Hoeveel hondenvoer moet ik mijn hond geven?
Delen:

Hoeveel hondenvoer moet ik mijn hond geven?

Pups

Elk merk hondenvoer bevat individuele combinaties van verschillende ingrediënten. Daarom is het niet goed mogelijk om te precies aan te geven wat de juiste hoeveelheid voer is voor uw hond. Als u uw hond een bepaald type hondenvoer geeft is het verstandig om de hond goed te observeren, hou zijn gezondheid en de conditie van zijn vacht grondig in de gaten.

De leeftijd van uw hond


Een zeer belangrijke factor die de dagelijkse voeropname beïnvloedt, is de leeftijd van de hond. Een pup heeft een andere behoeften dan een volwassen hond. Bij een oude hond, verminderd de dagelijkse voedselbehoefte.

Lichamelijke activiteit


Voel u zich na een ochtendje sporten niet hongeriger dan normaal? Hetzelfde geldt voor uw hond. Als u een actieve hond heeft, dan moet u de hond een iets grotere hoeveelheid hondenvoer geven. Als uw hond minder actief is dan kunt u de hond iets minder voer geven.

Hondenmaat


Om te bepalen of uw hond te veel of te weinig voer krijgt, kunt u een kijkje nemen naar zijn ribben. Voel je de ribben van uw hond duidelijk, betekent dit dat hij iets te mager is. Voelt u de ribben niet zo goed? Dan is uw hond te dik.

Hieronder ziet u een schema met het gemiddeld aantal gram voer per gewicht. Let er wel op dat sommige voer meer energie kan bevatten dan andere type hondenvoer, deze tabel hoeft dus niet altijd te kloppen.
- 5kg hond nodig tussen 85 en 94g
- 10kg hond nodig tussen 135 en 150 g
- 20kg hond nodig tussen 215 en 235g
- 30kg hond nodig tussen 280 en 310 g
- 40kg hond nodig tussen 340 en 375 g

Kijk altijd op de hondenvoerverpakking welk gewicht wordt aanbevolen voor uw hond. Is het voor u niet duidelijk, overleg het dan met uw dierenarts.

Aanmelden
Aanmelden
Aanmelden
Aanmelden