Leverworst (te veel) giftig voor honden
Delen:

Leverworst (te veel) giftig voor honden

Pups
Gezondheid
Een plakje leverworst is niet schadelijk, een grote hoeveelheid leverworst is wel schadelijk. Leverworst bevat veel Vitamina A, Vitamine A komt alleen voor in dierlijke bronnen: rood vlees, lever, zuivelproducten, vis en eigeel. Het lichaam kan vitamine A zeer goed opslaan, maar het vermogen om vitamine A uit te scheiden is beperkt. Vandaar dat vitamine A zich kan ophopen tot toxische niveaus wanneer de inname in sterke mate de behoefte overstijgt. Te veel vitamine A kan leiden tot verschijnselen als hoofdpijn, misselijkheid en duizeligheid, vermoeidheid en afwijkingen aan ogen, huid en skelet. Hoge doseringen vitamine A kunnen ook de lever beschadigen.

Hondenbrokjes bevatten vaak al redelijk veel vitamine A, als u naast de normale voeding van uw hond grote stukken leverworst geeft overschrijdt u al snel de dagelijkse behoefte van vitamine A wat kan leiden tot de eerder genoemde symptomen.

Algemene informatie:
Het is dus belangrijk dat u als hondenbezitter afweet van de gevaren van sommige levensmiddelen en planten. Wat voor een mens normaal is om te eten, kan voor een hond zeer giftig zijn (bv chocolade, zoetstof, nootjes, ui, knoflook etc.). Ook planten in huis en rondom het huis kunnen gevaarlijk zijn. Puppyplaats heeft een groot aantal giftige middelen op een rijtje gezet om baasjes bewust te maken van de gevaren. Vooral jonge honden lopen een groter gevaar dan volwassen honden, pups zijn namelijk veel gevoeliger voor giftige middelen dan grote volwassen honden. U kunt hieronder de lijst met giftige dingen delen met uw hondenvrienden op Facebook.
Aanmelden
Aanmelden
Aanmelden
Aanmelden