Kunnen honden samen met andere huisdieren
Delen:

Kunnen honden samen met andere huisdieren

Pups

Bij het nemen van een hond stelt men soms de vraag of de pup wel goed met de andere huisdieren kan omgaan. Over het algemeen gaat het vaak zonder problemen. Het komt zelfs vaak voor dat honden en katten een hechte vriendschap ontwikkelen.

Het is wel zo dat er veel communicatieproblemen ontstaan tussen katten en honden. Katten kunnen honden niet goed inschatten en andersom ook niet. Een kat kan bijvoorbeeld zijn overgave aangeven door te vluchten. Voor een hond kan dat wegrennen een signaal zijn om uw kat na te jagen.

Lichamelijk contact maken met andere huisdieren is niet nodig, elkaars aanwezigheid is al voldoende. Katten en andere huisdieren kunnen het beangstigend vinden om te worden benaderd door een vreemde hond. Als beide huisdieren elkaars aanwezigheid accepteren, onstaat er vaak wel een vriendschap tussen de kat en de hond. Hetzelfde geldt voor andere dieren. U moet de pup wel al vroeg kennis laten maken met uw andere huisdieren, zodat ze rustig aan elkaar kunnen wennen.

Honden gaan vaak niet goed samen met konijnen en hamsters


Honden zien konijnen en andere knaagdieren vaak als een prooi. Let er daarom op dat u de hond niet alleen laat met uw konijn. Anders is de kans aanwezig dat de hond zich niet kan beheersen, de meeste honden zijn vroeger met als doel gefokt om konijnen en ratten te doden. Dat zit nog steeds in het instinct van de hond. Houdt uw konijn of cavia daarom in een beveiligde omgeving.

Aanmelden
Aanmelden
Aanmelden
Aanmelden