Koffie en cafeine giftig voor honden
Delen:

Koffie en cafeine giftig voor honden

Pups
Gezondheid
Cafeine is gevaarlijk voor honden, een kleine hoeveelheid koffie of een ander cafeinehoudend drankje kan leiden tot een hartslagverhoging. Deze hartslagverhoging kan in sommige gevallen leiden tot een hartstilstand.

Symptomen van een cafeinevergiftiging kunnen 1-2 uur na inname zichtbaar worden. Veel voorkomende symptomen zijn:
- Hartslagverhoging
- Braakneigingen
- Duizeligheid
- Onrust

Er bestaat geen tegengif voor een cafeinevergiftiging bij honden, uw dierenarts kan de hond laten braken om een ernstigere vergiftiging te voorkomen.

Algemene informatie:
Het is dus belangrijk dat u als hondenbezitter afweet van de gevaren van sommige levensmiddelen en planten. Wat voor een mens normaal is om te eten, kan voor een hond zeer giftig zijn (bv chocolade, zoetstof, nootjes, ui, knoflook etc.). Ook planten in huis en rondom het huis kunnen gevaarlijk zijn. Puppyplaats heeft een groot aantal giftige middelen op een rijtje gezet om baasjes bewust te maken van de gevaren. Vooral jonge honden lopen een groter gevaar dan volwassen honden, pups zijn namelijk veel gevoeliger voor giftige middelen dan grote volwassen honden. U kunt hieronder de lijst met giftige dingen delen met uw hondenvrienden op Facebook.
Aanmelden
Aanmelden
Aanmelden
Aanmelden