Home Pups Dekreuen Fotocadeaus Penningen Waakbord Tips Rassen
Naar vorige pagina

Kan een hond mij besmetten met een ziekte?


Ja, dat kan. Er zijn vele ziektes en aandoeningen die een hond op de mens kan overgedragen. Hondsdolheid, lintwormen of andere parasieten zijn slechts enkele voorbeelden van ziektes en aandoeningen waar ook de mens vatbaar voor is.

Het aantal ziektes en aandoeningen onder honden is door de steeds beter wordende medische zorg, de afgelopen jaren sterk afgenomen. In West-Europa komen gevaarlijke hondenziektes nog maar zelden voor. Maar ondanks dat honden gezonder zijn geworden, is het belangrijk oplettend te blijven. Houd uw huis en vooral de favoriete plaatsen van uw hond, goed schoon. Sta een hond nooit toe dat deze u in het gezicht likt. En als een hond uw handen gelikt heeft, was deze dan altijd met water en zeep. Wees altijd oplettend met kinderen. Jonge kinderen zijn namelijk erg nieuwsgierig en stoppen hun handen erg vaak in hun mond.

Delen op Facebook

Nieuw! Maak een aluminium waakbord met eigen tekst en eigen foto!
Adv.
Maak een eigen waakbord met foto van uw hond, gedrukt op mooi glimmend sterk aluminium! We zijn elke werkdag telefonisch bereikbaar van 09.00 tot 21.00!
Andere hondentips: Klik hier voor alle hondentips Toon andere tips