Home Pups Dekreuen Penningen Waakbord Tips Rassen
Naar vorige pagina

Zijn honden aan het dromen als ze hun poten bewegen tijdens het slapen?


Net als mensen, kunnen ook honden dromen tijdens hun slaap. Maar honden dromen niet tijdens elk dutje dat ze doen. Een hond slaapt gemiddeld 12 tot 16 uur per dag en doet dit met heel veel kleine dutjes en een aantal diepe slapen. Dromen dat doet een hond alleen tijdens de langere en diepere slapen.

Verschillende slaapfases


Een lange, diepe slaap kent twee verschillende slaapfases: een rustige fase en een diepe fase. De diepe slaapfase wordt ook wel de rem-slaap genoemd. Deze twee slaapfases wisselen elkaar continu af. Honden dromen alleen tijdens de rem-slaap. Tijdens het dromen verwerkt een hond alle indrukken en ervaringen, die hij die dag heeft opgedaan. Als een hond diep in dromenland is, dan komt het regelmatig voor dat zijn snorharen bewegen, hij trappende bewegingen maakt met zijn poten. Soms maakt hij er zelfs piepende en blaffende geluiden bij!


Delen op Facebook

Nieuw! Maak een aluminium waakbord met eigen tekst en eigen foto!
Adv.
Maak een eigen waakbord met foto van uw hond, gedrukt op mooi glimmend sterk aluminium! We zijn elke werkdag telefonisch bereikbaar van 09.00 tot 21.00!
Andere hondentips: Klik hier voor alle hondentips Toon andere tips
Populaire zoekopdrachten:
Chihuahua pups
Boomer pups
Shih tzu pups
Golden retriever pups
Beagle pups
Pitbull pups
Franse Bulldog pups
Adverteren op Puppyplaats:
Een advertentie plaatsen op Puppyplaats is eenvoudig, dus heeft u (of verwacht u) een nestje pups ? Plaats dan gerust een advertentie op Puppyplaats.nl

Plaats een advertentie

Over Puppyplaats:
Puppyplaats.nl is de website die zich richt op alle hondenliefhebbers. In korte tijd is Puppyplaats.nl uitgegroeid tot een van de populairste hondenwebsites van Nederland. Het is de plek waar hondenliefhebbers rondkijken, zich verdiepen in de hondenwereld en op zoek gaan naar een leuke pup .
© 2013 - 2021 Puppyplaats.nl
Algemene voorwaarden Cookie instellingen Cookiebeleid Site map