Veel kaas (zout en lactose) giftig voor honden
Delen:

Veel kaas (zout en lactose) giftig voor honden

Pups
Gezondheid
Kaas is erg zout en bevat lactose. Vooral smeerkaas en zachte kaas zoals brie bevat veel lactose. Een grote hoeveelheid lactose kan een hond moeilijk afbreken wat misselijkheid, buikkrampen en diarree kan veroorzaken.

Het verteren van lactose
Lactose wordt in het hondenlichaam afgebroken en verteerd door een enzym lactase. Dit enzym is vooral bij pups en jonge honden in grote hoeveelheden aanwezig. Pups maken lactase aan om de moedermelk te kunnen verteren. Naar mate een hond ouder wordt en niet meer met moedermelk gevoed wordt, stopt het lichaam vanzelf met het aanmaken van dit enzym. Het enzym is immers niet meer nodig, omdat een volwassen hond van nature geen melk drinkt. De hoeveelheid lactase die het hondenlichaam aanmaakt, neemt vanaf de leeftijd van 3 maanden, snel af.

Grote hoeveelheid zout
Ook bevat kaas veel zout, de hoge percentage zout kan uw hond misselijk maken. Grote hoeveelheden zout kunnen zelfs leiden tot tijdelijk bewustzijnverlies bij honden.

Algemene informatie:
Het is dus belangrijk dat u als hondenbezitter afweet van de gevaren van sommige levensmiddelen en planten. Wat voor een mens normaal is om te eten, kan voor een hond zeer giftig zijn (bv chocolade, zoetstof, nootjes, ui, knoflook etc.). Ook planten in huis en rondom het huis kunnen gevaarlijk zijn. Puppyplaats heeft een groot aantal giftige middelen op een rijtje gezet om baasjes bewust te maken van de gevaren. Vooral jonge honden lopen een groter gevaar dan volwassen honden, pups zijn namelijk veel gevoeliger voor giftige middelen dan grote volwassen honden. U kunt hieronder de lijst met giftige dingen delen met uw hondenvrienden op Facebook.
Aanmelden
Aanmelden
Aanmelden
Aanmelden