondenwereld en op zoek gaan naar een leuke pup .
© 2013 - 2022 Puppyplaats.nl
Algemene voorwaarden Cookie instellingen Cookiebeleid Site map