Zout giftig voor honden
Delen:

Zout giftig voor honden

Pups
Gezondheid
Een grote hoeveelheid zout kan een zoutvergiftiging bij uw hond veroorzaken. Een hond eet van nature niet tot nauwelijks zout. Menseneten bevat vaak een grote hoeveelheid zout (bijvoorbeeld pizza of chips). Wees er bewust van dat een grote hoeveelheid zout erg gevaarlijk kan zijn. Een zoutvergiftiging kan leiden tot tijdelijk bewustzijnverlies en in sommige gevallen kan het leiden tot overlijden.

Vroeger werd zout regelmatig gebruikt om honden te laten braken, nu duidelijk is dat zout zeker in grotere hoeveelheden zeer giftig is mag deze methode absoluut niet meer worden gebruikt. Een hond kan zelfs komen te overlijden ten gevolge van een zoutvergiftiging. Dierenartsen en specialisten maken vaak gebruik van een 'braakinjectie'. Dit is een gezonde manier om een hond te laten braken.

Algemene informatie:
Het is dus belangrijk dat u als hondenbezitter afweet van de gevaren van sommige levensmiddelen en planten. Wat voor een mens normaal is om te eten, kan voor een hond zeer giftig zijn (bv chocolade, zoetstof, nootjes, ui, knoflook etc.). Ook planten in huis en rondom het huis kunnen gevaarlijk zijn. Puppyplaats heeft een groot aantal giftige middelen op een rijtje gezet om baasjes bewust te maken van de gevaren. Vooral jonge honden lopen een groter gevaar dan volwassen honden, pups zijn namelijk veel gevoeliger voor giftige middelen dan grote volwassen honden. U kunt hieronder de lijst met giftige dingen delen met uw hondenvrienden op Facebook.
Aanmelden
Aanmelden
Aanmelden
Aanmelden