Xylitol, aspartaam en andere zoetstoffen giftig voor honden
Delen:

Xylitol, aspartaam en andere zoetstoffen giftig voor honden

Pups
Gezondheid
De suikervervanger xylitol, veelgebruikt ingredient van suikervrije snoepjes kan bij honden leiden tot een dodelijke daling van de bloedsuikerspiegel. De stof verhoogt de lichaamseigen insuline van de hond. Ook andere zoetstoffen als aspartaam zijn levensgevaarlijk voor uw hond!

Zoetstoffen zitten in suikervrije snoepjes maar ook in de meeste lightdrankjes. Een inname van een kleine hoeveelheid zoetstof kan leiden tot de dood van uw hond. Leg dus bijvoorbeeld nooit een zak suikervrij snoepgoed op tafel aangezien uw hond dit kan gaan eten.

Algemene informatie:
Het is dus belangrijk dat u als hondenbezitter afweet van de gevaren van sommige levensmiddelen en planten. Wat voor een mens normaal is om te eten, kan voor een hond zeer giftig zijn (bv chocolade, zoetstof, nootjes, ui, knoflook etc.). Ook planten in huis en rondom het huis kunnen gevaarlijk zijn. Puppyplaats heeft een groot aantal giftige middelen op een rijtje gezet om baasjes bewust te maken van de gevaren. Vooral jonge honden lopen een groter gevaar dan volwassen honden, pups zijn namelijk veel gevoeliger voor giftige middelen dan grote volwassen honden. U kunt hieronder de lijst met giftige dingen delen met uw hondenvrienden op Facebook.
Aanmelden
Aanmelden
Aanmelden
Aanmelden